Mám dostatečně zabezpečený komp?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Mám dostatečně zabezpečený komp?

Příspěvekod benik.martin » 03 srp 2007 15:11

Ahoj,po spoustě pročtených témat,kde každej doporučuje něco jiného na ochranu co mu zrovna sedlo,bych se vás rád zeptal,jestli mám dostatečnou ochranu,nebo jesi nemám něco etě dostáhnout nebo dokoupit..tak tedy:
vlastním Avast! verze 4.7 Home Edition, spolu s Kerio Firewall 4.3..tyto dva "prográmky" sou zaplé pořád,uděluji maximálně pouze vyjímky,u Avasta mám zaplou samozřejmě neustále rezidentní ochranu.. Poté vlastním Spybot Search&Destroy (zaplý TeaTimer), Ad-Aware SE Personal a CCleaner...Zhruba tak jednou za měsíc celej komp projíždím testem antiviru, Spybotem, Ad-Awarem a CCleanerem...Jednou za nějaký čas dám i vyčištění disků a defragmentaci...Vždy když něco stáhnu z netu, před otevřením soubor(y) projedu antivirem.. Btw,samozřejmoustí sou legální Win XP Home s aktualizacemi....
Je to tedy dostačující?? Děkuji vám za příspěvky,každý tu doporučuje to co se mu zrovna líbí,tak chci vědět jesi mám v pohodě komp...
HOWGH

Reklama
paul27
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod paul27 » 03 srp 2007 15:17

Tak takhle vzornýho uživatele pc jsem ještě neviděl. :D

Už nic nestahuj. Máš to zabezpečený dobře. Hlavně k tomu všemu taky používej hlavu a neklikej na všelijaký blbosti na internetu, ale to asi znáš, takže se nebudu opakovat.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 03 srp 2007 15:23

Ochranu máš vcelku podchycenou, ale nezapomeň, že 100% zabezpečený počítač je snad jedině ten vypnutý. :wink:

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 03 srp 2007 15:28

Mám přesně to samé a s viry jsem snad nikdy neměl problém. Uvědom si ale, že většina problémů v bezpečnosti je způsobena tím mezi žídlí, na které sedíš a klávesnicí.
Když polezeš na špatné stránky a budeš stahovat nevěrohodné soubory, tak máš velkou pravděpodobnost, že něco chytneš ... :D

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 03 srp 2007 16:21

super,ani sem nedoufal že bych měl něco špatně:-) i tak děkuju;-)

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 03 srp 2007 16:28

Nemáš zač :D

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 03 srp 2007 18:34

Pomocí tohoto uvidíš, jak jsi na tom se zabezpečením opravdu... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 03 srp 2007 22:41

Ještě bych doporučil použít čas od času (platí pro IE) proti neřádům co se nalepí na IE:

Tool Bar Cop 3.0.1-umožňuje selektivní odstranění různých nechtěných rozšíření Internet Exploreru- Browser Helper Objects (BHO), Nástroj je určen zkušeným uživatelům.zip

A mě nejvíc sedí zrovna tato verze. Samozřejmě je nutné vědět, co dělat. To je další bezpečtnostní prvek:

vlastní mozek

Čas od času se dívám (nebo při problémech) do:

MS Config > Po spuštění

jestli se nespouští něco nepatřičného. Zkouknu také:

C:\WINDOWS\Downloaded Program Files

A když zabrousím na Netu do nebezpečných vod (s klídkem používám IE), zapínám:

My Popup Killer - Freeware-blokování vyskakovacích (pop-up) oken

do Aggressive Mode, neblokuje jen okna, ale i různé špinavé praktiky a nechtěné instalace :lol:

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 04 srp 2007 11:39

karlos píše:Pomocí tohoto uvidíš, jak jsi na tom se zabezpečením opravdu... :wink:

Jako základní test určitě postačí, ale ideální určitě není. Jelikož mám upravenou instalaci Woken a IE mám úplně odstraněn, PC Security Test se s tím nedokáže poprat a tak přes Spyware test nikdy neprojdu. :D

Další komplexnější možností otestování zabezpečení, včetně doporučení ke zlepšení, je Active Security Monitor. Ale ten u mě pohořel ještě víc, protože Avira pro něj zřejmě nic neznamená a hlásil mi, že bych si měl nainstalovat nějaký antivir. :evil:

Takže pro mě přestaly být nějaké testy směrodatné a řídím se jen zkušenostmi. :wink:
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”