Zdravim, potřeboval bych poradit.
Potřebuju buďto spojit 2 disky v jeden,
nebo na tom jednom(windowsovém) zvětšit kapacitu.
Chyba(moje chyba) nastala při instalaci windows, kdy jsem dal příliš málo místa na disk pro windows a teď bych to potřeboval nějak změnit. No a když dám v PM8 "změnit velikost disku", tak se mě to zeptá nejdříve který disk, pak o kolik zvětšit a když potom dám ze kterého disku vzít místo a dám "dále" tak se to zasekne a šmitec - program neopovídá.Totéž, když jsem zkoušel jenom"redistribte free space" Předesílám, že nemám SP2, jelikož než jsem stihnul něco udělat, tak se XPčka tak nafoukla, že nemám šanci cokoliv na ten disk dát.
Beru jakýkoliv návrh a byl bych vděčný,kdyby mi ti Winy zůstaly v PC..... děkuji
problem s partition magic 8
no, problem s DOS byl ve mně, nevěděl jsem, jak se jmenuje PM na té disketě(pqmagic.exe), ovšem k tomu stačil obyčejný selský rozum... tímto může být můj předchozí příspěvek považován za SPAM.
ALE: program v DOSu jede, vytáhnul jsem si 10GB z většího disku ale nevím, jak je sloučit s tím windowsovým. pokud dám "merge" tak můžu jen ty dva původní navzájem. Ten třetí,nový, byl nejdřív jako unllocated - pak jsem z něj udělal normální NFTS disk, ale jak sem napsal výše, nejde jej sloučit a z DOSu nejde provést "Redistribute free place"
uffff teda popsal jsem to, co mne napadlo, doufám, že to bude stačit na pochopení mojí situace...

ALE: program v DOSu jede, vytáhnul jsem si 10GB z většího disku ale nevím, jak je sloučit s tím windowsovým. pokud dám "merge" tak můžu jen ty dva původní navzájem. Ten třetí,nový, byl nejdřív jako unllocated - pak jsem z něj udělal normální NFTS disk, ale jak sem napsal výše, nejde jej sloučit a z DOSu nejde provést "Redistribute free place"
uffff teda popsal jsem to, co mne napadlo, doufám, že to bude stačit na pochopení mojí situace...
nemal si ho formatovat ako ntfs disk. trebalo to miesto nechat ako unallocated a na tom ktory chces zvecsit dat resize partition (nie merge). neviem ci to ide aj ked je naformatovany. skus dat resize a ak to nepojde tak zrus particiu cim to znovu zmenis na unallocated
ASRock 775Dual-VSTA | Intel Pentium D 2.67 GHz | 1024 MB DDR2 667 MHz
GeForce 6600 128 MB | Sound Blaster Audigy SE | MS Windows XP SP2
jj udělal jsem to jak jsi mi radil, jenže když u win partition dám resize, tak mi vykazuje maximální hodnotu(cca 2,8 GB)a když jí dám zvětšit - mám unallocated cca 10GB - tak mne to nepustí dál, skončí to na té stávající maximální hodnotě a hotovo.
Co myslíš, pomohlo by utvořit ten 10GB disk a potom na něj zkopírovat windows?mohl po rebootu na ten nový disk ten původní (malý) smáznout?
Co myslíš, pomohlo by utvořit ten 10GB disk a potom na něj zkopírovat windows?mohl po rebootu na ten nový disk ten původní (malý) smáznout?
tak to potom fakt neviem cim to moze byt ked tam mas 10gb unallocated a aj tak ti to nedovoli zvacsit. s tym presuvanim windowsu neviem ci by to slo. nic take som este nerobil. sorry, snad niekto iny bude vediet
ASRock 775Dual-VSTA | Intel Pentium D 2.67 GHz | 1024 MB DDR2 667 MHz
Re: problem s partition magic 8
Cuz tak mam naprosto stejny problem jako uzivatel swimmates. Potrebuju rozsirit primarni oddil disku na kterym
mam system. Mam unallocated 40GB ale pripojit je k te partition ani bohovy. Merge nefunguje, protoze to spojuje pouze partitions ktere jsou ve stejnem primarnim (potazmo extended) oddilu, resize taky nejde, pac je ten system na samostatnym primarnim oddilu a proto uz ma svou maximalni velikost. A jako nejefektivneji se jevice se funkce "redistribute free space", ktera to umi, mi pri vykonani hodi error PM a celej slavnej PM se kousne a vysledek zadnej. Nevim jestli mu nevadi ze to delam prave z ty partition kterou chci menit a tak v domeni, ze mi pomuze treba Hirens Boot CD 9.6, kde je Norton Partition Magic, jsem byl zklaman, protoze prave tato funkce tam zrovna neni ;o(.
Tak nevim co ted ;o(
mam system. Mam unallocated 40GB ale pripojit je k te partition ani bohovy. Merge nefunguje, protoze to spojuje pouze partitions ktere jsou ve stejnem primarnim (potazmo extended) oddilu, resize taky nejde, pac je ten system na samostatnym primarnim oddilu a proto uz ma svou maximalni velikost. A jako nejefektivneji se jevice se funkce "redistribute free space", ktera to umi, mi pri vykonani hodi error PM a celej slavnej PM se kousne a vysledek zadnej. Nevim jestli mu nevadi ze to delam prave z ty partition kterou chci menit a tak v domeni, ze mi pomuze treba Hirens Boot CD 9.6, kde je Norton Partition Magic, jsem byl zklaman, protoze prave tato funkce tam zrovna neni ;o(.
Tak nevim co ted ;o(
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3378
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek