Kam jít studovat? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Kam jít studovat?

Příspěvekod Deny18 » 31 říj 2013 19:38

michalxl99 píše:grafik vytváří obaly nebo vytváří grafiku pro časopis. Hlavně potřebuješ umět s photoshopem nebo i s gimpem. Nebo co pracovat jako fotograf ?

PS.:na školách kde se učí programovat je hodně matika. Jak si psal že si vytvoříš hru podle tvých představ, je asi trošku blbost. Jestli myslíš 3d hru tak na tom pracuje alespoň 40 lidí :D

Kěž by jenom 40 lidí. :D Jak jsem viděl titulky na konci GTA V a nebo Far Cry 3, tak jsem to ani nepočítal. :D

Reklama
Michal.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Michal. » 31 říj 2013 19:43

to jo :D

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 31 říj 2013 19:58

Marethyu_1 píše:A co je teda "prave" programovani? karel, C, nebo netbeans?

Karel je na naučení základních principů.
C je jeden z nejlepších jazyků, které existují. Naprogramuješ s ním jak švába co je v mikrovlnce, tak naprogramuješ superpočítač.
NetBeans je jen "Pokročilý textový editor" na psaní kódu.

BTW: Už jsi programoval?

Marethyu_1
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Marethyu_1 » 31 říj 2013 20:13

tomu se nedalo říkat programováni...jenom hada (s návodem :D) a takovej zdravící něco. Ne neprogramoval neumim to

A co tady? Myslíte ze se tu naucim nejakej zaklad? neco o IT tam je

http://www.prf.jcu.cz/

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 31 říj 2013 20:40

Příjdeš s požadavkem najít IT školu a teď tu píšeš odkaz na přírodovědeckou fakultu? Vážně?
Zkus si něco naprogramovat, ať poznáš, co to vlastně je. Dělání her je sen každého druhého kluka, přitom vůbec neví, co to obnáší. Zaměřil bych se na nějakou činnost, která ti jde - o které víš, že ti jde. Pokud jsi teď ve čtvrťáku, tak si měl dost času na to, abys našel to, v čem jsi dobrý.

Marethyu_1
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Marethyu_1 » 31 říj 2013 20:46

Nic takovyho neni, v cem bych byl dobrej. A ja vim moc dobre co programovani her obnasi, a chci se neco naucit co mi pomuze se dostat do nejakyho takovyho kolektivu co dela hry, nebo alespon programuje.
A kdyz jsme u toho "neco si naprogramuj" tak predpokladam ze mam zacit s karlem? A pak treba NetBeans? K tomu se hodi tadle ucebnice ne? http://www.kopp.cz/www/cz/687-vyrobek-ucebnice-jazyka-java

A na ty fakulte je tendle obor, ten sem mel namysli:
http://www2.prf.jcu.cz/studium/informace-pro-uchazece-o-studium/seznam-oboru-vcetne-uplatnitelnosti/aplikovana-informatika.html

Michal.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Michal. » 31 říj 2013 20:49

Marethyu_1 hlavně si rozmysli co opravdu by tě bavilo a to co vystuduješ tak v takovým oboru budeš pracovat

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 31 říj 2013 21:34

Však táta platí alimenty ne? Zkus se s nima domluvit, aby ti každej posílal třeba 3k měsíčně na ubytování + jídlo a nějak to přežiješ ;-)
brigády v Mekáči a je to hotový :D
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 31 říj 2013 21:35

AI studuju u nás na škole :lol:

V Netbeans se programy píšou pomocí nějakého jazyka, třeba Javy. :wink:

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 31 říj 2013 23:43

Marethyu_1 píše:A co je teda "prave" programovani? karel, C, nebo netbeans?

http://www.zive.cz/Clanky/Hacky-a-hacke ... fault.aspx
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Marethyu_1
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Marethyu_1 » 01 lis 2013 00:00

no tak "hustý" je slabí slovo...Mel byl borec :D

Každopádně děkuji všem zůčastněným za snahu :)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 01 lis 2013 09:15

Ještě do toho vlezu pohledem "starce", který již trochu ví o čem ten život je ;-) Podle toho, co jsi tu o sobě pustil, jsi zatím nevyzrálý kluk, který vlastně nic neumí. Nemyslím to nijak zle, je vás v tomhle věku drtivá většina a za nás to nebylo jiné (ať si moji vrstevníci tvrdí, co chtějí). Jsi naprosto normální kluk, který zatím žije na hedvábném polštářku, natřásaném starostlivou maminkou, pro kterou vlastně představuješ jediného chlapa, kterého opravdu miluje. Budeš to mít trochu těžké, budeš se muset vzepřít, přetrhnout to mateřské pouto, slézt z polštáře a postavit se na vlastní nohy. Zároveň si budeš muset přestat myslet, že jsi mistr světa, před kterým celý svět padne na zadek. No nečerti se. Celé generace dospívajících si to mysleli, včetně té naší, vaší a tisíců následujících, které si to budou myslet :-) Až si uvědomíš, co vlastně umíš a co tě baví, dojde ti, co dál. Někoho určitě baví postavit dům a pak kolem chodit s pocitem hrdosti: "to jsem stavěl já". Tebe ne, nevadí. Ale co to třeba pozměnit na: "to postavili podle mě" a pokračovat dál architekturou? Jsem přesvědčený, že každý kluk má v sobě zakódované, a ty mi to vlastně potvrzuješ, že by si chtěl hrát i když bude chlapem. Nebaví tě hry a chtěl bys zkusit je programovat. Pro začátek dobré, ale docela chabé pro volbu vysoké školy. Pro programování je potřeba mít především talent, člověk musí být schopný přemýšlet úplně jinak, než ostatní. Koneckonců proto si programátoři a vlastně i kumštýři moc nerozumí s "normálními" lidmi. Je to v tom jiném způsobu myšlení. Když se vrátím k té programátorské škole. Pokud dodnes nevíš, jestli bys to mohl zkusit a nikdy jsi se nepokusil napsat ani čárku programu, rovnou ti říkám, že to není škola pro tebe a první semestr bude zároveň posledním a v tom lepším případě ten první semestr alespoň dokončíš. Na tvém místě bych zkusil techniku. Od dětství je to obor, ke kterému mají chlapečci nejblíže a když se to povede, tak se tím dá více, než dobře živit a naplňovat si touhu po celoživotním hraní.
Já jsem od dětství tíhnul k přírodním vědám, kytičky, zvířátka. Nejvíce hadi a žáby :-) Později se přidalo malování a plastiky a maminka mě začala připravovat ke studiu uměleckoprůmyslové škole, obor užitá grafika a kdyby mě nevzali, tak gympl se zaměřením na přírodní vědy. Nakonec jsem do písemky z občanské nauky na téma "jak nám Sovětský svaz pomáhá?", napsal z pilnosti jeden bod navíc a sice okupaci spojeneckých armád v roce 1968. Blbec jsem si myslel, že to byla opravdu pomoc. Vysloužil jsem si tím jen bolševický odsudek a nedoporučení ke studiu na středních školách. To mělo za následek, že mě všechny střední školy odmítly pozvat na přijímačky a já šel z nouze a protekce k přijímačkám na střední elektrotechniku do Stoda, což bylo učiliště Tesly Karlín. Sice jsem se elektronice věnoval od dětství, ale že bych se tím chtěl živit..? Dneska mám více, než třicet let praxe v oboru, podílím se významnou měrou na vývoji a konstrukci strojů v docela slušně velké zahraniční firmě a mám splněný klukovský sen. Stavím roboty, hraji si a ten plat také není nejhorší. Z malování mi zbylo akorát kreslení elektroschémat. A zvířátka? Kocour rád sedá u terárií a pozoruje mé pavouky. A ty hadi a žáby, taky budou... :-D
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”