Jsme na 19,2k - čím méně, tím samozřejmě lépe. Zkus si tam přihodit ten SSD z druhé sestavy, mělo by to být zhruba na těch 20k.
Pokuď bys chtěl ušetřit, druhá sestava je podstatně levnější.
Herní stroj 2013
Re: Herní stroj 2013
SSD se hodí, ale není potřeba... můžeš kdykoliv dokoupit. Stačí ta moje sestava... MSI rozhodně upřednostňuji, mám i vlastní zkušenosti hlavně s dobrým chlazením
jinak teda tu moji + SSD od Clorkyho :)

Jasný, jenom mi furt vrtá hlavou ta grafika... Nejsem rozhodně žádný zarputilý a ortodoxní zastánce ani ATI ani nVidia, ale jaký je váš názor na to, kdyby se tam hodila nějaká ta GTX760? A co se týče ještě procesoru, tak je tento vhodný? Díky za reakce a rady! Klidně posílejte různý možnosti sestav, pokavaď máte nervy a čas na sestavování cizího PC
...

- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
i5 4440 je velmi dobry procesor, ktery hodne dlouho nebude treba upgradovat. GTX 760 souperi s R9 270X, ta je o tridu niz nez R9 280X.
Odesláno z mého zasekaného HTC Desire C pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého zasekaného HTC Desire C pomocí Tapatalk 2
Maxík píše:http://www.czc.cz/ck08t7cuqak0v89r08k45ac4f3/seznam tady je mnohonásobný výkon a lepší grafika...
taková silná slova? Kde je ten "mnohonásobný výkon" a kolika násobný a čím je způsoben?
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
Díky za reakce.. Teď jsem se dočetl, že R9 280X od Gigabyte a MSI maj spatny chlazeni a ze jedina "pouzitelna" 280x je od ASUSU... Jakej je váš názor? Prosím o zaslání finální sestavy na CZC (zřejmě tedy s tou 280x a s monitorem, klávesnicí i skříní).. maximální cena do 20 tisíc bez DPH. Díky mnohokrát! :)
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je to blbost. Každé chlazení kromě referenčního je v pořádku.
Takto bych to bral já: http://www.czc.cz/2rru5em3vuh1i9pp3lk2qbetrb/seznam
Ale přihodil bych tam Fractal R4.
Jen v případě, že chceš opravdu špičkovou skříň. Pokuď extrémně rychlý boot systémů a overall rychlý OS, tak doporučuji nechat skříň jaká tam je a hodit tam SSD disk.
Takto bych to bral já: http://www.czc.cz/2rru5em3vuh1i9pp3lk2qbetrb/seznam
Ale přihodil bych tam Fractal R4.
Jen v případě, že chceš opravdu špičkovou skříň. Pokuď extrémně rychlý boot systémů a overall rychlý OS, tak doporučuji nechat skříň jaká tam je a hodit tam SSD disk.
Mám ještě jeden finální dotaz před tim, než celou sestavu objednám. Prosím o radu a připomínky...
Není lepší dát do sestavy místo i5-4440 ten i5-4570?
Není lepší dát do sestavy místo chlazení SilentiumPC Spartan LT HE922 radši GELID Solution Tranquillo - revize 2?
Není lepší dát do sestavy místo základní desky MSI B85-G43 - Intel B85 nějakou o chlup lepší? (jakou?)
Monitor bych chtěl velikostně 22" až 24" ... (který?)
Pokud Vám to pomůže při případných poznámkách, tak grafiku beru R9 280x od ASUSU.
Díky moc za pomoc :)
Jakub
Není lepší dát do sestavy místo i5-4440 ten i5-4570?
Není lepší dát do sestavy místo chlazení SilentiumPC Spartan LT HE922 radši GELID Solution Tranquillo - revize 2?
Není lepší dát do sestavy místo základní desky MSI B85-G43 - Intel B85 nějakou o chlup lepší? (jakou?)
Monitor bych chtěl velikostně 22" až 24" ... (který?)
Pokud Vám to pomůže při případných poznámkách, tak grafiku beru R9 280x od ASUSU.
Díky moc za pomoc :)
Jakub
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
1. ne, za tu cenu to nestojí
2. ne, není důvod když nebudeš taktovat
3. ne, když nebudeš taktovat - stejně nemůžeš
4. zatím bych tohle neřešil
Můžeš udat jediný pochopitelný důvod, proč ti vadí Gigabyte/MSI/Sapphire a musíš zvolit edici o tisícovku dražší? Pro jakou sestavu jsi nyní rozhodnutý?
2. ne, není důvod když nebudeš taktovat
3. ne, když nebudeš taktovat - stejně nemůžeš
4. zatím bych tohle neřešil
Můžeš udat jediný pochopitelný důvod, proč ti vadí Gigabyte/MSI/Sapphire a musíš zvolit edici o tisícovku dražší? Pro jakou sestavu jsi nyní rozhodnutý?
Opět děkuju za rychlou reakci.
1. - 4. - Díky za ujasnění. :)
Co se grafiky týče, tak jsem téměř celej den prolejzal fóra, kde lidi recenzovali tyhle karty.. Nechtěl jsem udělat ukvapenej závěr na základě jednoho nespokojenýho zákazníka na CZC nebo na jinym e-shopu... Ve většině případech jsem vždycky narazil na komentáře majitelů těchto karet, kde kritizovali (konkrétně u tohoto modelu) hlučnost s chlazením u výrobců Gigabyte, Sapphire a MSI. Nemluvím teď obecně...ale na základě těch komentářů a kritik od lidí z toho plyne, že zrovna tenhle model se zkrátka povedl ASUSU nejlíp. Gigabyte to prej zkrátka konstrukčně nevychytal tak dobře (to jsou slova majitelů 280x od Gigabyte). Je samozřejmě dost možný, že se většina těch lidí může plést a jsou mystifikovaní.. Proč je ale všude ASUS vyprodanej a zájemců v e-shopovejch "frontách" čekajících na tuhle kartu, jsou stovky? Je to tím, že pár lidí řeklo něco špatnýho o Gigabyte, MSI a Sapphire? Snažim se nenechat strhnout stádem... ale pokud pár lidí, který tu kartu od Gigabyte koupili maj a nejsou s ní spokojený, tak to možná něco znamená... nebo ne?
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Lis 2013 14:47) ---
Jinak jsem rozhodnutý pro sestavu, kterou jsi ty navrhl (včetně tý parádní skříně, která mi udělá radost
a nejspíš i toho SSD..jen nevim jestli Crucial m4 nebo ten Kingston)...
1. - 4. - Díky za ujasnění. :)
Co se grafiky týče, tak jsem téměř celej den prolejzal fóra, kde lidi recenzovali tyhle karty.. Nechtěl jsem udělat ukvapenej závěr na základě jednoho nespokojenýho zákazníka na CZC nebo na jinym e-shopu... Ve většině případech jsem vždycky narazil na komentáře majitelů těchto karet, kde kritizovali (konkrétně u tohoto modelu) hlučnost s chlazením u výrobců Gigabyte, Sapphire a MSI. Nemluvím teď obecně...ale na základě těch komentářů a kritik od lidí z toho plyne, že zrovna tenhle model se zkrátka povedl ASUSU nejlíp. Gigabyte to prej zkrátka konstrukčně nevychytal tak dobře (to jsou slova majitelů 280x od Gigabyte). Je samozřejmě dost možný, že se většina těch lidí může plést a jsou mystifikovaní.. Proč je ale všude ASUS vyprodanej a zájemců v e-shopovejch "frontách" čekajících na tuhle kartu, jsou stovky? Je to tím, že pár lidí řeklo něco špatnýho o Gigabyte, MSI a Sapphire? Snažim se nenechat strhnout stádem... ale pokud pár lidí, který tu kartu od Gigabyte koupili maj a nejsou s ní spokojený, tak to možná něco znamená... nebo ne?
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Lis 2013 14:47) ---
Jinak jsem rozhodnutý pro sestavu, kterou jsi ty navrhl (včetně tý parádní skříně, která mi udělá radost

Může to tak znamenat ale znám spousta lidí kteří kupuji grafiku od Asusu jen pro to že předtím jim grafika od té firmy vyhovovala :)
Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
No, já osobně bych se nerozhodoval na základě nějakých recenzí nebo tak. Pokaždé je to názor jednoho člověka, ale jak říkáš - jestli sis o tom něco zjistil, tak dělej jak myslíš. Já být tebou objednám sestavu s Gigabyte kartou, zkusím si na týden něco zahrát a když bude moc hlučná tak chtěj vrátit peníze. 900,- je hromada peněz, a není třeba je sypat tam, kde nejsou využity.
Jinak SSD disk jakýkoli - Kingston, Crucial, Samsung, OCZ, Intel - řiď se dle ceny.
Jinak SSD disk jakýkoli - Kingston, Crucial, Samsung, OCZ, Intel - řiď se dle ceny.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3218
-
od AirCrew
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 12:00