Seznamy v PYTHON Vyřešeno
- martinlukas456
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Seznamy v PYTHON
Ahoj, učím se programovat v Pythonu a je to můj dá se říct první programovací jazyk, který se učím pořádně. Zajímalo by mě, jestli jde nějak jednoduše dosáhnout toho, že když vytvořím program, který mi bude přes raw_input ukládat hodnoty do seznamu, tak ten seznam bude fungovat na způsob databáze, tzn. že i po zavření a znovuotevření programu tam ty hodnoty stále budou a já k nim budu moci přidávat další.
Dell Latitude 3350
ASUS K56CB-XX271H
Toshiba Satellite Pro L500
ASUS K56CB-XX271H
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Seznamy v PYTHON
čau,
když tam ty hodnoty budeš ukládat tak by tam měly stále být, pokud to někdo nesmaže nebo nevymění disk
když tam ty hodnoty budeš ukládat tak by tam měly stále být, pokud to někdo nesmaže nebo nevymění disk

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- martinlukas456
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Já myslím když tam bude chtít uživatel ukládat hodnoty. Dejme tomu, že si bude chtít vytvořit jednoduchý seznam knížek, co má doma a tak je zapíše do programu, který jsem vytvořil. Třeba něco ve stylu
Tohle je hodně zjednodušená verze, ale chci tím říct, že ty hodnoty tam zůstanou jen do ukončení programu. Při dalším spouštění už to jede zase s čistým štítem. Vím, že by to šlo udělat úplně jinak a líp, ale jenom mě zajímá, jestli není nějaký způsob, jak je tam uložit natrvalo (myslím přímo do toho seznamu)
Kód: Vybrat vše
seznam = []
seznam.append(raw_input())
Tohle je hodně zjednodušená verze, ale chci tím říct, že ty hodnoty tam zůstanou jen do ukončení programu. Při dalším spouštění už to jede zase s čistým štítem. Vím, že by to šlo udělat úplně jinak a líp, ale jenom mě zajímá, jestli není nějaký způsob, jak je tam uložit natrvalo (myslím přímo do toho seznamu)
Dell Latitude 3350
ASUS K56CB-XX271H
ASUS K56CB-XX271H
Re: Seznamy v PYTHON Vyřešeno
Jedině uložit je při ukončení programu na disk a při spuštění programu celý seznam znovu načíst.
Ukládat program dohromady i s daty uměl akorát Sinclair ZX Spectrum, ale nahrávat to pár minut na magnetofonovou kazetu bys asi nechtěl
Ukládat program dohromady i s daty uměl akorát Sinclair ZX Spectrum, ale nahrávat to pár minut na magnetofonovou kazetu bys asi nechtěl

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- martinlukas456
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
To ne
.
Tušil jsem, že to půjde jenom nějak takhle.. I tak díky :)

Tušil jsem, že to půjde jenom nějak takhle.. I tak díky :)
Dell Latitude 3350
ASUS K56CB-XX271H
ASUS K56CB-XX271H
Zpět na “Programování a tvorba webu”