LCD vs. CRT televize

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

amaroun
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod amaroun » 09 črc 2007 21:55

zao píše:Máme doma plazmu a taky hrozně moc záleží na tom z jaké dálky se na tv díváš a eště pár nevýhod u lcd a plazmy

PLAZMA: Vyšší spotřeba, po delší době se začnou vypalovat loga programu na tv a zanechávaj tam jakýsi duchy

LCD: Časem odejde nějaký bod který už nebude fungovat a potom se můžou aji spojit a vytvořit viditelný flek

Nevím jak máš starou PLAZ?U, ale loga programu se opravdu vypalovali u starších typů, nové už to nedělají.
Ideální pozorovací vzdálenost u PLAZMY 107 cm. je cca nezi 3,5-4 metry, viz. školení v AV MEDIA.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 09 črc 2007 22:38

Odešla mi TV na Vánoce a řeším to tak, že jsem se zbavil jedné krabice (TV) a jedu přes TV kartu na PC + 19" monitor CRT Eizo Trinitron. Zatím spokojenost, stejně jsem TV poslední dobou už moc nepouštěl a v budoucnu pojedu stejně, jen ten monitor bude nejspíš LCD a 70 cm úhlopříčka či více :lol:

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Re: LCD vs. CRT televize

Příspěvekod jkmaxfli » 09 črc 2007 23:41

cybernovi píše:52cm 25let stará vakuovka říká obrazem zbohem, tak mam vybrat novou telku cca o uhlopříčce 66-72cm. Ale po přečtení mnoha diskuzí jsem se dozvěděl fakt, že kdo má LCD telku, tak je na televizní přijem silně naprd. Tak jsem vyrazil do obchodů, kde se mi samozřejmě prodejci snažili vnutit LCD. Ale tam kde na nich poušteli klasický tv-signál je to opravdu děs :o Televize bude narvaná ve ,,skřínovym setu" takže velká hloubka CRT televize nevadí. A co budoucí digital? 90% času se bude dívat na televizní přijem z kabelovky, 5% satelitni přijem, 5% dvd filmy. Jaký je váš názor? Dát pár tisic navíc a koupit LCD nebo zustat u nejaky pekný 100Hz plochý CRT ?

Zalíbila se tahle mezi CRT Panasonic TX-29PS12P

Nevím pro co ses rozhodl,ale pokud jseš zastáncem CRT TV,tak mohu doporučit jen a jen tuto,protože ve třídě CRT TV je tato nejlepší,navíc má luxusní hloubku 41cm,umí přijímat HD signál ale zobrazí pouze místo 720i jen asi 678i,což je u tohoto výkon+100HZ a obraz je dokonalý.Píšu jen proto,že jsem měl na tuto zálusk,ale nakonec přišlo stěhování a větší obývák a musel jsem koupit něco většího a zaparkoval jsem u 40'LCD,zobrazuje mi maximum 1080i,ale brácha má full HD 1080p a můžu si troufnout tvrdit,že moje oko ani oči nikoho jiného v tomto zobrazení jsme nikdo nespatřily žádný rozdíl,takže si troufnu tvrdit,že full HD je zbytečné,a je i o pár tisícovek dražší než 1080i,které je totožné.Vlastním 40'samsung a koukám na ní ze 4 metrů a stačí ůplně v pohodě tato velikost na tuto vzdálenost,teda aspoň mně ano.Ještě zmínka k digitálnímu vysílání našich tv stanic:pročetl jsem pár diskuzí a všude čtu toto,že signál bude znatelně kvalitnější a naopak,že signál bude totožný,tak se necháme překvapit,ale já osobně si myslím,že to o moc lepší nebude,je to jen můj názor.tak hodně štěstí ve výběru a ještě lepší obraz přeju. :bigups: :bigups: :bigups:

http://www.kamennyobchod.cz/televizor-s ... z419p.html
Přílohy
televizor-samsung-ws32z419p.jpg
► Zobrazit spoiler

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 10 črc 2007 00:25

amaroun píše:
zao píše:Máme doma plazmu a taky hrozně moc záleží na tom z jaké dálky se na tv díváš a eště pár nevýhod u lcd a plazmy

PLAZMA: Vyšší spotřeba, po delší době se začnou vypalovat loga programu na tv a zanechávaj tam jakýsi duchy

LCD: Časem odejde nějaký bod který už nebude fungovat a potom se můžou aji spojit a vytvořit viditelný flek

Nevím jak máš starou PLAZ?U, ale loga programu se opravdu vypalovali u starších typů, nové už to nedělají.
Ideální pozorovací vzdálenost u PLAZMY 107 cm. je cca nezi 3,5-4 metry, viz. školení v AV MEDIA.

Já sem to slyšel on lidí co maj plazmy já mám novou a zatím se nic takového neprojevuje

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 10 črc 2007 07:50

amaroun píše:
cybernovi píše:52cm 25let stará vakuovka říká obrazem zbohem, tak mam vybrat novou telku cca o uhlopříčce 66-72cm. Ale po přečtení mnoha diskuzí jsem se dozvěděl fakt, že kdo má LCD telku, tak je na televizní přijem silně naprd. Tak jsem vyrazil do obchodů, kde se mi samozřejmě prodejci snažili vnutit LCD. Ale tam kde na nich poušteli klasický tv-signál je to opravdu děs :o Televize bude narvaná ve ,,skřínovym setu" takže velká hloubka CRT televize nevadí. A co budoucí digital? 90% času se bude dívat na televizní přijem z kabelovky, 5% satelitni přijem, 5% dvd filmy. Jaký je váš názor? Dát pár tisic navíc a koupit LCD nebo zustat u nejaky pekný 100Hz plochý CRT ?

Zalíbila se tahle mezi CRT Panasonic TX-29PS12P

V zásadě to může být i takto.Pokud chceš LCD do 30 tis. počítej s tím, že bude HD READY, tedy na půl cesty nastupující kvalitě rozlišení, protože se rozhodneš za rok, nebo dva doplnit případně o BLUE RAY přehrávač a aby jsi si dopřál max. požitku, chce to FULL HD.A k tomu pořádné ozvučení.A to už je na hlubší sáhnutí do kapsy.
A navíc u levnějších LCD si zákonitě příznivci rychlých sportů moc nepošmáknou na obrazu.Strašně se divím, že tady nikdo nezmiňuje PLAZMU.Vždyť za 25 tis. se dá koupit panel 107 cm.A s obrazem je na tom lépe než LCD v té samé ceně a menší úhlopříčce.Někdo tady zmiňuje nízkou spotřebuLCD, to má PLAZMA zajisté vyšší, ale ruku na srdce, kdo nenechá alespoň 2x týdně zapnutý PC přes noc se 400W zdrojem.
Je to opravdu věc názoru a CRT je jistě také řešení, ale osobně doporučuji jakoukoli PLAZMU, kromě těch prvních šmejdů, které měli rozlišení pod úroveň DVD.

necpi sem BLUE RAY tahle technologie než se usadí jako standart v domácnostech bude minimálně 10 let trvat! a tvé oči to na telce mezi DVD a BLUE RAY velmi těžko poznají koor na CRTčku kde je to limitováno rozlišením!!!Plasmu tu nikdo nezminuje že její orazovka je sice dokonalost sama ale přenos rychlejších změn obrazu totálně rozmazává body na TV to znamená že sport je na tom utrpení sledovat + rychle akční scény dále životnost nic moc spotřeba velká. Když nechám přes noc zaplý komp co má (u mě)480W tak zapomeň na to že to tolik bere! to je strop výkonostní ne-stálý to PC bere v klidu něco kolem 4-10W podle činnosti jednotlivých komponent +panel ve spánku asi 1-4W takže žádná hrůza - jen si příště něco o tom přečti :wink: než to hodíš do placu.
jinak CRT versus LCD TV je opravdu jasno do budoucna CRT vyklízí pozice na trhu protože jejich rozlišení-spotřeba-životnost atd už opravdu nestačí novým zákazníkům je to prostě fakt
i když sám mám panasonica 100Hz(a nechám si ho dokud pojede-drahá záležitost a dá se na to koukat)
do obýváku přijde stejně LCD telka ale nějaké novější generace.
a Plazmu obejdu velkým obloukem začínaly ceny na 450 000 a dnes padají k 25 000,- a nejen k vůli ceně ale
ta technologie má jen jediné plus užasný kontrast na počet zobrazených bodů
mě to připadá jak monitory CRT se začali měnit za LCD a to byl doslova BOOM pro všechny a prostě kdo neměl LCD nebyl IN . pravda musel jsem si zvyknout (a to až letos!) ale už bych neměnil a to samé bude u televizí prostě někdo bude zuby nechty držet CRT protože je nejlepší pro něho a někdo bude za každou cenu kupovat LCD protože je to novější technologie a chce změnu - plazma je více méně luxus pro domácnost
a pokud by nebyli drahé lampy do projektorů tak osobně bych si zvolil jako TV projekční systém (ale to už bych byl hodně rozežraný-ale mooooc spokojený ) 8)
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 10 črc 2007 17:23

Já mám tedy Samsung CW-29Z40.Obrázek jsem nenašel.Ale je téměř shodný s typem Z41.(jenom mám černo stříbrnou kombinaci)
http://www.videoexpert.cz/klasicke-tele ... -cw29z418p
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 11 črc 2007 10:52

jkmaxfli, jelikož u nás již digitál sviští paralelně s analogem, tak mohu říci, že kvalita obrazu je lepší, než u analogu. Nemohu posoudit, jak bude vypadat na LCD, ale na CRT (SONY 21LT1K) je obraz z digitálu ostřejší.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 11 črc 2007 12:30

karlos píše:jkmaxfli, jelikož u nás již digitál sviští paralelně s analogem, tak mohu říci, že kvalita obrazu je lepší, než u analogu. Nemohu posoudit, jak bude vypadat na LCD, ale na CRT (SONY 21LT1K) je obraz z digitálu ostřejší.

díky za info karlosi,taky věřím,že signál a kvalita bude lepší,ale jak říkám:u nás v čechách si toho moc naslibovat nemůžeme,protože jsme stále 100 let za opicema-jako třeba,že jinde v cizině vysílají digitálně,16:9,5.1dd ,atd.atd. :wink:
► Zobrazit spoiler

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 11 črc 2007 14:38

necpi sem BLUE RAY tahle technologie než se usadí jako standart v domácnostech bude minimálně 10 let trvat! a tvé oči to na telce mezi DVD a BLUE RAY velmi těžko poznají koor na CRTčku kde je to limitováno rozlišením!!!Plasmu tu nikdo nezminuje že její orazovka je sice dokonalost sama ale přenos rychlejších změn obrazu totálně rozmazává body na TV to znamená že sport je na tom utrpení sledovat + rychle akční scény dále životnost nic moc spotřeba velká. Když nechám přes noc zaplý komp co má (u mě)480W tak zapomeň na to že to tolik bere! to je strop výkonostní ne-stálý to PC bere v klidu něco kolem 4-10W podle činnosti jednotlivých komponent +panel ve spánku asi 1-4W takže žádná hrůza - jen si příště něco o tom přečti :wink: než to hodíš do placu.
jinak CRT versus LCD TV je opravdu jasno do budoucna CRT vyklízí pozice na trhu protože jejich rozlišení-spotřeba-životnost atd už opravdu nestačí novým zákazníkům je to prostě fakt
i když sám mám panasonica 100Hz(a nechám si ho dokud pojede-drahá záležitost a dá se na to koukat)
do obýváku přijde stejně LCD telka ale nějaké novější generace.
a Plazmu obejdu velkým obloukem začínaly ceny na 450 000 a dnes padají k 25 000,- a nejen k vůli ceně ale
ta technologie má jen jediné plus užasný kontrast na počet zobrazených bodů
mě to připadá jak monitory CRT se začali měnit za LCD a to byl doslova BOOM pro všechny a prostě kdo neměl LCD nebyl IN . pravda musel jsem si zvyknout (a to až letos!) ale už bych neměnil a to samé bude u televizí prostě někdo bude zuby nechty držet CRT protože je nejlepší pro něho a někdo bude za každou cenu kupovat LCD protože je to novější technologie a chce změnu - plazma je více méně luxus pro domácnost
a pokud by nebyli drahé lampy do projektorů tak osobně bych si zvolil jako TV projekční systém (ale to už bych byl hodně rozežraný-ale mooooc spokojený ) 8)

Tak samozřejmě né každý zdroj má PSC, kde si bere ze sítě jen to, co je z něj odebíráno.A 4-10W, myslím že třeba ventilátory mají také dost velkou spotřebu.
A trochu jsi se spletl v adrese.Podívej se na LCD, když na něm jde třeba hokej, vidíš puk na místě-černou čáru a zase puk na místě.Pokud jsi to prohlížel někde v prodejně, tak se ani nedivím, že jsi nic neviděl, protože těžko tam pustí něco, co by ty televize neprodávalo.
A já který sem cpu Blue ray, to se ještě neusadilo v domácnostech, zato LCD "novější generace" se už v domácnostech usadily.A nechápu větu Plazmy začínaly na 450 000 a teď...všude někde něco začínalo, za první PC jsem dal 120 tis a první 1 rychlostní vypalovačka mě stála 17 tis.,takže ono dneska přehrávač Blue ray nestojí o moc víc.
Jen jsem chtěl naznačit možnosti, že vše souvisí se vším, proto ten odkaz dál na FULL HD, protože tydy byla i doba kdy lidi kupovali DVD přehrávače za desítku a pouštěli i to doma na 55 úhlopříčce.

//upraveno, aby citace byla citací
//Karlos

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 11 črc 2007 17:35

Jen krátce CRT :D :D :D 1)Než bude pořádný digitální vysílání/pořádný datový tok/tak to budou roky.
2)Kolik času denně strávíš u TV?Pokud jsi nějaký TV maniak pak je to na jinou debatu,ale např já nějaký zprávy,sem tam film. Myslíš,že to stojí za ty prachy/ikdyby to bylo jen pár tisíc/kupovat něco dražšího a pak u toho sedět a bádat o kolik to je nebo není horší?Za ušetření peníz jeď někde na výlet,kup něco do compu aj.A když tak si kup třeba tu LCD za víc let až bude za rohlík.
Mimochodem když se mrknete na Net tak možná za pár let nebude dobrá ani LCD ani Plazma.http://gadgets.zive.cz/?q=node/2037 nebo http://www.novinky.cz/internet/hardware ... mt75r.html

Tak proč zbytečně vyhazovat peníze oknem.Pokud opravdu nepouštíš denně DVD a jiné jak jsem psal výše tak to CRT.
To nebylo moc krátký
:D :evil:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 črc 2007 00:38

A co OLED?

Technologie OLED - budoucnost monitorů?:

http://www.svethardware.cz/art_doc-42FA ... EB5B4.html

Sony: OLED TV začneme prodávat ještě letos:

http://www.novinky.cz/internet/hardware ... 2mhm5.html

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 12 črc 2007 07:40

X píše:A co OLED?

Technologie OLED - budoucnost monitorů?:

http://www.svethardware.cz/art_doc-42FA ... EB5B4.html

Sony: OLED TV začneme prodávat ještě letos:

http://www.novinky.cz/internet/hardware ... 2mhm5.html

I to je cesta, proto Sony jako první přestala vyrábět PLAZMY a věnuje se novým technologiím.Jde o to si jen říci co je dostačující.Pokud někdo má na nové technologie a ť si je koupí, ale pro mne platí to samé, nevyužiuji to, protože se koukám na zprávy a na MS v hokeji.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nová televize
    od Shashekk » 30 pro 2024 09:27 » v Vše ostatní (hw)
    3
    3211
    od MariTopHigh Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 10:22
  • televize LG problém s načítáním emailu Příloha(y)
    od Anett » 12 zář 2024 19:22 » v Vše ostatní (hw)
    7
    3242
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:18
  • Výběr televize (55/65" okolo 30 tisíc)
    od Zakk » 06 říj 2024 18:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    4498
    od MariTopHigh Zobrazit poslední příspěvek
    09 říj 2024 15:04

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”