To Wordstar14: ty "pseudoskupiny" jsem napsal jen abych "rozlišil" že mám všude skupinu DOMA ale síť se chová jako že tam jsou skupiny dvě a obě mají stejný název DOMA.
Síťové masky mi Windows při IP 10.0.0.x (x=32 až 40) automaticky doplňuje na 255.255.255.0. To je snad správně, ne?
To zeus: No právě Místa v síti neukazujou všechny PC co v síti jsou.
Nakonec jsem se dopracoval k tomu jak prozkoumat co se v mý síti děje. Vše přes příkazový řádek.
net view-vypíše seznam všech PC v síti ve formátu \\jméno.....identifikace
pak se zadá na každým PC:
nbtstat -a jménoten vypíše IP adresu a pro ni tabulku počítačů Net BIOS
Název.........typ..............stav
----------------------------------------------
AMD...........jedinečné......registrovaný
DOMA.........skupina.........registrovaný
MSBROWSE...skupina.........registrovaný
No a právě to MSBROWSE vypíše PC kde je LMB.
Jedno mám na W7, druhý na XP. Bohužel se mi nepodaří LMB na XP ničím zlikvidovat. Někde jsem vyčetl, že se dá LMB zlikvidovat v registry "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Browser\Parameters" na "IsDomainMaster" "false". Jenže při hledání v registry jsem nic podobnýho nenašel. Snad jedině "hluboká orba". Protože je to PC kde je moc instalací a dat, nechce se mi kvůli síti přeinstalovávat. Navíc mám ofiko CD s XP SP2 a na PC aktualizaci na SP3 a tak mi prostý přeinstalování nebo oprava nejde. Protože se z průzkumníka přes IP adresu všude dostanu, kašlu na to. Ale kdyby někdo věděl, jak LMB zlikvidovat, byl bych rád. Prostě nějak XP uvést do stavu před prvním Průvodcem přihlášením do sítě.
Díky
Jirka