Hlavně, že si přečtou email na Seznamu.
Ale já bydlím na domažlicku a nečtu jen emaily, moderuji i PC-Help, nakupuji,...

U O2 nemusíš nutně podepisovat smlouvu na XXměsíců, nemůžeš pak ale počítat s těmi tučně vytištěnými cenami s vykřičníkem.
Co se týká poznámky, že u O2 tě nutí udělat si všechno sám, pak vězte, že je to přesně tak, jak jsem již jednou psal. O2 je dnes prakticky pouze obchodní společnost, která je majetelem ústředen a spojovacích vedení (na úrovni ústředna-účastník metalicky, mezi ústřednami opticky). Jakožto majitel těchto komodit pouze pronajímá volné kapacity spojovacích vedení a služby ústředen. Na VŠECHNY činnosti spojené s údržbou, opravami, servisem, montáží,... si najímá soukromé firmy, působící v konkrétních regionech. Pokud tedy v některém regionu působí firma, která nemá zrovna nejlepší reputaci a je jediná, pak jí nevyrazí, ale zároveň operátor doporučí provést si zákrok sám. Navíc, ruku na srdce, drtivá většina servisních zákroků u účastníka je vytržený konektor ze zásuvky. Vám by se chtělo posílat a platit technika na zákrok, který si zvládne i středně vycvičený orangutan udělat sám?

Včera odpoledne jsem měl první praktickou zkušennost s řešením problému u O2. Jak jsem již avízoval, neuvědomil jsem si, že se zřízením O2TV přecházím na novou technologii a v objednávce jsem si neobjednal modem VDSL. Řešil jsem věc po telefonu s velmi milou a jistě i neuvěřitelně asertivní paní. Mou situaci chápala a pro maximální urychlení mi doporučila zajet na nejbližší prodejnu a modem si koupit, že jen kouknou do mé objednávky, uvidí že mám nárok na zvýhodněnou cenu a bude to. Pokud by to totíž šlo přes ně, museli bychom počkat, až se uzavře má první objednávka a až po čtyřech dnech bychom mohli modem objednat za tuto cenu. Přijel jsem na prodejnu, přetlumočil rozhovor, Guru vytřeštil oči a vysvětlil mi, že nemůže cokoliv prodávat za zvýhodněné ceny, protože tam je to jde jen za plnou palbu. Trochu jsem zavzdušnil a utrousil, že mám tisíc chutí všechno zrušit, odpovědí mi bylo: "Počkejte pane, to nějak vymyslíme, příště operátorovi vůbec nevolejte, ty dělají větší zmatky, než pomůžou. Copak neviděli, že máte starý modem a novou technologii? To sou obchodníci...", následovala chvilka datlování na klávesnici, "Tak a je to. Takže modem vám přijde poštou v pondělí, za ... korun, bude to sice dost nestandardní, ale...". Takže poučení na závěr. Nekomunikovat s operátorem, ale s guru na prodejně.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)