Ahoj, nejlepší volba okolo 30tis je ASUS G750JX poměr cena výkon je nejlepší!
Žádný jiný NTB v téhle ceně není lepší!
Jsem vlastník G750JX a můžu vřele doporučit. Hry rozjedeš všechny na Ultra a nebo High. Nenarazil jsem na žádný problém.
Výhoda je že tam je 750gb HDD který má 7200otáček (lze vyměnit) a vedle něj je ještě šachta na další HDD takže časem si tam můžeš dát třeba SSD + G750 podporuje to že můžeš mít i z cd-romky udělanou další šachtu na HDD takže můžeš mít 3HDD v jednom noťáku.
Dále je perfektní že podporuje až 32gb ram tak když ti nebude stačit 6gb ram tak za pár korun koupíš 8gb a máš krásných 14GB
+ je vše krásně přístupné tak to zvládne i negramot.
+ má nejlepší možné chlazení, dávám mu fakt zabrat a teploty jsou kolem 30C
+ perfektní obří touchpad a suprově vychytaná klávesnice. Po 12 hodinách nebolí ruce.
Dále je to vážně NTB který budí respekt. V práci jsem tohle dělo vytasil na stůl a během 10 minut tam byla půlka podniku a čuměli na ten vyfaraný dizajn.
Vedle tohodle NTB jsou běžné NTB jako laciné vergle.
Na váhu kašli má cca 4,5 kg ale za tenhle NTB to vážně stojí.
ASUS si vyhrál s tímhle modelem a když ho spatříš poprvé. Nebudeš chtít jiný.
Co se týka Lenova y510p tak jsem ho měl zapujčený.
A má hrozně špatné chlazení. Po pár hodinách hraní BF3 jsem měl kolem klávesnice až 70-80C a vážně v horkém létě to je hnus.
Dále SLI je na prd jelikož plno her si s ním neumí poradit. Takže se stávalo že mi po delší době hraní házela grafika artefakty. A vážně to není moc příjemne aby mi nový NTB topil jak topení a házel artefakty.
+ tam je absolutně příšerný touchpad který je ala čína za pár korun.A je opravdu hrozný!
A nedoporučuji ho nikomu. I když má SLI 755m tak výkonem je g750 oněco lepší. Ale co se týká celkového HW je G750 mnohem, mnohem na jiné úrovni oproti Lenovu.