Zdravim:)
Potreboval bych poradit: Na pude pry lezi stary,cca 2006 stolni pc,funkcni a chtel bych ho nostalgicky rozjet po letech fungovani jen na mobilu. Beru to jen jako chvilkovou kratochvili,kterou zase odlozim,cili do toho nechci nic investovat,max 500(1000) . Konfigurace je: Nejake MSI minitower mtb, Athlon 64 3000+, 1,79 6Hz, 896Mb RAM, 250hdd 8mbcache 7200, Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB/400/980 MHz/256bit.ramky co tam jsou nevim,tusim ze 512+256 Bohuzel k pc ted nemam pristup,takze presnou konfiguraci nezjistim zatim.Cele to jede na xp a v dobach sve slavy to celkem obstojne rozjelo oblivion a NFS:MW .
Co od toho ocekavam? rozjet v 800*600 a min konfiguraci skyrim na 20fps.Pripadne par drobnych vylepseni tak,aby to alepson v zakladu rozjelo neco soucasnejsiho :) .nejsem hrac,nepotrpim si na detaily,rozliseni a plynulost.
Co me napadlo prvni,je asi ramka,ktera byla uz tehda dost vytizena.Tusim ze tam jsou ddr2,melo to 3 patice a ramky byly dlouhe,cili asi 240pin/dimm .Nova 1gb stoji 400,ale bazarove se daji sehnat i za kilo.Otazka je,jake a kolik snese mtb.Ale ty 3x 1gb /2+1gb by to mohlo jeste snest.Vic asi nema smysl,kdyz to beha pod 32bit XP .
Grafika je docela slusna,sice neskutecny rev vybehaneho loziska,ale budiz.Je otazka,jestli neco noveho za 500 s Nvidii210 / ati 5450 by bylo vhodnejsi? ta ma byla myslim nekde na urovni nv7800 ,tyhle nove jsou zase srovnatelne s nv8800gt ,tak nevim.zase aby to byl vyuzitelny vykon,kdyz to tak brzdi procesor.
Se zbytkem nejak hybat nechci kvuli nakladum.
Tak co myslite,? :) Snazit se splasit neco jineho za litr,nebo zkusit poskladat jinou sestavu z dilu,ci ,,UPgradnout´´ toto stavajici?Slozim si cokoliv,kdyz to bude kompatibilni. Techniku pc nesleduju uz nejaky ten rok,takze nevim co se dnes da sehnat za jaky peniz...
Total budget pc
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Total budget pc
Skyrim na tom ani za boha nerozjedeš, to říkám předem...
RAM: Když nevíme co to je za desku, těžko víme co to dokáže zkousnout...
Grafika : To je škoda peněž, podle mě.
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Kvě 2013 16:02) ---
Zkus zjistit přesnější info o PC a hnem se o kus dál
RAM: Když nevíme co to je za desku, těžko víme co to dokáže zkousnout...
Grafika : To je škoda peněž, podle mě.
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Kvě 2013 16:02) ---
Zkus zjistit přesnější info o PC a hnem se o kus dál

Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 
Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...
Se Skyrimem (moji oblíbenou hrou) se můžeš jít vycpat
(nic proti
) Když s mojí bývalou sestavou HP Compaq dx 2450 8gb ram ddr2 AMD Phenom 9550 quad-core a sapphire radeon hd 6670 1gb ddr3 jsem to rozjel na velmi nízké tak ..
umíš si udělat představu jak by jsi to asi rozjel
(pokud by se ti to vbc zaplo
)

Zakladní deska : MSI FM2-A85XA-G65
Procesor :Athlon X4 750K
Grafická karta : GIGABYTE GTX 660 Ultra Durable 2GB
Paměti : Kingston HyperX 10th Year XMP 2x4GB
Zdroj : Seasonic SS 500 ET
Case : Eurocase MiddleTower Monster II 9201
Procesor :Athlon X4 750K
Grafická karta : GIGABYTE GTX 660 Ultra Durable 2GB
Paměti : Kingston HyperX 10th Year XMP 2x4GB
Zdroj : Seasonic SS 500 ET
Case : Eurocase MiddleTower Monster II 9201
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak kdyz to beha spolubydlicimu na Compaqu 615, coz je AMD Turion X2 2,2 ghz,1gb ram a integrovanou ati hd 3200 na 800*600 ,min efekty a 21fps ,myslim,ze spravne vyladeny pocitac s ,,moji´´ konfiguraci by to mel prekousat taktez,kdyz si vemu ze to je jen vylepseny engine oblivionu temer a puvodni oblivion mi jel tehda krasne na stedni -vyssi efekty. Fallout3/NV bezel take dobre.
Proto se ptam,co by bylo nejvohdnejsi,pripadne u ceho by bylo nejvyssi narust v % ,kdyz bych chtel vymenit jen neco.Ma to socket am2,cili je moznost splasit Nejaky Athlon 64 X2,nebo alternativne Opterona ,daji se sehnat za 500,- dneska.ovsem lepsi upgrade realny vidim v ramkach,kdy za 400 mam 3gb .Grafika ,nejaka ta 3870 je stale dost draha,cca 1000 .Vylepseni by to bylo znatelne,ovsem je otazka,zda li bude vyuzita,kdyz ponecham puvodni procesor.
Rozjet mi staci 15 fps ,ja jsem nenarocny :) .
Proto se ptam,co by bylo nejvohdnejsi,pripadne u ceho by bylo nejvyssi narust v % ,kdyz bych chtel vymenit jen neco.Ma to socket am2,cili je moznost splasit Nejaky Athlon 64 X2,nebo alternativne Opterona ,daji se sehnat za 500,- dneska.ovsem lepsi upgrade realny vidim v ramkach,kdy za 400 mam 3gb .Grafika ,nejaka ta 3870 je stale dost draha,cca 1000 .Vylepseni by to bylo znatelne,ovsem je otazka,zda li bude vyuzita,kdyz ponecham puvodni procesor.
Rozjet mi staci 15 fps ,ja jsem nenarocny :) .
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Shakers píše:Se Skyrimem (moji oblíbenou hrou) se můžeš jít vycpat(nic proti
) Když s mojí bývalou sestavou HP Compaq dx 2450 8gb ram ddr2 AMD Phenom 9550 quad-core a sapphire radeon hd 6670 1gb ddr3 jsem to rozjel na velmi nízké tak ..
umíš si udělat představu jak by jsi to asi rozjel
(pokud by se ti to vbc zaplo
)
To by mě teda zajímalo, co si tam s tim dělal

ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ja taky nevim,skyrim zas tak narocny opravdu neni :) .A je spooousta modu/ ini nastaveni,dky se de stahnout hafec veci a vse bez i hluboko pod minimalni konfiguraci doporucenou.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1710
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
17 zář 2024 17:21