Propojení PC s VHS videem
-
- Pohlaví:
Re: Propojení PC s VHS videem
Jasně že to nebude problém. Když víš co na kterém pinu je.
Kde je GND pujde zmerit
Ten zbytek jde jedine zmerit kam to vede na dps
Ten zbytek jde jedine zmerit kam to vede na dps
No GND je podle obrázku na trojce. Teď spíš jen zjistit co připojit na kolík.
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Říj 2013 18:46) ---

No pokud bych to chtěl připojit na USB, tak by mělo stačit, že bych GND připojil na kostru a data + a data -připojil na kolík ne?
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Říj 2013 18:46) ---

No pokud bych to chtěl připojit na USB, tak by mělo stačit, že bych GND připojil na kostru a data + a data -připojil na kolík ne?
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
-
- Pohlaví:
Ideální by byl osciloskop. Něco na kartě naladíš a budeš ťukat jeden pin po druhém. Který bude prázdný, to bude vstup. Ostatní budou výstupy a bude na nich signál.
No, ale já mám doma maximálně multimetr 
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Říj 2013 19:04) ---
Ještě jsem objevil toto: http://www.hardwarebook.info/PS/2_to_Serial_Mouse
Podle toho bych měl dát 3,5 na kostru a 2 na kolík ne?

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Říj 2013 19:04) ---
Ještě jsem objevil toto: http://www.hardwarebook.info/PS/2_to_Serial_Mouse
Podle toho bych měl dát 3,5 na kostru a 2 na kolík ne?
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
Musis merit na karte, ne na kabelu. To je kabel ke klavesnici, ne na video a zapojeni te karty bude uplne jine!
GND bude na cele dps pouze jedna, takze si na nejakem svabu na desce podle datasheetu najdi gnd a mer proti pinum konektoru.
A nebo to risknout a najit schema od Ati All in Wonder nebo jine karty ktera ma podobny konektor a doufat ze je to stejne.
GND bude na cele dps pouze jedna, takze si na nejakem svabu na desce podle datasheetu najdi gnd a mer proti pinum konektoru.
A nebo to risknout a najit schema od Ati All in Wonder nebo jine karty ktera ma podobny konektor a doufat ze je to stejne.
Schémata konektorů ATI All In Wonder mám, ale ani jeden není 6pinový a těch schémat mám pět. Bohužel výrobci TV karet používají pro AV připojení různé jinak standartní konektory a každý si je jinak zapojuje. O nějaké jednotnosti nemůže být ani řeči.
Já bych se soustředil na vizuální nalezení GND (kostry, země) a pak bych při aktivní TV kartě a zapnutém AV vstupu (nejspíše kompozit) vyzkoušel do jednotlivých zbývajících pinů toho PS/2 konektoru pustit přes kondenzátor řádově 0,1 - 1nF kompozitní signál z toho videa. Někde by se to mělo chytit a pak už by jen chybělo to udělat kulturně napevno. Zvuk není přes zvukovou kartu problém.
Jinak na ta USB schémata zapomeň, jsou o něčem úplně jiném, zrovna tak zapomeň na zapojení PS/2 konektoru pro připojení klávesnice a myši. Tady je ten PS/2 konektor použit k úplně jinému účelu.
Já bych se soustředil na vizuální nalezení GND (kostry, země) a pak bych při aktivní TV kartě a zapnutém AV vstupu (nejspíše kompozit) vyzkoušel do jednotlivých zbývajících pinů toho PS/2 konektoru pustit přes kondenzátor řádově 0,1 - 1nF kompozitní signál z toho videa. Někde by se to mělo chytit a pak už by jen chybělo to udělat kulturně napevno. Zvuk není přes zvukovou kartu problém.
Jinak na ta USB schémata zapomeň, jsou o něčem úplně jiném, zrovna tak zapomeň na zapojení PS/2 konektoru pro připojení klávesnice a myši. Tady je ten PS/2 konektor použit k úplně jinému účelu.
Naposledy upravil(a) wattmetr dne 12 říj 2013 21:05, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Nekde na te desce musi byt neco, co dela PAL vystup - to staci najit a podivat se kam vede vystup
Pro petr22: Máš pravdu, ale myslím, že pro laika je můj postup jednodušší. 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ke koukani ale neni potreba kondenzator
Vzdycky je tu ta moznost to propojit nahodne, jedine co se muze stat je zae zapoji obraz do zvuku nebo zvuk do obrazu, ani v jednom pripade se nic nestane.

Vzdycky je tu ta moznost to propojit nahodne, jedine co se muze stat je zae zapoji obraz do zvuku nebo zvuk do obrazu, ani v jednom pripade se nic nestane.
Ten kondík je spíš taková pojistka. Já vím, že se nic nestane, když to tam strčí napřímo, ale kdyby náhodou se stalo, co potom? Už jsem tu byl jednou napaden, že moje rady vedou k destrukci různých zařízení, nepotřebuju to znovu 

Bez rizika neni pokrok
Kdybychom dali na pesimisty, tak dodneska jezi vlaky 30 km/h aby se cestujici neudusili.
Taky si muze koupit dalsi kartu ke ktere dostane i ten kabel, zmerit to a kartu pak prodat.
Kdybychom dali na pesimisty, tak dodneska jezi vlaky 30 km/h aby se cestujici neudusili.
Taky si muze koupit dalsi kartu ke ktere dostane i ten kabel, zmerit to a kartu pak prodat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1918
-
od Melvidor
Zobrazit poslední příspěvek
12 led 2025 12:01