Ahoj potrebuji nutne poradit jak nastavit NAS server tak abych se na nej dostal i z ostatnich mist ve "svete" :)
Mam d-link DNS-320L nastavil jsem to dle konfiguratoru a na mem pc a mem pripojeni to bezni ze se pres ip adresu prihlsim do weboveho rozhrani kam muzu pretahat co chci, ale na jinem pripojeni a jinem PC mi to proste tu stranku nenacte. Nevim pri nastavovani jestli zadat statickou IP adresu nebo DHCP Clienta. Proste si nevim rady jak dal.
Zadejte co mam dodat aby bylo mozne identifikovat problem, pro zacatek toto:
Dik
Microsoft Windows XP [Verze 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.
C:\Documents and Settings\Kamča Simča Johanka>ipconfig /all
Konfigurace protokolu IP systému Windows
Název hostitele . . . . . . . . . : kamil-578e3408a
Primární přípona DNS. . . . . . . :
Typ uzlu . . . . . . . . . . . . : neznámý
Povoleno směrování IP . . . . . . : Ne
WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne
Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti:
Přípona DNS podle připojení . . . :
Popis . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR8131 PCI-E Gigabit Etherne
t Controller
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 6C-62-6D-B2-E7-15
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 192.168.100.181
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.100.254
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.100.254
Servery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.100.254
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 9. října 2013 20:24:58
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 9. října 2013 21:24:58
C:\Documents and Settings\Kamča Simča Johanka>
C:\Documents and Settings\Kamča Simča Johanka>
Nastaveni NAS serveru
-
- Pohlaví:
Re: Nastaveni NAS serveru
To co jsi napsal je naprosto k ničemu.
Co vlastně chceš s NAS dělat?
Co se rozumí ve světě?
PC ze kterých ses připojil byly ve stejné síti?
Jak máš řešenou domácí síť?
Co vlastně chceš s NAS dělat?
Co se rozumí ve světě?
PC ze kterých ses připojil byly ve stejné síti?
Jak máš řešenou domácí síť?
Tak predevsim chci streamovat videa v TV pak prohlizet dokumenty a fotky na jinych PC v jinych sitich. Svet se rozumi jine site. Tam kde jsem se pripojil bylo ve stejen siti v jine mi to nefungovalo. Domaci sit z anteny do routeru - po kabelu do PC a NAS a wifi do notasu
-
- Pohlaví:
Mno. Takže doporučuji pevnou IP adresu pro NAS. TV v lokální síti předpokládám NAS vidí a stream ti funguje. Pokud chceš streamovat "ven", pak to nesouvisí s nastavením NAS, ale s nastavením routeru, kde musíš nasměrovat potřebné porty na NAS (tady se bude hodit ta pevná IP). Co se týče dokumentů a dalšího, doporučuji FTP server - zrovna tak budeš muset v routeru nasměrovat porty.
K tomu jen malý dodatek - tohle bude fungovat jen s veřejnou IP adresou.
K tomu jen malý dodatek - tohle bude fungovat jen s veřejnou IP adresou.
jj NAS na televizi vidim (i kdyz se nezobrazuji soubory ale to nejak vyresim) A jak nasmeruji porty na NAS? Bude mozne pak kdyz budu sedet u jineho PC na jine siti z toho PC neco do NAS nahrat? A co obnasi ta verejna IP?
-
- Pohlaví:
To znamená, že máš veřejnou IP adresu, tedy tvůj PC (resp. router) je připojen přímo k netu. Někteří provideři mají svou veřejnou IP a přes tu připojují všechny klienty. Pak se jedná o IP neveřejnou.
Jakou máš zjistíš třeba zde: http://www.mojeip.cz/
Jakou máš zjistíš třeba zde: http://www.mojeip.cz/
Nutné (když vynechám speciality s přesměrováním (protunelováním) portů od providera) pro stream přes internet:
- veřejná IP, vhodnější statická (jinak budeš stále hledat a měnit)
- nastavení modemrouteru, respektive firewallu v něm, jestli máš potřebný port otevřený zjistíš třeba tady (bez veřejné IP nemusíš ani zkoušet) >>> http://ping.eu/port-chk/
- nastavení NASu - musíš povolit přístup a vše co je potřebné (já mám WD My Book Live 3 TB, každý NAS to bude mít jinak řešené)
- vhodný upload, počítám že 0,5 Mb/s jako v mém případě je málo
A s XP budeš mít asi problém, já jsem tuto funkcionalitu jednou testoval (u WD se jede přes jejich servery, takže možná není ani potřeba veřejná IP, ale přesně to říct nedokážu, já veřejnou IP mám) a nejdříve mi to napsalo, že XP nejsou moc vhodné, že je nutné šifrovat (pro přenos) a v XP nějaké funkce (certifikáty?) prý chybí. Zkoušel jsem od sebe přes Net ze svého NASu streamovat jen MP3, ale bylo to tak pomalé (mám jen 0,5 Mb/s upload), že se to nakonec celé kouslo, musel jsem resetovat PC a odpojit stream z nastavení NASu ... Ale i tak jsem nyní již se 2 svými NASy velmi spokojen. Máš celou svou síť 1 Gb/s nebo máš někde úzká hrdla? Třeba na propojkách modemrouteru? Já musel koupit nový modemrouter s propojením LAN portů 1 Gb/s, ale ta rychlost stojí za to.
Máš NAS s podporou DLNA? Máš na NASu zadanou stejnou skupinu sítě jako jinde? Je divné, že na TV nevidíš soubory ... třeba jsi to v NASU dobře nenastavil.
- veřejná IP, vhodnější statická (jinak budeš stále hledat a měnit)
- nastavení modemrouteru, respektive firewallu v něm, jestli máš potřebný port otevřený zjistíš třeba tady (bez veřejné IP nemusíš ani zkoušet) >>> http://ping.eu/port-chk/
- nastavení NASu - musíš povolit přístup a vše co je potřebné (já mám WD My Book Live 3 TB, každý NAS to bude mít jinak řešené)
- vhodný upload, počítám že 0,5 Mb/s jako v mém případě je málo
A s XP budeš mít asi problém, já jsem tuto funkcionalitu jednou testoval (u WD se jede přes jejich servery, takže možná není ani potřeba veřejná IP, ale přesně to říct nedokážu, já veřejnou IP mám) a nejdříve mi to napsalo, že XP nejsou moc vhodné, že je nutné šifrovat (pro přenos) a v XP nějaké funkce (certifikáty?) prý chybí. Zkoušel jsem od sebe přes Net ze svého NASu streamovat jen MP3, ale bylo to tak pomalé (mám jen 0,5 Mb/s upload), že se to nakonec celé kouslo, musel jsem resetovat PC a odpojit stream z nastavení NASu ... Ale i tak jsem nyní již se 2 svými NASy velmi spokojen. Máš celou svou síť 1 Gb/s nebo máš někde úzká hrdla? Třeba na propojkách modemrouteru? Já musel koupit nový modemrouter s propojením LAN portů 1 Gb/s, ale ta rychlost stojí za to.
Máš NAS s podporou DLNA? Máš na NASu zadanou stejnou skupinu sítě jako jinde? Je divné, že na TV nevidíš soubory ... třeba jsi to v NASU dobře nenastavil.
Naposledy upravil(a) X dne 09 říj 2013 22:37, celkem upraveno 2 x.
Vaše IP adresa
Vaše IP:
213.108.163.153
Vaše hostname :
213.108.163.153
Verze IP: IPv4
IPv6 compression : ::1 n
IPv6 Uncompression : 0:0:0:0:0:0:0:1 n
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Říj 2013 22:35) ---
Mam dva systemy jak xp tak win 7 a jestli neco mam nebo nemam to nevim pac nevim jak to zjistit. V tomhle nastaveni se proste nevyznam a rad bych se nechal poucit do budoucna
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Říj 2013 22:36) ---
rekni co kde jak mam otestovat a ja provedu...NAS mam Dlink 320L a mel by mit DLNA
Vaše IP:
213.108.163.153
Vaše hostname :
213.108.163.153
Verze IP: IPv4
IPv6 compression : ::1 n
IPv6 Uncompression : 0:0:0:0:0:0:0:1 n
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Říj 2013 22:35) ---
Mam dva systemy jak xp tak win 7 a jestli neco mam nebo nemam to nevim pac nevim jak to zjistit. V tomhle nastaveni se proste nevyznam a rad bych se nechal poucit do budoucna
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Říj 2013 22:36) ---
rekni co kde jak mam otestovat a ja provedu...NAS mam Dlink 320L a mel by mit DLNA
Modem mám Netgear DGN 3500B a TV (s DLNA podporou) LG 42LV375S. Specifikuj své hardware a ujasni si, jestli chceš zkoušet streamovat přes internet nebo zatím jen přes svou domácí síť! Je to totiž velký rozdíl a možná nás mystifikuješ svou neznalostí. Rozhodně ti doporučuji nejdříve NAS zprovoznit na celé své domácí síti (nepotřebuješ k tomu veřejnou IP), než se pustíš do experimentování po internetu ...
213.108.163.153 je veřejná IP (pro stream na své síti ani potřebovat nebudeš).
213.108.163.153 je veřejná IP (pro stream na své síti ani potřebovat nebudeš).
Naposledy upravil(a) X dne 09 říj 2013 22:39, celkem upraveno 1 x.
213.108.163.153:80 port is open
-
- Pohlaví:
80 je port pro browsery. Ten je otevřený vždy. Ty musíš zjistit na kterém portu jede tvůj UPnP DLNA a ten otestovat. Měly by to být 1900 a 2869 (snad nekecám :) )
Ale jak psal X - nejdřív si vše zprovozni na lokální síti.
Ale jak psal X - nejdřív si vše zprovozni na lokální síti.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 09 říj 2013 22:47, celkem upraveno 1 x.
Je vidět z Průzkumníku obsah NASu i z jiných PC?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2843
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 14:01