Konzole vs. PC Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Konzole vs. PC

Příspěvekod X » 16 zář 2013 13:11

Nemám STEAM a nikdy ho mít nebudu ...

Reklama
kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod kropovez » 16 zář 2013 13:49

Není nad to mít krabicovku :) . A jestli to myslíš, že hry budou na nějakým cloud a budou se načítat z internetu, tak to by mohlo bejt nejdřív za 50let, protože u nás ve městě s 2000obyvatel je nejvyšší internetová rychlost 8MB/s a to už 5 let beze změny :)
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

martmix
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod martmix » 16 zář 2013 13:54

To neni zadnej vymysl.Si o tom neco najdi.A vis,co vsechno se stalo v prubehu 50ti let?Se ohlidni trosku zpatky.
U nas na vesnici se 400 obyvateli mam rychlost 50mb.A to neni vesnice pobliz zadneho velkeho mesta.Nerikam,ze by to meli dostupne vsichni.Ale nemuzes to brat podle toho,ze ty mas 8mb,ze nekde za chvili nemuze frcet streamovani her :-)

kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod kropovez » 16 zář 2013 14:00

může, ale i těch 50MB je na to pořád hodně málo, navíc je tu další věc, které se říká stabilita a výkon toho serveru na kterém by to muselo běžet si nedovedu představit :D Prostě v blízké době je to nemožné. Navíc už by mohli začít vymejšlet něco užitečného pro všechny a ne jen myslet na prachy.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 zář 2013 14:05

Počítám spíš, že rozumnější a předvídavější budou mít doma jeden výkonnější PC server, kde poběží vlastní cloud a vlastní stream všeho co si umaneš: hry, Net, e-knihy, grafika, video. Osobně již buduji vlastní cloud, jen mi moc nefunguje ven z mé sítě, ale to mě tak nebere, protože ho používám doma. Mohu přehrávat jeden a ten samý film současně na svých PC i TV ... zatím jen 3 TB, ale brzy rozšířím, seriály jsou žrouty. Při vhodné konstelaci lze mít takto třeba i hry na PS2 ... Síť mi běží všude (hardware, kabeláž, síťovky) na 1 Gb/s, zatím, kromě síťovek v TV a sat boxu, tam je jen 100 Mb/s od výrobců.

kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod kropovez » 16 zář 2013 14:09

Přijde mi zbytečný mít zvlášť server, spíš to nějak spojit s PC.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 zář 2013 14:12

Tak ten server bude vlastně výkonné PC, na kterém budeš moci pracovat přímo, nebo na osekaných stanicích PC po domě, který budou obsah streamovat z toho serveru, tedy například i software. Nebo si pustíš velmi náročnou hru na tabletu, co bude mít slaboučké hardware, díky streamu hry ze serveru ...

martmix
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod martmix » 16 zář 2013 14:28

Takze to je vlastne podobne tomu,co jsem psal ja,ale jen v domacich podminkach ne?
Kropovez: a jasne,ze ne v dohledne dobe.Ale technologie jde tak rychle dopredu,ze kdovi,co tu bude za 20 let.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 zář 2013 16:52

Jasně. Jinak funkční streamy her jsou realitou již dnes, ale vidím to na optické připojení, je nutno mít odpovídající rychlost a odezvu ...

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 17 zář 2013 07:56

Já bych Steam taky nemusel. Ale koupil jsem si krabicovku Borderlands2 a ejhle bez Steamu to nejede. A na krabici jen o tom, že je nutný připojení k netu pro aktivaci. O Steamu ani slovo. :mad:
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 17 zář 2013 09:29

A ted trochu jiny pohled na steam. Az on me naucil kupovat hry. Jednak svou dostupnosti (ve meste nemame prodejnu her a mam vysokorychlostni net) i mnoha vecmi navic (achievementy, komunita primo ve hre, slevove akce, nemusim se starat o DVD). A myslim, ze nejsem sam, kdo to tak ma, urcite mnoha hram stouply prodeje. Samozrejme je tu riziko, ze steam vypnou, pravdepodobnost je ale asi takova, jako ze zaniknou Windows nebo Photoshop...
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

martmix
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod martmix » 17 zář 2013 09:51

Zbeky: presne tak.Ja mam nejblizsi obchod s hrama asi 50km.Takze pokud si chces neco zahrat,tak se to moc nevyplaci,kdyz jeste pripocitas benzin.Takhle nakupuju,jako jeste nikdy.A pohodlne z domova.10gb hru mam za pul hodky stazenou a muzu hrat.Vlastne vetsinu her,co vlastnim mam pres steam.Mam i par krabicovek.Ale hodne z toho musis stejne aktivovat pres steam.A pak se ti do uctu ulozi,jako koupene.A DVD stejne uz nepotrebujes.Proste je to o pohodli,dostupnosti a i tech slevach,jak si psal.

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”