PC stůl

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

PC stůl

Příspěvekod benik.martin » 14 srp 2007 10:06

Ahojky,plánuju výrobu počítačového stolu..S jakým místem bych měl počítat pro bednu?? má samozřejmě větrání zdroje směrem dozadu,+ má nějaké díry po vzduch na levé straně.. Kolik cm bych měl mít okolo místa + jak to udělat vzádu,aby se mi komp nepřehřál?? Díky moc za odpovědi,nevím jesi se to sem hodí,ale snad jo:-)

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 srp 2007 10:24

Záleží samozřejmě pro jakou bednu :D Není bedna jako bedna ...

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 14 srp 2007 10:38

Samozřejmě se to sem hodí. Řešení pracovního stolu je hrozně individuální a jen málokdo se může pochlubit, že má dostatek místa. Dokud byly děti malé a stačil jim jeden pokoj, měl jsem jako pracovnu místnost, která je dnes pokojem našeho syna. Pravda 2x4metry nic moc, ale byla to obrovská plocha, kde se dalo s místem pro stůl čarovat. Dnes mám k dispozici malý kousek obýváku ohrazený skříněmi, takže užívám plochu asi 1,5x1,5 metru. Zde musím škudlit s každým centimetrem, zvlášť když pracovna neslouží jen hrátkám s počítačem, ale i jako modelářská a elektronická dílna. Malý náhled je na obrázku. Počítač je umístěn tak, aby překážel co nejméně, doražený zádama ke zdi (co dovolí kabely) a lepší chlazení zajišťuje otevřená skříň (kočky do ní již čumáky nestrkají. Poté, co dostaly na rypáky vrtulí přídavného větráku, toho nechaly).

Možná by nebylo od věci, kdyby se tvé téma rozrostlo o stoly ostatních a stalo se tak inspirací mnoha dalším.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 srp 2007 10:47

Kočky do vrtule ... zajímavý. Já jsem kocoura přistihl, že leze ke klávesnici ... kdyby se tu ode mě objevil nějaký nesmyslný příspěvek, tak to nebylo ode mě, ale od kocoura :lol:

P.S.: karlos: A kam bys u sebe strčil mou skříň?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30948

Obrázek
Naposledy upravil(a) X dne 14 srp 2007 10:53, celkem upraveno 1 x.

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 14 srp 2007 10:52

tak tvůj příspěvěk mě opravdu pobavil Karlosi:-D:-D:-D:-D

to X: pro jakou bednu...co máš na mysli?? je to midi tower,taková ta černá klasika od LYNXu..co máš na mysli?? větrání je jak se mříkál,dozadu zdroj, díry do strany... teď mám kompa normálně pod stolem,okolo fůra místa,takže si nemůžu stěžovat...ale u stolu na něj chci udělat nějakou pěknou přihrádku,ne-li skříňku...a potřebuju vědět kolik místa,aby to bylo bezpečné...:-)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 srp 2007 10:55

Aha, midi tower = střední věž, já mám BigTower a to s ještě většími rozměry, než je typické, ale Chieftec je kvalitka, navíc s dvířky na zamknutí.

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 14 srp 2007 10:59

jj,mno já bych potřeboval takovou bezpečnou hranici..myslel sem že ze strany,kde jen obyč větrání by stačilo tak 5 cm, a zezadu ke zdroji...no samozřejmě co nejvíc,až ke zdi, viděl bych to tak na 10 - 15 cm.. a zepředu,jesi dám dvířka jako ke skříňce..to by asi chtělo aby tam větral vzduch coo.....

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 14 srp 2007 11:20

Dříve jsem měl pc nalepený větráčkem (ze strany) až u stolu a fungovalo to. Dneska už mám pc vedle psacího stolu. Do přihrádky ve stole na pc se mi nevejde, takže je vedle na krabici.

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 14 srp 2007 11:38

njn...taky řešení:-D

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 14 srp 2007 16:05

X, tak tohle monstrum bych si mohl dát leda na strop :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 srp 2007 18:19

karlos: Já jí u sebe v místnosti nemám, sice by se mi tam vešla, ale měl bych tam saunu (PROCESOR: Intel Pentium 4 E, 3.0 GHz, 630, Prescott 2 MB cache L2, 800 MHz FSB, 90 nm, EIST/NX bit, EM64T, HT) a rambajs :lol: Takhle tam mám pěkně tichoučko ... a když ke mně zavítá návštěva, tak zírá na pracovní kout s PC a absolutně bez hluku, se vždy pobavím ... já sám si na to zvykal 14 dní :lol: Jsem se pořád štípal, jestli nespím a musel jsem si kontrolovat, jestli mám PC zapnuté ...

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 16 srp 2007 12:39

zatim ste mi tady všichni psali,jak to máte doma řešený..sice mě to skvěle pobavilo (:-D) ae tea nikam sme se neostali...takže mohl by někdo poradit,kolik by mělo bejt okolo bedny místa,aby bylo vše ok?? thx 8)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přidělani koleček na stůl Příloha(y)
    od HelFix » 05 črc 2024 09:37 » v Vše ostatní (Off topic)
    13
    5082
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    07 črc 2024 10:12

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”