Nastaveni NAS serveru
Re: Nastaveni NAS serveru
Jede na ní internet?
jj jede ti rikam ma nejakou blbou strukturu razeni urcite....zkusim v nasu vytvorit slozky jako jsou v TV a pak to do nich prehazet
Třeba máš nastavení DLNA v TV špatně, ale i to co říkáš může být, nevím co má tvůj NAS za server DLNA, můj TwonkyMédia. Když jsem ještě NAS neměl, zapínal jsem v případě potřeby (kvůli žraní výkonu) Nero Média Home 4 na PC, a tam docházelo v TV k tomu, že ho občas viděla a občas ne. Pak jsem přišel na to, že stačí v TV kliknout (mám gyroskopický ovladač) na jednu položku v nastavení (mám LG) a to jakoby znovu proskenuje síť, pak se vždy DLNA objevil. U NASů nic takového nemusím a spolupracují s TV na jedničku. Může se dokonce stát, že si TV nebude s tvým DLNA v NASu vůbec rozumět. Pak bych v tvém případě zvážil vrátit NAS a jít do jiné značky ... ale třeba je to v tvém nastavení.
No tak jsem jeste projel jednou i nastaveni TV a jedine co je trochu divne je to, ze TV ma v nastaveni site jinou IP adresu nez NAS. Me taky ten NAS haze kazdy den o jedno cislo v IP adrese vyssi. Napr. vcera jsem se hlasil 192.168.100.124 a dnesku uz musim az 127
Každé zařízení sítě má svou IP. A kdo dřív přijde, ten dřív mele = DHCP. Na svém modemrouteru můžeš NASu či jakémukoli zařízení rezervovat stálou IP. K tomu bych tě nasměroval po rozchození DLNA na TV. Ale jestli si myslíš, že to zvládneš v nastavení modemrouteru a nezničíš si připojení do internetu a svou síť ... Problém je, že každá značka to řeší jinak. Můžeš hledat Address Reservation, nebo něco podobného ...
Naposledy upravil(a) X dne 11 říj 2013 01:42, celkem upraveno 1 x.
To ja ani nevim kde hledat nastaveni toho modemu :)
Jako nastavení NASu, ale na jiné IP. Asi 192.168.100.??? Můj nynější nový modemrouter chtěl také pracovat na 192.168.???.???, ale já byl zvyklý na 10.0.0.???, tak jsem ho na to předělal v nastavení.
Jo asi jsem to nasel ale do toho se poustet nebudu...je tam toho mraky :)
Hledej Address Reservation, pak sem hoď obrázek.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
A je, WA2204 :(
Bylo by to v LAN interface, ale adresy ted dava nekdo jiny (mas DHCP Server Disabled). Tohle zapojeni vypada na AP.
Bylo by to v LAN interface, ale adresy ted dava nekdo jiny (mas DHCP Server Disabled). Tohle zapojeni vypada na AP.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Mohlo by to být TCP/IP Settings či položky pod ní.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2843
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 14:01