Co se děje s HDD?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pepol
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Co se děje s HDD?

Příspěvekod pepol » 29 čer 2005 07:25

Dobrý den všem! Lidičky mám problém a chtěl bych zjistit,jestli mi někdo může poradit. Stavěl jsem si nový počítač,do kterého jsem ale použil 2 HDD ze starého PC. Jeden disk mám celý a druhý rozdělený na dvě partition.Po namontování do nového PC a následném rozchození jsem s hrůzou zjistil,že ten,který byl vcelku jede v pohodě,ale ten,který jsem měl rozdělený jede jen z poloviny."C" do kterého jsem instaloval OS jede v pohodě,ale druhá partition prostě nejede.Hlásí mi to nějaké chyby a po každém restertu mi to provádí na této partition kontrolu.Nemá někdo představu co se stalo a zda jdou nějakým způsobem z této patition zachránit data?

Reklama
mikel
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mikel » 29 čer 2005 08:09

Zachránit data by mělo být možné, ale napiš přesně, jaké chyby ti to hlásí.

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 29 čer 2005 08:18

To jestli půjdou data zachránit záleží hlavně na typu poškození. Nějak zatím nevím co si mám myslet o tom že je problémová jen jedna partition. Začal bych zjištěním stavu hardwaru. Poslouží SpeedFan. Stáhni, nainstaluj, pusť, přepni se na záložku SMART a pošli screenshoty.
A jak říká mikel, nebylo by taky špatný aspoň trochu upřesnit co za hlášky to hází...

pepol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pepol » 29 čer 2005 18:02

Tak už to mám vyfocené,ale vůbec nevím,jak to dostanu na fórum.Ať mi někdo poradí a nebo uvede svou mailovku a já mu to pošlu.

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 29 čer 2005 18:55

Vlož ty obrázky do galerie (odkaz na ni je i nahoře). Kdybys tápal tak podrobnější návod je tady nebo tady

pepol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pepol » 29 čer 2005 19:23

Tak snad se mi to povedlo a teď to vidíš.Pokud ne,tak je to ve veřejné galerii.Obrázek

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 29 čer 2005 20:23

Disk se zdá bejt po hardwarový stránce podle SMART informací v pohodě. Takže bysme potřebovali znát ty hlášky co ti systém hlásí, jestli s tím máme pohnout. Ještě to trochu upřesni. Na tom druhým oddíle vidíš aspoň strukturu složek, nebo vůbec nic, nebo jak se tváří? Jakej je tam souborovej systém?

pepol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pepol » 29 čer 2005 20:41

Tak teď mě napadla jedna věc a to,že jsem kouknul do vlastností obou disků a přišel jsem na to,že i když všechny byly zformátovány na NTSF,tak ten,co se chová jako špatný má nevím z jakého důvodu jako systém souborů uvedeno RAW.Nikdy jsem se s tím nesetkal.Co myslíš?

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 29 čer 2005 22:23

Myslím že netuším jak se ti to povedlo :wink:
A taky si myslím že je to možná průšvih... V podstatě asi jediný co mě napadá je pokusit se to převést na nějakej normální (nejlíp NTFS) formát, jestli se to obejde beze ztráty dat suď bůh. No hele, mrkni do Správy disků. Dopracuješ se tam třeba přes Ovládací panely->Nástroje pro správu->Správa počítače a tam je vlevo položka Správa disků. Zkus na onu nešťastnou partition kliknout pravým, jestli ti nenabídne něco jako převést, či připojit...

P.S.: Kratší cesta je kliknout na ikonu Tento počítač na ploše pravým a dát spravovat, ale to je podmíněno tím že na ploše je opravdu ikona Tento počtač a ne jen zástupce. Proto to radši vždycky píšu složitějc přes Ovládací panely :wink:

pepol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pepol » 01 črc 2005 11:33

Tak s diskem je asi ámen.Udělal jsem všechno,jak si napsal a nikde tam ta nabídka nebyla.Tak jsem si nakonec řekl,že kašlu na data a zkusil jsem ho zformátovat.Nejdříve jsem zkusil rychlé zformátování a nešlo to,tak jsem spustil normální zformátování a jelo to v pohodě,ale na konci,kdy se má objevit zpráva,že zformátování proběhlo v pohodě ,se objevilo,že formátování nebylo dokončeno.To jsem udělal 2x a stejný výsledek.Ještě jsem přemýšlel,že bych z těch dvou oddílů udělal jen jeden oddíl,ale to mám zase strach,že pak už nepůjde vůbec.Jsem opravdu vytočenej.

mikel
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mikel » 01 črc 2005 12:23

Škoda, že jsi vletěl tak rychle na fomát. :cry:
Ten disk, ale zatím nevyhazuj. Zkus, jestli to ještě nepůjde opravit některým, z těchto prográmků:
ImageIT
Partition magic

Kdybys potřeboval pomoct s některým z nich, tak se ozvi.

pepol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pepol » 09 črc 2005 10:20

Tak jsem si nainstaloval Partition Magic a zjistil jsem,že mi to vůbec neukazuje,že je ten disk rozdělenej a navíc je na tom disku napsáno Bad čili špatný.Takže je s ním asi opravdu ámen.Tak abych začal šetřit na nový.Ach jo!

Zpět na “Problémy s hardwarem”