Ahojte,
sestava :
Základní deska: P4M-800M/T2 od společnosti fic
Operační paměť: 1 GB RAM
Procesor: Intel Pentium 4 - 3 GHz
Pevný disk: 120 GB
Grafická karta: Ati Radeon 9550/ X1050 Series
Operační systém: Windows XP Home Edition
inovace:
Grafická karta : Ati Radeon HD 3850 AGP 512 MB + zdroj z 300 W (milion let starý) na 500W
problém:
Výměna karty v pohodě, počítač se zapne, jede. Po instalaci ovladače z CD (případně i z internetu) se začne počítač nehorázně sekat, připadám si jak kdybych hrál Crisis na tomhle PC. Po odstranění ovladačů vše zase v pohodě. Přemýšlím o nedostatečné paměti RAM.
Rád bych slyšel vaše tipy v čem může být kolize, že se to až tak s*re.
Za veškeré odpovědi k tématu děkuji.
Sekání po instalaci ovladače
-
- Pohlaví:
Re: Sekání po instalaci ovladače
Kdyby bylo málo RAM sekalo by se to přece i bez ovladačů. Máš správné ovladače?
Zkus stáhnout tady
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
Ovladače mám správné, už jsem vyzkoušel asi 8 typů. Ani jeden neřešil problém. Přemýšlím ještě, že bude nějaká chyba v nastavení BIOSu. Hry běží řekněme graficky v pohodě, ale vždy se jakoby seknout, zvuk zarobotí a zase se to rozsekne. Při najetí na youtube a spuštění videa též se seká zvuk v závislosti na úkonech (když zapnu další a další okno protahuje se zvuk - jakoby bych tím, že něco dělám, spustím, zmenšil průtok pro ty videa).
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nějak nerozumím dotazu. Pokud odebereš ovladač zvukové karty, který dělá problémy, je vše v pohodě. Tak co řešíš? Grafická karta má jistě již ovladač nainstalován, jinak by nebyla funkční.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nechápu proč bych odebíral ovladač zvukové karty. Zvukovka hraje v pohodě, zvuk se seká v závislosti na plynutí videa, tj. když se sekne obraz sekne se i zvuk. S jinou grafikou zvuk běží v pohodě i s integrovanou i se zapojenou novou, ale bez ovladačů. Problém je, že jakmile nainstaluju jakékoliv ovladače k příslušné grafické kartě, jede počítač pomaleji a právě zmiňované hry, či přehrávání videí z youtube se seká.
Možná už jsem našel řešení problému, které se týká pravděpodobně špatného rozpoznávání této karty ovladači. Ona jim hází jakože je ID: 9515 což vyzve instalátor k natáhnutí ovladače pro PCI připojení, jenže ona má házet ID 9505, tedy AGP. Ještě nevím jak toto obejít, ale tímto směrem se asi bude problém ubírat.
Možná už jsem našel řešení problému, které se týká pravděpodobně špatného rozpoznávání této karty ovladači. Ona jim hází jakože je ID: 9515 což vyzve instalátor k natáhnutí ovladače pro PCI připojení, jenže ona má házet ID 9505, tedy AGP. Ještě nevím jak toto obejít, ale tímto směrem se asi bude problém ubírat.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Omlouvám se, jen jsem se ukec, když jsem zároveň komunikoval na mobilu. Měl jsem na mysli grafickou kartu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Problém vyřešen po aplikování následujícího postupu http://blogcritics.org/fixing-choppy-au ... -playback/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3094
-
od Mety
Zobrazit poslední příspěvek
15 úno 2025 09:57
-
- 8
- 7587
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2419
-
od petr22
05 črc 2024 18:52
-
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3891
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
- 10
- 2852
-
od HelFix