Herni notebook ?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vincoxxx
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Herni notebook ?

Příspěvekod vincoxxx » 06 lis 2013 04:59

Zdravim planoval som kupit normlany stolny pc ale kedze budem teraz dost casto cestovat koli robote moc by som ho doma nevyuzil a tak by som chcel herny notebook ... chcel by som vas poprosit ci by ste mi pomohli nieco vybrat teraz mam HP envy 17 2110 .. cpu 2,0 gpu radeon 6850 ... a novsie hry sa uz natom hraju tazsie hlavne ked ma notebook 100 stupnov :) ... dost som sa rozhodoval medzi MSI a ASUS ... skor sa mi paci ten asus http://www.alza.sk/asus-g750jx-t4179h-d467484.htm ... je to vyhodne aj na cenu aj chladenie som cital ze ma dobre + vykon by mohol postacovat ....ale ak mate skusenosti a vedeli by ste poradit nieco lepsie budem len rad ;)

Cenova hladina tak 30 000 ...

Reklama
DiaRedMan
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Herni notebook ?

Příspěvekod DiaRedMan » 06 lis 2013 07:14

Tak výkonově je na tom hodně dobře, ale nebude ti vadit že má necelých 5 Kg??

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 06 lis 2013 08:03

Osobně bych do výberu přidal ještě http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y510p- ... 71/produkt a možná jeden z těhle http://www.czc.cz/notebooky/produkty#q- ... HD%208970M ale tam je to trochu rysk, je tam slabší CPU, ale zase s tím jak vypadají dnešní konzole tak by to nemusel být až takový problém... A nebo se potom dívat po nějakých těch konfigurovatelných.

A ještě bych zvážil jestli je opravdu potřeba notebook, nestačil by klasický stolní PC, tam za stejnou cenu dostaneš lepší výkon.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

KRA
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod KRA » 06 lis 2013 09:21

Ahoj, nejlepší volba okolo 30tis je ASUS G750JX poměr cena výkon je nejlepší!
Žádný jiný NTB v téhle ceně není lepší!

Jsem vlastník G750JX a můžu vřele doporučit. Hry rozjedeš všechny na Ultra a nebo High. Nenarazil jsem na žádný problém.

Výhoda je že tam je 750gb HDD který má 7200otáček (lze vyměnit) a vedle něj je ještě šachta na další HDD takže časem si tam můžeš dát třeba SSD + G750 podporuje to že můžeš mít i z cd-romky udělanou další šachtu na HDD takže můžeš mít 3HDD v jednom noťáku.

Dále je perfektní že podporuje až 32gb ram tak když ti nebude stačit 6gb ram tak za pár korun koupíš 8gb a máš krásných 14GB ;-)

+ je vše krásně přístupné tak to zvládne i negramot.
+ má nejlepší možné chlazení, dávám mu fakt zabrat a teploty jsou kolem 30C
+ perfektní obří touchpad a suprově vychytaná klávesnice. Po 12 hodinách nebolí ruce.

Dále je to vážně NTB který budí respekt. V práci jsem tohle dělo vytasil na stůl a během 10 minut tam byla půlka podniku a čuměli na ten vyfaraný dizajn.
Vedle tohodle NTB jsou běžné NTB jako laciné vergle. ;-)

Na váhu kašli má cca 4,5 kg ale za tenhle NTB to vážně stojí.

ASUS si vyhrál s tímhle modelem a když ho spatříš poprvé. Nebudeš chtít jiný.

Co se týka Lenova y510p tak jsem ho měl zapujčený.
A má hrozně špatné chlazení. Po pár hodinách hraní BF3 jsem měl kolem klávesnice až 70-80C a vážně v horkém létě to je hnus.
Dále SLI je na prd jelikož plno her si s ním neumí poradit. Takže se stávalo že mi po delší době hraní házela grafika artefakty. A vážně to není moc příjemne aby mi nový NTB topil jak topení a házel artefakty.
+ tam je absolutně příšerný touchpad který je ala čína za pár korun.A je opravdu hrozný!

A nedoporučuji ho nikomu. I když má SLI 755m tak výkonem je g750 oněco lepší. Ale co se týká celkového HW je G750 mnohem, mnohem na jiné úrovni oproti Lenovu.

vincoxxx
nováček
Stav:

Příspěvekod vincoxxx » 06 lis 2013 15:53

Diaredman : no teraz co mam ma 3,5 kila plus vo vaku nosim kable sluchatka vsetky mozne veci cize mam batoch mozno 5 kil :D ale ako oto nejde stejnak to vozim vacsinou v aute takze vaha mi vobec neprekaza .

Martab : dakujem za tip ... nooo povodne som chcel stolny PC viem ze zate peniaze by som mal omnoho lepsi vykon ale problem je vtom ze chodim na mesiac niekedy dlhsie prec za pracou a pak na par dni 4 -5 doma takze by sa mi stolny PC nevyplatil ...

KRA : dakujem za takuto recenziu toto som potreboval aby som sa rozhodol ... nazor niekoho kto ho vlastni :) islo mi hlavne o chladenie .. teraz co mam je to strasne je pravda ze by sa to mozno malo prepastovat a vycistit poriadne ventilator ale stejnak ten vykon uz zaostava ... chcel by som ho predat cim skor a dufam do vianoc si spravyt radost :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní notebook +/- 40 000 CZK
    od SaltMaster » 21 led 2025 18:10 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3180
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    23 led 2025 20:14
  • Herní notebook - cca. 30 000,- Kč
    od Fargotroniac » 26 úno 2025 13:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC