Dlouhotrvající obnovování systému

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Gonz
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Dlouhotrvající obnovování systému

Příspěvekod Gonz » 20 zář 2013 22:43

Ahoj,
potřeboval bych poradit s problémem. Nevím, jestli jsem to zařadil správně, jestli ne, tak se omlouvám.

Asi před 3 dny jsem vypnul počítač a den na to se při spouštění systému hrozně dlouho načítalo logo s windowsama a nechtělo to najet, tak jsem ho musel natvrdo vypnout a zapnout. Najely mi opravy systému, několikrát se mi to restartovalo, všemožně vypínalo a znovuopravovalo a nakonec jsem to nahodil.
Chtěl jsem si ještě rychle hodit nějaký soubory na fleshku, ale jakmile jsem otevřel i obyčejnou složku, tak se to šíleně sekalo, hrozně to zamrzalo, apod.
Když jsem otevřel internet, tak ten šel vcelku normálně, o dost rychleji než systém. Chtěl jsem projet počítač antivirem, ale nechtělo mě to do něj pustit, psalo mi to, že nemám oprávnění, když jsem ho hledal ve složce, tak jsem ho nemohl najít, když jsem ho chtěl odinstalovat a reinstalovat, tak mi to taky nešlo.
Když jsem najel na start tlačítko, tak mi to vyhodilo že soubor msls31.dll chybí. Pak už jsem ho vypnul, že se k tomu vrátím o den později.

Zapnul jsem ho, najely mi opravy, nešlo to opravit, dal jsem dokončit a vyplo se to. Několikrát to samý. Pak jsem zkusil nějakej test s pamětí, tam to nic nenašlo, pak ještě body obnovení (jen 2 a ze dne předtím) a nic, nešlo to opravit. Pak jsem tam našel v nějakých rozšířených možnostech obnovení systému a jeho uvedení do továrního stavu, s tím, že mi to soubory nesmaže, ale hodí na Céčko do záložní složky backup.

No a v tom je ten problém, kvůli kterýmu sem píšu. Dal jsem to obnovit, byly tam dvě políčka - obnovení systému a aktualizace systému. První bod najel do půl hodiny a do hodiny najelo i 99% z aktualizací systému. No a na těch 99% už je to tam 55 hodin! Přitom mi nepřijde, že by se to zaseklo, protože se pořád odpočítává čas od začátku obnovování a šipka myši reaguje na pohyb..

Nevím, co si o tom mám myslet, myslíte, že se to seklo? Nevím, jestli to může takhle dlouho trvat, ale přijde mi to divný.
Moc vás prosím o radu, co s tím udělat a co by s tím mohlo být. Nerad bych o ty soubory přišel, tak napůl už s tim smířenej jsem, ale víte jak..

PS: Mám Windows 7 a párkrát předtím se mi stalo, že jsem vypnul pc a on druhej den nechtěl najet, ale udělaly se opravy a pak to šlo v pohodě, antivir nic nenašel.

Moc děkuju všem za rady. Gonz

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Dlouhotrvající obnovování systému

Příspěvekod guest » 20 zář 2013 22:51

Vítej na PC-Help!

Vadný disk anebo nějaká potvora. Dej sem screen z http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/

Gonz
nováček
Stav:

Příspěvekod Gonz » 21 zář 2013 00:00

No jo, ale jak to mám udělat, když tam mám furt to obnovování a vůbec se tam nedostanu? A myslíte, že se to neseklo? Že to pořád pracuje?

lukas.sei
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod lukas.sei » 21 zář 2013 09:58

Určitě to pokračovat nebude je to vadný disk a nemůže ten poslední soubor/y zapsat tak tam stojí. Někde je aji liveCD linuxu na kontrolu disku ale bohužel nevím kde :/

Gonz
nováček
Stav:

Příspěvekod Gonz » 25 zář 2013 21:07

Ahoj, takže podávám další info.
V sobotu odpoledne to obnovování po asi 70 hodinách skončilo a vyskočilo mi tam:

Install windows: Windows setup could not configure windows to run on this computer's hardware.

pak se to restartovalo a vyskočilo:

windows could not complete the installation. To install windows on this computer, restart the installation.

pak další restart a setup is starting services

a pak to samý.

Tak nevím, co s tím.. poradili byste mi něco, prosím? Je mi jasný, že opravnu, ale jestli je nějaká možnost, jak to udělat sám, zkusil bych to.

GonCz
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod GonCz » 25 zář 2013 21:12

Já když jsem měl poškozený disk, tak jsem si pomocí fleshky nabootoval Ubuntu jako LiveCD Zachránil soubory na disku, a pak jsem přeinstaloval celý PC.

Gonz
nováček
Stav:

Příspěvekod Gonz » 25 zář 2013 22:34

To zní moc pěkně, ale nemám nejmenší ponětí jak to udělat. :)

GonCz
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod GonCz » 26 zář 2013 13:57

Tady je to pěkně napsaný. http://www.ubuntu.cz/ziskejte/stahnout jinak pokuď přes flashku tak tady http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z%20fla ... u#v_Ubuntu jinak až to nabootuješ a zobrazí se ti tam taková modrá tabulka, tak dej: Try Ubuntu without installing, nebo tak nějak, no a dál si už poradíš.

Gonz
nováček
Stav:

Příspěvekod Gonz » 26 zář 2013 22:42

No jo, ale já se vůbec nedostanu jakoby na plochu. Jediný kam se dostanu je, když při startu zmáčknu tlačítko F2, jinak mě to nikam nepustí a furt mi vyskakujou chyby a pořád dokola se to restartuje. To se dá nějak jinak nainstalovat?

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Zář 2013 22:44) ---

No jo, ale já se vůbec nedostanu jakoby na plochu. Jediný kam se dostanu je, když při startu zmáčknu tlačítko F2, jinak mě to nikam nepustí a furt mi vyskakujou chyby a pořád dokola se to restartuje. To se dá nějak jinak nainstalovat?

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Zář 2013 22:45) ---

Teď jsem kouknul na tu stránku, omlouvám se, mrknu na to a zkusim, co se bude dát. Díky moc

katanka
nováček
Stav:

Příspěvekod katanka » 28 zář 2013 15:54

Tak jsem ubuntu stáhnul, hodil na dvd, to do mechaniky a nic. Samo od sebe nenajelo a v biosu to mám asi zablokovaný, takže nejspíš smůla, protože jsem to tam nikde nenašel.

guest

Příspěvekod guest » 28 zář 2013 16:02

V Biosu musíš nastavit FirstBoot CDROM a potvrdit F10. Potom dáš Linux do mechaniky a restartuješ. Ten Linux musí být bootovací, ten iso soubor se musí vypálit jako obraz disku!
Přílohy
FirstBoot.jpg

katanka
nováček
Stav:

Příspěvekod katanka » 28 zář 2013 16:19

A kde tu záložku Advanced najdu v Biosu? Jediný, co se mi tam podařilo, tak nastavit v prioritě bootování USBCD-ROM a stejně je to furt to samý.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrznutí systému Win 11
    od schwarzenegger » 15 srp 2024 18:01 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2415
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 21:37
  • Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
    od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8...
    10
    7190
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:04
  • Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
    od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem
    8
    3157
    od Speed_dead Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 10:02

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”