Dobrý den, rád bych si pořídil domů síťové úložiště, stačí mi něco jednoduchého, původně jsem uvažoval nad D-Link DNS-325, ale vzhledem k ceně HDD a zařízení mi přijde výhodnější a pro mé potřeby dostačující jedno z těchto zařízení :
Western Digital My Book Live 3TB Western Digital My Cloud 3000GB
Jen nějak nemůžu přijít na rozdíl, kromě barvy a USB portu u verze My Cloud ? Je prosím nějaký jiný rozdíl ?
Případně prosím o Vaše doporučení, potřebuji jen síťové úložiště k LG Smart TV, případně přístup přes ftp nebo jinak z "venku".
Díky Honza.
Rozdíl mezi WD HDD ?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Rozdíl mezi WD HDD ?
Rozdíly mezi kterými? WD je tu jen jedno.
U "My Cloud" je k dispozici software pro vytvoření cloudového úložiště.
U "My Cloud" je k dispozici software pro vytvoření cloudového úložiště.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
WD My Book Live 3 TB mám (dokonce 2 kousky). WD My Cloud 3 TB je novější inovovaná verze, podle mě má navíc k ethernet portu 1 000 / 100 / 10 Mb/s právě USB 3, novější software (které podle technika WD nebude dostupné k WD My Book Live - možná jen po zakoupení, už přesně nepamatuji jak to řekl). Jinak WD My Book Live má v podstatě také Cloud schopnosti (aspoň dle mě). U WD My Cloud je barva bílá (WD My Book Live černá) a je v této řadě dostupná i jednodisková verze 4 TB, ovšem nyní ještě cenově nadnesená (zhruba 5 000 - 8 000 Kč), za cenu 4 700 - 4 800 Kč jsem kupoval jeden kousek WD My Book Live 3 TB před rokem.
Poptej se ještě přímo ve WD techniků, číslo je zdarma i když fyzicky kdesi snad v Belgii či Holandsku (Nizozemí). Mám také LG, 42LV375S a disky fungují skvěle, formáty či titulky záleží na podpoře tvé TV. Nyní bych šel asi do WD My Cloud 4 TB, ovšem až trochu spadne cena (což nemusí být kvůli devalvaci pitomé krachující (má obrovské ztráty, mnoho miliard) ČNB zrovna v nejbližším čase, počítám že ceny ještě vzrostou). Pokud jedeš na Win XP, nemusí být tvé očekávání dostupnosti mimo tvou síť (z internetu) naplněno, mě se tedy nedařilo, celý disk se zacyklil a musel jsem ho vypnout a vypnout sdílení z Netu - ale i tak jsem s disky nadmíru spokojen. Možná ovšem za to nemůžou XP (software disku hlásilo možné problémy při zpřístupnění na internet díky nepodpoře XP pro nějaké kryptování), ale můj upload 0,5 Mb/s. Test jsem prováděl ze svého PC přes internet, zaseklo se to při přehrávání obyčejné mp3.
Disk se tváří i z XP jako jeden 3 TB oddíl a nejsou s ním žádné problémy. Že to takto funguje se stará software disku (mezivrstva). Nějaké parametry nastavíš v nastavení (software WD) a jinak klidně můžeš přistupovat na disk z Win Průzkumníka.
Poptej se ještě přímo ve WD techniků, číslo je zdarma i když fyzicky kdesi snad v Belgii či Holandsku (Nizozemí). Mám také LG, 42LV375S a disky fungují skvěle, formáty či titulky záleží na podpoře tvé TV. Nyní bych šel asi do WD My Cloud 4 TB, ovšem až trochu spadne cena (což nemusí být kvůli devalvaci pitomé krachující (má obrovské ztráty, mnoho miliard) ČNB zrovna v nejbližším čase, počítám že ceny ještě vzrostou). Pokud jedeš na Win XP, nemusí být tvé očekávání dostupnosti mimo tvou síť (z internetu) naplněno, mě se tedy nedařilo, celý disk se zacyklil a musel jsem ho vypnout a vypnout sdílení z Netu - ale i tak jsem s disky nadmíru spokojen. Možná ovšem za to nemůžou XP (software disku hlásilo možné problémy při zpřístupnění na internet díky nepodpoře XP pro nějaké kryptování), ale můj upload 0,5 Mb/s. Test jsem prováděl ze svého PC přes internet, zaseklo se to při přehrávání obyčejné mp3.
Disk se tváří i z XP jako jeden 3 TB oddíl a nejsou s ním žádné problémy. Že to takto funguje se stará software disku (mezivrstva). Nějaké parametry nastavíš v nastavení (software WD) a jinak klidně můžeš přistupovat na disk z Win Průzkumníka.
d1amond = já vidím 2 WD disky - typy... My Book Live @ My Cloud
X = díky za info, vidím to na 2TB verzi My Cloud (už ji mám v kanceláři od distri, zbývá jen rozbalit), mám na ni zajímavou cenu a líbí se mi USB port, kterým rozšířím úložiště o případné další 1-2TB přes USB....
P.S.: Používám Win7 Pro
X = díky za info, vidím to na 2TB verzi My Cloud (už ji mám v kanceláři od distri, zbývá jen rozbalit), mám na ni zajímavou cenu a líbí se mi USB port, kterým rozšířím úložiště o případné další 1-2TB přes USB....
P.S.: Používám Win7 Pro
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4829
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”