Dobrý den,
našla by se tady prosím nějaká dobrá duše, která by mi poradila, dnes ráno mi přestal fungovat interneta nelze se připojit do routeru ip adresou, mám router huawei od o2 a do toho připojen wifi router TP link, po zadání ip kterou jsem zjistil přes příkazový řádek tak mi přiděluje ip všem pc tp link, a do huawei se prostě nedostanu. dík za každou radu.
přidělování ip adresy
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: přidělování ip adresy
Huawei bude mít nejspíš 10.0.0.138
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
to má, ale nepřipojím se, a zarážímě že přiděluje tp link ip a ne huawei, když se do nastavení nikdo nehrabal, jediná možnost mě napadá že něco v huawei odešlo, ale nevím jestli je to vůbec možné když by kleknul, že by se automaticky přepnulo na tp link.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Co je divného na tom, že má router DHCP server?
Tak na chvilku TP-Link vyhoď a zjisti IP huaweie
Tak na chvilku TP-Link vyhoď a zjisti IP huaweie
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
právě to nechápu, pokaždé přiděloval ip huawei, a dneska ráno nic a ip přiděluje tp link, to je to co nechápu.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak napiš topologii sítě, co jak máš nastavené a možná se hnem z místa
Prostě a jednoduše vezmi kabel, vše z Huaweie odpoj a připoj pouze notebook/PC. V nastavení síťové karty si napevno nastav adresu např. 10.0.0.123 / 255.0.0.0.
Zadej do prohlížeče 10.0.0.138 a koukni se do nastavení routeru (login: admin/admin).
O2 standartně kdysi dělalo to, že například za tyhle Huaweie nešly zapojovat další routery.
Nicméně, pokud ti přiděluje adresu DHCP server TP-Linku, tak jej normálně na TP-Linku vypni a dej mu LAN adresu např. 10.0.0.139 a nech TP-Link nastavený do switche.
Zadej do prohlížeče 10.0.0.138 a koukni se do nastavení routeru (login: admin/admin).
O2 standartně kdysi dělalo to, že například za tyhle Huaweie nešly zapojovat další routery.
Nicméně, pokud ti přiděluje adresu DHCP server TP-Linku, tak jej normálně na TP-Linku vypni a dej mu LAN adresu např. 10.0.0.139 a nech TP-Link nastavený do switche.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 7506
-
od draxxx
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:46
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4129
-
od jaro3
Zobrazit poslední příspěvek
08 srp 2024 20:56
-