Jak zablokovat v routeru Minecraft (multiplayer) ? Vyřešeno
- Andrew98
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak zablokovat v routeru Minecraft (multiplayer) ?
Přes http://tplinklogin.net/ by to mělo jít ne?
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
A bloknout jednotlivé adresy nebo veškeré pakety přímo v PC ve firewallu?
Mě teda zatím napadá jediná věc. Jednoduše jim zpomalit rychlost.
Já mám doma router TP-LINK TL-WR841D (podobný jako je tvůj, akorát má jen jednu anténu a 150M). A na ten mám připojený jeden stolák (kabel) a dva notebooky (oba přes WiFi). Jelikož doma nejvíc využívám internet já, tak jsem těm notebookům normálně přidělil IP adresu permamentně (pomocí MAC adresi), aby se jim neměnila po každým zapnutím a vypnutím. No potom jsem pro každou IP adresu nastavil max Down a UP. A nemusím se bát, že mi budě někdo zbytečně žrát rychlost.
Já mám doma router TP-LINK TL-WR841D (podobný jako je tvůj, akorát má jen jednu anténu a 150M). A na ten mám připojený jeden stolák (kabel) a dva notebooky (oba přes WiFi). Jelikož doma nejvíc využívám internet já, tak jsem těm notebookům normálně přidělil IP adresu permamentně (pomocí MAC adresi), aby se jim neměnila po každým zapnutím a vypnutím. No potom jsem pro každou IP adresu nastavil max Down a UP. A nemusím se bát, že mi budě někdo zbytečně žrát rychlost.
CPU: AMD Ryzen 5 1600 AF
GPU: Gigabyte GTX 1660 SUPER OC 6G
RAM: 16 GB
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX
PSU: EVGA 550 B3
Case: Zalman Z3 Plus
LincolNn. A jak na to? Byl bych ti moc vděčný :)
Andrew98: Já se do toho routeru dostanu normálně, jsem admin.
Andrew98: Já se do toho routeru dostanu normálně, jsem admin.
Jdi normálně do administrace routeru.
Nastavení permamentní IP pomoocí MAC adresi:
DHCP -> DHCP Clients List
Zde si zjisti MAC adresu PC/NTB, kterému chceš nastavit permamentní IP.
Potom jdi do DHCP -> Address Reservation -> Add New
Vlož tam MAC adresu a potom si tam napiš, jakou adresu bude mít ten PC/NTB, nech tam Enabled a ulož to.
A teď na to nastavení zpomalení rychlosti:
Bandwidth Control Settings -> Rules List -> Add New
A vyjede na tebe tohle.

Enable: nech zaškrtnuté.
IP Range: do první kolonky napiš IP daného PC/NTB kterému zpomalíme rychlost. Druhou kolonku nech prázdnou.
Port Range: nech obě kolonky prázdné.
Protocol: ALL
Egress Bandwidth: první kolonku nech na nule a do druhé nastav rychlost, kterou chceš aby dané PC/NTB maximální.
Ingress Bandwidth: první kolonku nech na nule a do druhé nastav rychlost, kterou chceš aby dané PC/NTB mělo maximální.
Doufám, že to pochopíš. Psaní návodů není zrovna můj koníček.
Jestli si nebudeš s něčím vědět rady, tak mi napiš do PMka a rád pomohu.
Nastavení permamentní IP pomoocí MAC adresi:
DHCP -> DHCP Clients List
Zde si zjisti MAC adresu PC/NTB, kterému chceš nastavit permamentní IP.
Potom jdi do DHCP -> Address Reservation -> Add New
Vlož tam MAC adresu a potom si tam napiš, jakou adresu bude mít ten PC/NTB, nech tam Enabled a ulož to.
A teď na to nastavení zpomalení rychlosti:
Bandwidth Control Settings -> Rules List -> Add New
A vyjede na tebe tohle.

Enable: nech zaškrtnuté.
IP Range: do první kolonky napiš IP daného PC/NTB kterému zpomalíme rychlost. Druhou kolonku nech prázdnou.
Port Range: nech obě kolonky prázdné.
Protocol: ALL
Egress Bandwidth: první kolonku nech na nule a do druhé nastav rychlost, kterou chceš aby dané PC/NTB maximální.
Ingress Bandwidth: první kolonku nech na nule a do druhé nastav rychlost, kterou chceš aby dané PC/NTB mělo maximální.
Doufám, že to pochopíš. Psaní návodů není zrovna můj koníček.

Jestli si nebudeš s něčím vědět rady, tak mi napiš do PMka a rád pomohu.

Tak to je super, díky moc, zítra to zkusím. Ještě bych se chtěl zeptat, kolik mám asi tak nastavit tu omezenou rychlost? Máme internet 8Mb/1Mb. Aby jim to stačilo na obyč používání, aby to nějak moc nepostřehli ale zase aby jim to ten net zpomalilo. Já bych tam dal tak 1000Kbps, to by stačit mohlo, ne?
To už je na Tobě, kolik tam nastavíš. Musíš experimentovat. 
Zkus jim třeba nastavit těch 1000 Kbps vyzkoušej to, když zrovna nebudou na PC. Pokud ti to příjde moc, tak postupně ubírej.

Zkus jim třeba nastavit těch 1000 Kbps vyzkoušej to, když zrovna nebudou na PC. Pokud ti to příjde moc, tak postupně ubírej.
Tak LincolNn už tu vše vysvětlil. Ale stejně, dám ti příklad:
Máš linku s rychlostí Down 8192 kbps a Up 1024 Kbps. V síti máš sebe - zarezervoval jsi si adresu 192.168.0.100,
pak tam máš bratry s rozsahem 192.168.0.101-x.x.x.102 (2 zařízení). Takže uděláš následující:
- pro sebe si stanovíš minimální rychlost stahování dejme tomu 6144 kbps a maximální dáš stejnou, jako rychlost připojení
- rychlost nahrávání si dáš třeba minimum 512 kbps
- bratrům dáš minimum stahování 1024 kbps a nahrávání pak 256 kbps (rychlost platí pro každého zvlášť), maximum si nastavíš podle sebe
- součet minimálních rychlostí stahování a nahrávání nesmí překročit jejich zadanou nominální hodnotu v Control Settings
Můj tip: Dej jim rychlost nahrávání třeba od 64 kbps do 128 kbps. To by jim mělo dost znepříjemnit hraní, ale net zůstane funkční.
EDIT: Upravil jsem rychlost podle tvý linky.
Máš linku s rychlostí Down 8192 kbps a Up 1024 Kbps. V síti máš sebe - zarezervoval jsi si adresu 192.168.0.100,
pak tam máš bratry s rozsahem 192.168.0.101-x.x.x.102 (2 zařízení). Takže uděláš následující:
- pro sebe si stanovíš minimální rychlost stahování dejme tomu 6144 kbps a maximální dáš stejnou, jako rychlost připojení
- rychlost nahrávání si dáš třeba minimum 512 kbps
- bratrům dáš minimum stahování 1024 kbps a nahrávání pak 256 kbps (rychlost platí pro každého zvlášť), maximum si nastavíš podle sebe
- součet minimálních rychlostí stahování a nahrávání nesmí překročit jejich zadanou nominální hodnotu v Control Settings
Můj tip: Dej jim rychlost nahrávání třeba od 64 kbps do 128 kbps. To by jim mělo dost znepříjemnit hraní, ale net zůstane funkční.
EDIT: Upravil jsem rychlost podle tvý linky.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Super, díky, zítra se na to vrhnu.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Hele, co se s tím crcat. Stačí 10-20m lana a špajzka 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím si, že k úplné nehratelnosti Minecraftu zpomalení rychlosti stačit nebude! Musel by jsi jim to hodně utnout... Pokud jsou na Wi-Fi, tak co třeba na pár dnů snížit vysílání Wi-Finy? Hodně jim tím narostou pingy, samozřejmě pokud jsou v jiné místnosti, než je router. Popř. zařídit, aby internet velmi padal. Nasměrovat Wi-Fi anténu za oknem jinam. Tím jim opět navýšíš ping... Potom jí zase jednoduše nasměrovat zpět. (Pokud máš anténu na střeše, tak se na to vybodni). Také lze hezky odpojovat kabel od routeru, třeba v intervalu pěti minut.
A nebo jim utnout tu rychlost, jak psal LincolNn... Ale myslím, že to poznají. Ono je to po 14-ti dnech trápení s internetem beztak asi přestane bavit.
Je to jen na chvíli. A ty se budeš moct bavit tím, jak to nebudou moct hrát. 

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
Jsou od routeru asi 10m. Ono by to odpojování netu ale asi vadilo tátovi, ten je taky připojený přes WiFi
Snížit vysílání nemůžu, když jsou tak blízko od routeru, takže by to stejně chytali, navíc ten router je zázračně výkonný a pokryje kruhově okolí 100-200m. Antény jsou všude všesměry. Pokud táta příjde na to, že v tom mám prsty já, bude zle. Máme hrozně blbej net. Když stahuju něco na torrentu, nejde skoro net v celém domě
Kdyby mi bylo 18 koupil bych si svůj net, prachy na to mám. Prostě 4 PC v domě + 2 tablety + 3 smartphony 8Mbps net fakt nedává.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1724
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
17 říj 2024 21:12