Pekne vypaseny Vir

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

le0he
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Pekne vypaseny Vir

Příspěvekod le0he » 25 lis 2013 19:41

Pred lety jsem mel potize s Virem ktery se schovaval v procesech pod nazvem java.exe a zral postupne cim dal tim vic pameti. Dnes je to obdobne az na to ze zere CPU tak ze se neda s PC pracovat a schovava se pod nazvem "svchost.exe"

Kdyz zapnu PC tak je vse v poradku viz.:
1.JPG

Ale jakmile se pripojim na internet pomoci flashky tak se to zvire ( vir ) probudi.
2.JPG

3.JPG

Kdyz ten proces vypnu tak mi to vypne zvuk a chova se to jako bych snad ani nemel zvukovku
4.JPG

Tesim se na spolupraci a na to az tomu hajzlikovi nakopeme spolecne prdel :evil: :bomb: :evil:
Za jakoukoli odpoved predem dekuji

Reklama
tomaskorbas
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pekne vypaseny Vir

Příspěvekod tomaskorbas » 25 lis 2013 19:49

Ja měl podobnej problem taky sem mel vitížení 100 procen CPU a dělal to proces svchost.exe pak jsem zjistil že jsou to aktualizace nainstaloval jsem tedy aktualizace a vše je tet v pořadku.

le0he
nováček
Stav:

Příspěvekod le0he » 25 lis 2013 20:58

Dobre rekneme tedy ze to teoreticky neni vir, ale jsou to aktualizace. Jak ty aktualizace mam nainstalovat? V "ovladacich panelech" > "Automaticke aktualizace" Mam zaskrtnuto Automaticky, tkz. predpokladam ze se vse stahuje a instaluje automaticky. Zkusim pockat jestli se ten proces svchost treba po hodine neuklidni. Snad mate pravdu a jsou to jenom aktualizace to by se mi ulevilo.

le0he
nováček
Stav:

Příspěvekod le0he » 25 lis 2013 21:24

Pokud jdu na stranky windows update tak mi to neustale piste ze to hleda aktualizace pro moje pc, ale nic se pri tom nedeje. A dokonce antivir se mi pri scanu sekne na nejakych 77.9 procentech a nehodla dal pokracovat. Vyzere 100 procent CPU a nic nedela.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 25 lis 2013 21:27

Vypni automatické aktualizace (přes Ovládací panely), stáhni Windows Update Downloader a aktualizuj ručně.
Svchost.exe skutečně není vir a po vypnutí Automatických aktualizací budeš mít nejspíš pokoj - vlastní několikanásobná zkušenost ;) :lol:
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

le0he
nováček
Stav:

Příspěvekod le0he » 25 lis 2013 21:42

Diky bohu Vir to vazne neni. Muzete zde nekdo poslat odkaz primo na stazeni toho windows update downloaderu? Nevim kde to tam mam hledat.

Jinak diky moc. Me to strasne pripominalo chovani jednoho viru co sem mel v pc az na to ze tento proces nezral pamet. :oha: :thumbup:

Banalni problem pro vas a silena katastrofa pro me :D

rhsCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod rhsCZ » 25 lis 2013 23:03

wattmetr píše:Vypni automatické aktualizace (přes Ovládací panely), stáhni Windows Update Downloader a aktualizuj ručně.
Svchost.exe skutečně není vir a po vypnutí Automatických aktualizací budeš mít nejspíš pokoj - vlastní několikanásobná zkušenost ;) :lol:

může to být vir a nebo nemusí vir se klidně může schovat pod systémový proces třeba ten svchost.exe pokud ho antivir neodhalí :D
jen takový malý dodatek :D

„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ

guest

Příspěvekod guest » 25 lis 2013 23:22

Čistě technicky je to možné, ale v tomto případě nepravděpodobné. Svchost.exe v poslední době na XP zlobí.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 26 lis 2013 19:20

Vlož log z HJT:
viewtopic.php?f=70&t=5119
do sekce HiJackThis.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”