Zkušenosti s kyslíkem (O-O) Telefonica

...

Moderátor: Mods_senior

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zkušenosti s kyslíkem (O-O) Telefonica

Příspěvekod Martin63 » 16 kvě 2013 16:40

memphisto píše:Tak upload neřeším... Nenahrávám nic nikam a emaily s mega přílohami taky neposílám. Pro mě je nejdůležitější ta stabilita a o vysokém pingu na VDSL jsem ještě neslyšel...

Pokud jsi nic neslyšel, tak o tom zjevně nic nevíš, nebo to nechceš slyšet... VDSL má vyšší Pingy, než ADSL. Uživateli, který jen kouká na internet (viz. Karlos) to bohatě stačí... Ale člověku (viz. Já :D ), který hraje hry - ten Ping není kolikrát úplně nejrůžovější.
Přečti si celou diskuzi: http://www.o2.cz/osobni/forum/?forum_id=26&topic_id=756 - znám i případy mezi kamarády, kde se Ping zvýšil v řádu 50 - 100 ms. Tento případ ještě nic není. :dontgetit:
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 kvě 2013 17:31

Budiž, ale s wifi mi lítaly občas pingy až k 1200 ms a to se u VDSL nestane... Zajímal jsem se dnes o připojení a v tom místě jsou tak zashitované pásma, že by pomalu ke mně ten net ani nedošel...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Denis V.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Denis V. » 16 kvě 2013 17:55

Moje zkušenost je taková, že když jsem potřeboval s něčím u o2 pomoct tak mi natvrdo řekli že si to mám udělat sám. Takže asi tak...

Odesláno z mého GT-I9070

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 16 kvě 2013 22:18

:shock: :shock: :shock: Pingy ti lítali až ke 1200 ms? To ti do antény spíše natekla voda, ne? Nebo jsi ji musel mít špatně namířenou. :lol: Připojuji lidi deno-denně na Wi-Fi. Pod 20 Mbps s Pingem 8 ms to nikdy, nikomu neklesne. A to pěkně prosím v centru Plzně! Tam by jsi měl vidět to zarušení.

Popř. Proč se nezeptáš lidí/sousedů, jak jim ten Wi-Fi internet běží???

Pochybuji o tom, že je u Vás zarušeno i 5,8 GHz pásmo.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 kvě 2013 22:38

No, docela běžně mám takové pingy a to tu už dvakrát přeštělovávali a přehazovali kanály... Já jsem v širším centru Budějek... A sousedů jsem se ptal a těm je naprosto jedno jak to jede. Prostě jede a o nějaké stabilitě a pingu nemají ani páru. Hlavně, že si přečtou email na Seznamu.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 16 kvě 2013 22:44

Pokud je s nimi domluva, tak by tě mohli pustit přátelsky dál... A ty by jsi to mohl zkusit. :D Také, když se sem do paneláku přistěhoval nový soused, který byl technicky znalý - dovolil jsem mu si odzkoušet můj internet (když jsem si ho ještě platil).

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod mafian » 16 kvě 2013 22:48

tak moje zkušenost s o2 je taková že rychlost jsem měl 8mbit což i šlo ale ten ping se pohyboval kolem 100ms teď mam wifi a přes 10ms jsem se ještě nedostal

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 kvě 2013 00:00

WiFi provideru tu máme dost, ale který z nich bude spolehlivý... Vetsinou chtějí se zřízením i smlouvu na 12 měsíců jinak pokuta při vypovězeni... No a co rok měnit providera a zkoušet se mi fakt nechce...

Sent from my iPad using Tapatalk

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 17 kvě 2013 01:07

Nejhorší je volba výběru. :D

To máš stejné, jako u O2. S O2 také musíš podepsat smlouvu, stejně jako s nějakým jiným Wi-Fi providerem. Většina solidních Wi-Fi providerů, (alespoň v našich končinách je tomu tak zvykem) tě to namontují na barák a nechají Ti třeba 14 dní - měsíc na odzkoušení zdarma, nebo za nějaký malý poplatek. A ty si potom sám můžeš rozmyslet zdali u nich zůstat nebo ne...

Pokud máš tedy nějaký takový seznam, všech Wi-Fi poskytovatelů, kteří jsou u Vás dostupní - zveřejni je sem. "Ulehčíš nám tím práci :smile: " Velmi rád se podívám na priority všech Wi-Fi poskytovatelů. Poměrně dost Wi-Fi poskytovatelů po celé ČR mi leží v šedé kůře mozkové. Rychost/Agregace, Ping... Klidně jim i napíšu, zavolám. (Byť dělám síťaře, není pro mně žádný problém si to v práci zjistit).

Měj však prosím na paměti, že pokud se přece jen rozhodneš jít do toho O2, tak se pokus vyžádat si ADSL. Budeš mít na hry skutečně lepší Ping, než u VDSL. Nevím jestli je to možné, O2 neznám. Do lépe pokrytých lokalit rvou do domů rovnou VDSL. Zkrátka pokud to bude možné, ber starší ADSL.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 kvě 2013 07:17

Co se týká dostupných providerů, tak tu je:

WiFi:
Starnet
LuckyNet
S4net
inet4
A menší provideři

Optika:
Starnet
SmartBox
(Bohužel nedostupné v mě lokalitě)

ADSL/VDSL/kabel
Kyslík
UPC (nedostupné)
Elsat (nedostupné)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 17 kvě 2013 07:41

Hlavně, že si přečtou email na Seznamu.

Ale já bydlím na domažlicku a nečtu jen emaily, moderuji i PC-Help, nakupuji,... :-D

U O2 nemusíš nutně podepisovat smlouvu na XXměsíců, nemůžeš pak ale počítat s těmi tučně vytištěnými cenami s vykřičníkem.

Co se týká poznámky, že u O2 tě nutí udělat si všechno sám, pak vězte, že je to přesně tak, jak jsem již jednou psal. O2 je dnes prakticky pouze obchodní společnost, která je majetelem ústředen a spojovacích vedení (na úrovni ústředna-účastník metalicky, mezi ústřednami opticky). Jakožto majitel těchto komodit pouze pronajímá volné kapacity spojovacích vedení a služby ústředen. Na VŠECHNY činnosti spojené s údržbou, opravami, servisem, montáží,... si najímá soukromé firmy, působící v konkrétních regionech. Pokud tedy v některém regionu působí firma, která nemá zrovna nejlepší reputaci a je jediná, pak jí nevyrazí, ale zároveň operátor doporučí provést si zákrok sám. Navíc, ruku na srdce, drtivá většina servisních zákroků u účastníka je vytržený konektor ze zásuvky. Vám by se chtělo posílat a platit technika na zákrok, který si zvládne i středně vycvičený orangutan udělat sám? ;-)

Včera odpoledne jsem měl první praktickou zkušennost s řešením problému u O2. Jak jsem již avízoval, neuvědomil jsem si, že se zřízením O2TV přecházím na novou technologii a v objednávce jsem si neobjednal modem VDSL. Řešil jsem věc po telefonu s velmi milou a jistě i neuvěřitelně asertivní paní. Mou situaci chápala a pro maximální urychlení mi doporučila zajet na nejbližší prodejnu a modem si koupit, že jen kouknou do mé objednávky, uvidí že mám nárok na zvýhodněnou cenu a bude to. Pokud by to totíž šlo přes ně, museli bychom počkat, až se uzavře má první objednávka a až po čtyřech dnech bychom mohli modem objednat za tuto cenu. Přijel jsem na prodejnu, přetlumočil rozhovor, Guru vytřeštil oči a vysvětlil mi, že nemůže cokoliv prodávat za zvýhodněné ceny, protože tam je to jde jen za plnou palbu. Trochu jsem zavzdušnil a utrousil, že mám tisíc chutí všechno zrušit, odpovědí mi bylo: "Počkejte pane, to nějak vymyslíme, příště operátorovi vůbec nevolejte, ty dělají větší zmatky, než pomůžou. Copak neviděli, že máte starý modem a novou technologii? To sou obchodníci...", následovala chvilka datlování na klávesnici, "Tak a je to. Takže modem vám přijde poštou v pondělí, za ... korun, bude to sice dost nestandardní, ale...". Takže poučení na závěr. Nekomunikovat s operátorem, ale s guru na prodejně.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 17 kvě 2013 11:52

memphisto píše:Co se týká dostupných providerů, tak tu je:

WiFi:
Starnet
LuckyNet
S4net
inet4
A menší provideři

Optika:
Starnet
SmartBox
(Bohužel nedostupné v mě lokalitě)

ADSL/VDSL/kabel
Kyslík
UPC (nedostupné)
Elsat (nedostupné)

Bydlíš v paneláku, nebo v rodinném domku?

V žádném případě neber ani zadarmo Starnet, nebo LuckyNet. Mohu dosvědčit, že jejich Pingy, latence jsou naprosto příšerné. A jejich síť je na úrovni, jako kdyby ji zprovozňovali šestileté děti.
inet4 - Mají velmi kvalitní síť, řekl bych, že nejlepší volba na Wi-Fi.
s4net - Téměř na stejné úrovni, jako inet4. Mají lepší optickou síť, než inet4. Ale o dost méně kvalitní Wi-Fi.
Informuj se u těchto dvou poskytovatelů, jaké jsou u Vás dostupné tarify. (Nevím jestli bydlíš v rodinném domě, nebo v nějakém tom paneláku).

EDIT
Teď jsem se v práci díval pomocí našeho IS na kvalitu sítě O2 v Českých Budějovicích. A světe div se... Někteří uživatelé internetu od O2 mají v lokalitě České Budějovice opravdu kvalitních 40 Mbps, s Pingem kolem 32 ms na VDSL. ADSL by bylo s Pingem jistě mnohem lepší, kolem 15 ms. Takže pokud ti stačí takto Prd pod Vodou, tak ho ber. V této lokalitě, byť jsem si to nemyslel je opravdu dobré připojení od Prdu pod Vodou. IS to potvrdil...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ryzen 9800x3d, Zkušenosti s Ram
    od Acey » 13 úno 2025 12:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    2106
    od Acey Zobrazit poslední příspěvek
    13 úno 2025 12:28
  • Čtečky knih - zkušenosti
    od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    4129
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 19:02
  • Zkušenosti s VxKex na Windows 7?
    od SGvagon » 27 říj 2024 22:06 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2909
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 říj 2024 11:29
  • Asus AM5 (X870E/X870/B850) desky - infa, zkušenosti
    od FlanK3r » 03 zář 2024 16:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    3413
    od FlanK3r Zobrazit poslední příspěvek
    10 říj 2024 17:29

Zpět na “Vše ostatní (inet)”