Hlučné PC Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

anonym_1
Pohlaví: Nespecifikováno

Hlučné PC

Příspěvekod anonym_1 » 24 črc 2007 06:15

Mám rok staré PC. Po zapnutí je jeho chod tichý ale po půl hodině se jeho hlučnost podstatně zvýší. Po dvou hodinách provozu bych hlučnost přirovnal vysavači nevelkého výkonu na posledním tažení :lol: . Můžete mi někdo poradit v čem by mohl být problém? Díky

Reklama
PC-c
nováček
Stav:

Příspěvekod PC-c » 24 črc 2007 07:55

podle mě to bude chladičem , nejdřív je teplota 39 stupnů a potom stoupá a a stoupá a větráčky běží naplno a tím se roztřásají chladiče , zkus rozdělat PC podívat se jestli chladiče drží a povysávat v PC prach :smile:

Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 24 črc 2007 08:49

většinou je to prach/špína a nekvalitní větráky na bedně/CPU/grafice/chipsetu - kdyby si sem hodil foto vnitřku PC byli bychom moudřejší
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

NoiD
nováček
Stav:

Příspěvekod NoiD » 24 črc 2007 10:41

Důvodem zhlučňování bude stoupající teplota komponentů při dlouhodobé zátěži. Pokud to jsou větráky které jsi k těm koponentám dostal, tak bych koupil bějaké kvalitnější. V přední části Casu máš asi dvě místa na 80x80 nebo jeden 120x120 určitě bych je tam osadil a před ně dal protiprachové diltry stojí cca 40kč jeden. Pokud jsou místa pro větráčky dírkované určitě bych to vyřezal a nahradil mřížkou (v zadu pro lepší odvod tepla) a v předu bych je vyřezal a nahradil již tmiňovanými protiprachovými filtry. Pokud nemáš prosklenou bočnici tak bych celý case vyplnil potivibrační/protihlukouvou pěnou. To by bylo asi tak vše.

anonym_1

Příspěvekod anonym_1 » 24 črc 2007 15:16

Stáhnul jsem si program SpeedFan a po 2h ukazuje teplota HD kritických 50 stupňů z počátečních 29. Ještě s tímto programem neumím dobře pracovat. Podotýkám že jsem laik.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Vyřešeno

Příspěvekod Marfy » 24 črc 2007 15:39

Na pevném disku není ventilátor-ten ti tolik neřve.Jinak ta teplota je vyšší-no ale je léto není zas až taková hrůza.Nemáš náhodou grafiku,která fouká teplý vzduch do skříně?Někdy přímo na HDD.(opravdu geniální nápad výrobců grafik :evil: )
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

PC-c
nováček
Stav:

Příspěvekod PC-c » 24 črc 2007 20:02

50´C :o to uz je fakt dost a nejakej harddisk by se uz v tehle teplotě mohl odpálit , já bych doporučoval bud v lete PC moc nepouštět , a nebo udělat lepší chlazení a průvan v CASE :smile:

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 24 črc 2007 20:41

Ve vetšině kisen je koš na HDD umístěn za perforovanou částí skříně, kam lze umístit výše zmiňovaný větrák. Mrkni na to, doporučuju pořídit nějaký kvalitní 120x120 a umístit ho před koš s HDD - bude nasávat vzduch z okolí a ochlazovat HDD. Prachový filtr taky není od věci.

anonym_1

Příspěvekod anonym_1 » 25 črc 2007 12:55

Díky za názory, pc je ještě v záruce tak zkusím reklamovat. Koupil jsem pc sestavu a potíže byly od počátku. Aspoň už vím kde nekupovat ale to by bylo na celé další téma.

Zpět na “Problémy s hardwarem”