Dobrý večer, mám takovou to prosbu. Snažil jsem se do svého PC přidat další RAM modul z jiného počítače, abych si navýšil paměť, frekvence nebo napětí apod. jsem nekontroloval, jenom jsem vzal modul, který do toho slotu pasoval. Po zapnutí PC s tou přidanou ramkou mi zůstala jen černá obrazovka, systém se nespustil. Tak jsem PC rychle vypnul, vyndal přidanou ramku a znovu zapnul počítač. Ten ale jenom tuším 2x silně pípnul a zase zůstala černá obrazovka, což se při dalším pokusu o zapnutí opakovalo, a to mne docela vyděsilo. Všechny kabely i napájení (např. HDD) by měly být zapojeny.
Proto se ptám: Je možné, že jsem si pouhým zasunutím nevhodné ramky do slotu a zapnutím PC něco v počítači spálil, a pokud ano, co by to asi bylo? Znamená to, že se musí vyměnit celý PC nebo jenom něco na základ. desce nebo podobně? Kdyžtak odpovím na dodatečné otázky.
PC mám starší desktop Compaq kancelářského typu, OS Win 7, procesor 1,9 Ghz, HDD 30 GB, RAM pouze 512 MB v jednom modulu.
Díky za pomoc
PC po vložení nové RAM nefunguje (ani po jejím vyjmutí)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC po vložení nové RAM nefunguje (ani po jejím vyjmutí)
Zkontroluj zda jsi nasadil modul správně, případně zkus Clear CMOS
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Díky za rady. RAM modul mám nasazený správně, a pak jsem ještě asi na 4 hod vytáhl baterku ze základní desky. Zkoušel jsem tam přehazovat nějaký jumper poblíž baterky podle toho návodu v odkazu, ale nevím co to vlastně bylo za jumper.
Jinak nevím jak mohu udělat to doporučované Clear CMOS. Nic se nezměnilo, PC se chová furt stejně.
Ještě má někdo nějaké nápady? Díky.
Jinak nevím jak mohu udělat to doporučované Clear CMOS. Nic se nezměnilo, PC se chová furt stejně.
Ještě má někdo nějaké nápady? Díky.
-
- Pohlaví:
vytažení baterky způsobí clear CMOS. Počet pípnutí je důležitý - BIOS se snaží něco říct viz: http://www.computerhope.com/beep.htm
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Viz podpis.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Tak pardon oprava: Počet pípnutí při zapnutí (neúspěšném) mého počítače je 3.
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel jsi všechny sloty pro RAM?
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 
Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

-
- Pohlaví:
http://www.bioscentral.com/beepcodes/compaqbeep.htm
Pravděpodobně problém s pamětí. Zkus jiný slot jak radí prototyp, nebo jinou kompatibilní paměť.
Pravděpodobně problém s pamětí. Zkus jiný slot jak radí prototyp, nebo jinou kompatibilní paměť.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jakou pamět si tam vůbec dával? Měla by na ní bejt nálepka s typem a výrobcem. A jakou máš základní desku? Stáhni program CPU-Z a opiš nám, co máš napsáno v záložce "Motherboard"
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Rewqa: Nestáhne, PC mu nejede.
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V tom případě ať otevře case a opíše název přímo z MB.
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 

Rewqa píše:Jakou pamět si tam vůbec dával? Měla by na ní bejt nálepka s typem a výrobcem. A jakou máš základní desku? Stáhni program CPU-Z a opiš nám, co máš napsáno v záložce "Motherboard"
Sorry za odmlčení. Takže základní desku mám MS-6541 VER:2.1, tohle je na ní napsáno, výrobce je Micro Star. Tu příslušnou ramku napíšu, až se k ní dostanu, , teď je v zaplém PC.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3252
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
15 led 2025 19:05