Zapnu PC, monitor zobrazuje NO SIGNAL Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

KOLi
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Zapnu PC, monitor zobrazuje NO SIGNAL  Vyřešeno

Příspěvekod KOLi » 24 srp 2013 17:31

Zdravím,
potřebuji radu ohledně hlášky NO SIGNAL na monitoru.

Včera (23.8.2013) jsem kupoval nový disk, jelikož mi ten starý odešel do křemíkového nebe. To pro mě znamenalo kompletní instalaci systému. Zvolil jsem Windows 7 Professional 64-bit (samozřejmě legální). Instalace proběhla v pohodě, vše šlo jak mělo. Po prvním spuštěním systému, jsem šel zkontrolovat aktualizace. Zde už to začalo být divné. Když jsem dal vyhledat aktualizace, vyhodily na mě WINDOWSY hlášku "chyba 8024402c". Hledal jsem všude, jak se chyby zbavit, ale nic smysluplného mi stejně nepomohlo. Došlo tedy na restart PC. To se restartovalo naběhlo do systému a po cca 30-ti vteřinách se kouslo. Reakce žádná, nefungovalo ani RESETOVACÍ TL. Nezbylo mi nic jiného, než ho na tvrdo vypnout.

Nyní se dostávám k problému. Zapnu PC, všechny větráky se roztočí, na MB se rozsvítí zelená dioda, žádný nepříjemný zvuk pípnutí. Monitor píše NO SIGNAL. Zkoušel jsem jiný monitor, jinou GK, jiný zdroj, prohodit/vyměnit RAM, vyndat baterku z MB a nakonec i kompetně rozebrat, vyčistit a opětovně složit PC a stále nic. Jinak dodám, že všechny komponenty, které jsem v předešlé větě vyjmenoval, jsou odzkoušené a funkční.

Už opravdu nevím. Jediné co mě napadá je, jeslti neni vadná deska.
Proto Vás prosím o radu, co by s tím mohlo být a kdyžtak potvrdit to, že se nemýlím a opravdu by pomohlo vyměnit desku.

PC SESTAVA:
MB: ASUS P5B
GK: nVidia GeForce GT640
zdroj: ATX 400W
procesor: Intel QuadCore 6600
RAM: Kingston 2x2GB DDR2
HDD: Barracuda 1TB 7200rpm

Díky za rady

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zapnu PC, monitor zobrazuje NO SIGNAL

Příspěvekod Pic » 24 srp 2013 18:11

Zkus spustit PC v minimální konfiguraci. Nech v PC základní desku s procesorem , jednu RAM, GK a zdroj. Ostatní odpoj - datové i napájecí kabely. Pokud PC nenaběhne je vadná některá z připojených součástí. Pak zkus jinou RAm, máš-li ji a znova spusť PC. Pokud PC naběhne, naběhne s chybou protože není připojen pevný disk. Tak jak jsi pochodil?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

KOLi
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod KOLi » 24 srp 2013 20:09

PC jsem pouštěl v základu, tak jak jsi psal. Jedna 100% funkční RAM, GK a zdroj, deska + procesor, odpojeno vše ostatní. RAM jsem zkoušel ve všech čtyřech slotech a ani náznak bliknutí obrazovky. Odzkoušel jsem raději ještě jinou RAM, ale stále bezvýsledně.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 24 srp 2013 23:03

Potom je tedy jedna z komponent vadná, postupně odzkoušet jinou RAM(třeba jen půjčenou od kámoše), stejně tak GK a zdroj. Základní deska nejde tak snadno vyměnit, ani půjčit. Jen postupnou výměnou můžeš zjisti co je vadné. Neuvádíš co je to za zdroj, ale podezíral bych především ten a GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 24 srp 2013 23:06

Tohle vsechno uz je vyzkousene: Zkoušel jsem jiný monitor, jinou GK, jiný zdroj, prohodit/vyměnit RAM, vyndat baterku z MB a nakonec i kompetně rozebrat, vyčistit a opětovně složit PC a stále nic

To bohuzel vypada na zakladni desku, jeste snad vyndat vsechny RAM moduly jestli aspon pipne ze chybi pamet. A skontrolovat jestli nejsou nafoukle kondenzatory. Presne takhle se nam totiz chovaji desky, ktere nafoukle kondenzatory maji.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 24 srp 2013 23:26

To petr22 - Ty jsi u KOLi, že odpovídáš za něho? Pokud ano, pak je problém se ZD.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 24 srp 2013 23:34

Treti odstavec, treti veta (prvni prispevek) - doslovna citace:

Zkoušel jsem jiný monitor, jinou GK, jiný zdroj, prohodit/vyměnit RAM, vyndat baterku z MB a nakonec i kompetně rozebrat, vyčistit a opětovně složit PC a stále nic

Jelikoz uz tohle vsechno sam zkousel, me osobne z toho vychazi pouze zakladni deska a mam podezreni na kondezatory.

KOLi
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod KOLi » 24 srp 2013 23:37

Desku jsem zkoumal a kondíky mi přijdou v normálu. Budu se s tim muset smířit.

Aespoň mám důvod po x letech upgradovat komplet PC.

Díky za rady a prosím o LOCK :)

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 24 srp 2013 23:42

LO(C)KNI si sám - zelená fajfka vpravo nahoře v každém příspěvku Tvého tématu ;)
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC se restartuje, když ho zapnu
    od extrem » 30 črc 2024 19:25 » v Problémy s hardwarem
    7
    2677
    od extrem Zobrazit poslední příspěvek
    31 črc 2024 12:48
  • No signal na monitore
    od michoman22 » 23 čer 2024 22:50 » v Problémy s hardwarem
    1
    1919
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    23 čer 2024 22:53
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    10854
    od JuRas Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 13:41
  • Ubiquiti UniFi signál pro rodinný dům
    od kupjec » 17 pro 2024 21:49 » v Administrace sítě
    1
    2979
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 21:57
  • Nedetekován signál (černá obrazovka) při spuštění PC