NORTON 360 VS. NOD32

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

vejlup
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

NORTON 360 VS. NOD32

Příspěvekod vejlup » 22 srp 2007 12:03

Dobry den, poradte mi nekdo pls co je lepsi. Chtel bych slyset vase nazory. DIK

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 22 srp 2007 12:19

používám noda a maximální spokojenost ale norton sem nikdy nepoužl takže nemůžu srovnat
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 22 srp 2007 13:56

skoušel jsem oba dva a pro mě je přijatelnější NOD32
jasně každý má své mouchy ale norton je na tom trošku hůř no.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 22 srp 2007 20:11

Jediné co jsem kdy používal a odzkoušel je NOD32,nikdy nebyl sebemenší problém,není oněm ani vědět,že něco scanuje PC.Doporučuji. :bigups: :bigups: :bigups:
Naposledy upravil(a) jkmaxfli dne 22 srp 2007 21:48, celkem upraveno 1 x.
► Zobrazit spoiler

Dr.House
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Dr.House » 22 srp 2007 21:29

NOD32! :wink:

foxy_whiteFox
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod foxy_whiteFox » 22 srp 2007 22:59

Hlasuji pro Nod32.

Dr.House
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Dr.House » 23 srp 2007 06:55

Nortonovi balíčky ovšem také nejsou vůbec špatné - NIS6 a nové NIS7. Je tam zase výhoda All in one.
K NODU32 je nutno nainstalovat firewall a antispyware.

shark1359
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod shark1359 » 23 srp 2007 20:08

Norton 360

Norton Internet Security 2007 = kvalitní antivirus využívající jednu z nejlepších databází virových signatur na světě. Silný v detekci,léčbě i v likvidaci potvor. Na poli bezpečnosti PCs již dlouho - zkušenosti,ověřená kvalita. Patří k nejpoužívanějším na světě a v různých testech dlouhodobě obsazuje ta nejlepší místa.
Kvalitní, do detailů nastavitelný firewall.
Antispywarová ochrana. Ochrana proti rootkitům - Bloodhound. Antispam. Autoprotect - sebeochrana. Blokování reklam , místních oken, ochrana prohlížeče , instant messagingu a kontrola E-mail pošty. Ochrana osobních údajů a antiphishing.
Přehledné menu v ČEŠTINĚ. Přístup k nastavením lze zaheslovat proti neoprávněné manipulaci cizích osob.
Osobně jsem používal NIS 2005, NIS 2006, NIS 2007, NIS 2007 v2 - teď Norton 360.
To samé naleznete v Nortonu 360 + optimalizování HDD + zálohovací nástroj.

Je pravdou že Nortoni mají ve zvyku se "zapustit" do Windowsů ale jsem toho názoru že aby mohl účinně chránit tolik věcí v nekonečně děravých Windowsech tak je to holt potřeba.
Zlí jazykové mají ve zvyku se držet starých klišé o systémové náročnosti Nortonů, dál straší historkami o dramatickém zpomalení PC ale to již dávno není pravdou.

NOD 32 je bezesporu také kvalitní produkt ALE je to stále POUZE antivir a nic víc. K tomu aby byl PC chráněn tolik jako s NIS/N360, by bylo potřeba k němu doinstalovat hromadu dalších produktů (ať už free nebo placených) od různých společností což nemusí zaručit jejich dokonalou "slícovanost" a nepropustnost.

Cena antiviru NOD32 na rok = s DPH cca 1800,- Kč.
Cena NIS 2007 v2 na rok = s DPH cca 1400,- Kč.
Cena Norton 360 na rok = s DPH cca1500,- Kč.

ALE . . . . . . pokud si můžete dovolit čekat . . . . . tak ESET vyvíjí ESET Smart Security - balík. Zatím je to ve stádiu testování a až po finální verzi - čas ukáže jak schopná věc to bude.

http://www.symantec.com/cs/cz/home_home ... /index.jsp

Tolik z tábora žlutých
Naposledy upravil(a) shark1359 dne 24 srp 2007 12:25, celkem upraveno 2 x.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 23 srp 2007 20:12

NOD32

Antivirový systém ESET NOD32 od společnosti ESET je uznávaným řešením v boji se škodlivými kódy. Škodlivý kód (malware) dokáže nejen detekovat, ale nabízí i možnost jeho odstranění. ESET NOD32 drží krok s posledními trendy v oblasti malware a tak již nelze o ESET NOD32 mluvit jako o „čistokrevném“ antivirovém systému, ale i o anti-spyware řešení, které bojuje s nejmladším malwarem, který je označován jako spyware, adware, riskware. V neposlední řadě je řešení ESET NOD32 jedno z prvních, které nabízí detekci rootkitů, tedy produktů, které se snaží maskovat v systému, popřípadě maskovat i škodlivý kód jiného typu.

Antivirus ESET NOD32 má za sebou téměř dvacet let vývoje (dříve pouze NOD, popř. NOD-ICE) a proto není překvapením, že ESET patří mezi technologické lídry na tomto trhu. Výsledkem vývoje je technologie ThreatSense®, což je označení pro skupinu různých detekčních metod. Základní metodou je pochopitelně detekce infiltrace s využitím poznatků, které si s sebou ESET NOD32 „nese“ v tzv. virové databázi. Jde o několik stovek tisíc signatur (vzorků – „otisků“), které se využívají během procesu vyhledávání známé infiltrace. Společnost ESET kromě toho klade obrovský důraz i na proaktivní metody detekce, díky čemuž existuje velká šance, že antivirový systém ESET NOD32 je schopen zachytit i zcela nové a z pohledu aktuální virové databáze neznámé škodlivé kódy. Součástí proaktivní detekce ESET NOD32 je především rozšířená heuristická analýza na špičkové technologické úrovni.

Antivirový systém ESET NOD32 je v současnosti nabízen i pro 64-bitové operační systémy Microsoft Windows (včetně Vista). Momentálně je ESET NOD32 jeden z mála, který tuto platformu podporuje v celé šíři (řešení pro stanice i servery).
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

shark1359
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod shark1359 » 23 srp 2007 20:18

:D :D :D Bude flame ?? Ty jsi nezkusil Nortona , já nezkusil NODa ??? :D :D :D

OndraP.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod OndraP. » 24 srp 2007 00:08

no kdysi dávno sem měl nortona a nic moc, nevim teda jak je na tom teď taky používám NODa a su spokojenej (ten norton sem měl tak před cca 8 rokama :lol: )

shark1359
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod shark1359 » 24 srp 2007 00:19

Nelze srovnávat na základě osm let starých dojmů. Jiné počítače než dnes, jiná havěť, jiný engine, jiné požadavky. Před osmi lety se mi Škodovky taky nelíbily - dnes bych např. Superba bral. Jaký byl NOD32 před osmi lety . . . byl - li ??? :D

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”