S kamarádem bychom si chtěli zahrát Warcraft3 přes battle.net. Dozvěděl jsem se, že abychom spolu mohli hrát v týmu, je potřeba, aby alespoň jeden z nás měl veřejnou IP adresu nebo povolení určité porty. Požadované porty (na internetu jsem našel, že se jedná o porty 6112 a 6113-6119) bych měl mít od internetového providera nasměrované (psal jsem jim a nějak to tam zařídil) ale napsal mě toto:
Dobry den,
pozadovane porty jsem nyni nasmeroval. Stejne tak je potreba udelat smerovani techto portu z routeru na Vas pocitac kde chcete uvedenou hru hrat.
Nevím moc, co to znamená a jak na to. Snažil jsem se googlit na internetu, ale dle různých "návodů" jsem se vždy jen dostal do míst, kde jsem měl nastavovat něco, čemu nerozumím na místě, které neznám a způsobem, který nechápu. Proto raději píši sem, co přesně chci, než abych se obával, že jsem vygoogli něco zcela jiného a nastavuji nějaký nesmysl.
Zatím jsem postupoval takto:
příkazový řádek
ipconfig -all
Default Gateway
napsat tuto adresu do internetového prohlížeče
přihlásit se do nastavení routeru
A teď nevím přesně co dál. Jedná se především o ten port 6112.
Pokoušel jsem se něco nastavit v sekci NAT Setting/Port Trigger (viz. obrázek 1)
Dočetl jsem se, že se anglicky tento "problém" nejspíš jmenuje Port Forwarding (pokud jsem googlil správně). I tento link mám v nastavení routeru, ale je to zřejmě jen jakýsi přehled, nelze tam nic přímo nastavovat (viz. obrázek 2).
Když jdu na adresu http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ tak u portu 6112 mě to píše Port 6112 is closed.
Za případné vyřešení/snaha o řešení děkuji