Nefunknčí USB? Razer Naga myš

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Alumini
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Nefunknčí USB? Razer Naga myš

Příspěvekod Alumini » 11 čer 2013 08:01

Zdravím,

od Vánoc používám k hraní většiny her Razer Nagu Molten SE, ale posledních pár dní dost blbne. Když sem posledně zapínala notebook, nechtělo mi ji vůbec načíst, a pak cca 5 vteřin funguje a 5 vteřin ne, vždycky se ozve zvuk že notebook myš načte, ale po chvíli ji zase vyhodí s hláškou že zařízení nebylo rozpoznáno, a tak to funguje do teď. Myš pár vteřin funguje a pak vyhodí, pak se zase načte a tak to funguje do zblbnutí. Nedají se s tím prohlížet webové stránky, natož něco hrát.

Myš sem vyzkoušela na jiném PC a funguje dokonale. Do notebooku sem zkoušela zapojit jiné usb zařízení a notebook je v pohodě vezme, všechny porty se zdají být plně funkční, jen z nějakého důvodu nechce načíst myš, která půl roku fungoval naprosto bez problému.

Už sem z toho úplně bezradná, neví někdo co s tím?
Díky

-Razer Synapse mám aktuální (když ho spustím se zapojenou myší opět pár vteřin jede a pak se vypna s hláškou že zapojte zařízení, stejně jako myš), zkoušela sem ho odinstalovat i nainstalovat
-když zapojím myš samotnou do ntb tak píše že zařízení nebylo rozpoznáno, když ji zapojím přes ještě jiný kabel, hlásí mi že je připravena k použití, ale bohužel to dělá stejnou paseku.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nefunknčí USB? Razer Naga myš

Příspěvekod guest » 11 čer 2013 08:12

Vítej na PC-Help!

Divná závada. Napadají mne jenom dvě možnosti.
a) USB konektor myši je v notebooku uvolněný a vypíná se to
/v jiném nb to ale může fungovat správně/ Zkusil bych jinou, půjčenou myš.

b) USB nefungují jak mají. Můžeš je ve Správci zařízení odebrat a restartovat notebook. Oni se potom znovu nainstalují.

Alumini
nováček
Stav:

Příspěvekod Alumini » 11 čer 2013 08:17

Ahoj, díky za odpověď.

Konektor myši v ntb určitě uvolněný není, když hýbu s myší on sám se nehýbe (=má celkem dlouhý drát), a drží pevně, nijak se nehýbe ani nevikle. Jinou myš už jsem zkoušela (avšak od jiné značky) a funguje normálně.

Jestli USB fungují jak mají to nevím, ale vezmou bez problému každé jiné USB zařízení (flasky, dráty od foťáku apd. ) Jak konkrétně odeberu ten notebook? Bohužel jsem absolutní počítačový laik :) Jinak myš dává tuhle hlášku: "Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)"

guest

Příspěvekod guest » 11 čer 2013 08:24

Zkus jiné ovladače.

Kód 43
Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
Doporučené řešení

Jeden z ovladačů, které řídí zařízení, odeslal do operačního systému upozornění, že zařízení nějakým způsobem selhalo.

Pokud jste již spustili Průvodce řešením potíží, může být užitečné vyhledat další informace o diagnostice daných potíží v dokumentaci k hardwaru.

http://www.techspot.com/drivers/driver/ ... ion/15178/

Alumini
nováček
Stav:

Příspěvekod Alumini » 11 čer 2013 10:35

odinstalovala sem ovladač který sem používala do teď, a kupodivu už to nepadá, v podstatě jede. Jako zákon schválnosti se ale vyskytly další problémy - sotva to přestalo padat tak nefungují hlavní tlačítka (levé + pravé) nemůžu otevřít žádný soubor ani složku, myš přesto svítí a kurzor se pohybuje :( jakoby byla úplně zpřeházené bindy nebo co.

guest

Příspěvekod guest » 11 čer 2013 10:36

Tak zkus jiný ovladače, na něco jsem ti dal odkaz. Nevím co tam máš.

Nejnovější ovladač není vždy nejlepší!

Alumini
nováček
Stav:

Příspěvekod Alumini » 11 čer 2013 10:44

jo, jenže problém je v tom že to po mě mermomocí chce update na ten co zlobí, a když to neupdatnu tak mě to v podstatě nepustí do toho programu, abych si mohla pohrát s nastavením a macrama. Program je jakoby prázdný jenom mi tam řve zelený vykřičník hlásící nutný update :(

guest

Příspěvekod guest » 11 čer 2013 10:53

Jakou tam máš verzi, třeba něco najdem.

Alumini
nováček
Stav:

Příspěvekod Alumini » 11 čer 2013 11:13

Momentálně sem zkusila stáhnout verzi 1.08, avšak zobrazuje se mi jako 2.0. Bohužel opakovaně křičí po updatu, jinak mi nic nenačte. Screen:

Screen: (takhle to vypadá i když je zapojená myš):
http://oi44.tinypic.com/316nbsp.jpg

guest

Příspěvekod guest » 11 čer 2013 11:24

Už si se podívala na ten můj odkaz? Tam je nějaká vyšší verze.

Obrázky se dávají sem, jako příloha.
Přílohy
Bez názvu.JPG

Alumini
nováček
Stav:

Příspěvekod Alumini » 11 čer 2013 11:31

ano, stáhla sem, nainstalovala sem a opět křičelo po updatu. Updatla sem a mimo fakt že mi opět začala po 5-6s vypadávat a znovu se načítat tak ani nefungovaly tlačítka (kombinace obou problémů), což vlastně přetrvává do teď.

guest

Příspěvekod guest » 11 čer 2013 11:33

Vždyť tam je verze 3.02!
Aha je to jinak, je tam Razer Synapse 2.0.1.06.01

Tak klikni na to Free scan for Razer dricer errors - nevím, možná to zkontroluje tvoje ovladače.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní myš Razer DeathAdder V3 Pro Příloha(y)
    od XartiQ » 16 říj 2024 14:14 » v P: Hardware
    0
    2192
    od XartiQ Zobrazit poslední příspěvek
    16 říj 2024 14:14

Zpět na “Problémy s hardwarem”