Co se děje s HDD?
Co se děje s HDD?
Dobrý den všem! Lidičky mám problém a chtěl bych zjistit,jestli mi někdo může poradit. Stavěl jsem si nový počítač,do kterého jsem ale použil 2 HDD ze starého PC. Jeden disk mám celý a druhý rozdělený na dvě partition.Po namontování do nového PC a následném rozchození jsem s hrůzou zjistil,že ten,který byl vcelku jede v pohodě,ale ten,který jsem měl rozdělený jede jen z poloviny."C" do kterého jsem instaloval OS jede v pohodě,ale druhá partition prostě nejede.Hlásí mi to nějaké chyby a po každém restertu mi to provádí na této partition kontrolu.Nemá někdo představu co se stalo a zda jdou nějakým způsobem z této patition zachránit data?
To jestli půjdou data zachránit záleží hlavně na typu poškození. Nějak zatím nevím co si mám myslet o tom že je problémová jen jedna partition. Začal bych zjištěním stavu hardwaru. Poslouží SpeedFan. Stáhni, nainstaluj, pusť, přepni se na záložku SMART a pošli screenshoty.
A jak říká mikel, nebylo by taky špatný aspoň trochu upřesnit co za hlášky to hází...
A jak říká mikel, nebylo by taky špatný aspoň trochu upřesnit co za hlášky to hází...
Myslím že netuším jak se ti to povedlo
A taky si myslím že je to možná průšvih... V podstatě asi jediný co mě napadá je pokusit se to převést na nějakej normální (nejlíp NTFS) formát, jestli se to obejde beze ztráty dat suď bůh. No hele, mrkni do Správy disků. Dopracuješ se tam třeba přes Ovládací panely->Nástroje pro správu->Správa počítače a tam je vlevo položka Správa disků. Zkus na onu nešťastnou partition kliknout pravým, jestli ti nenabídne něco jako převést, či připojit...
P.S.: Kratší cesta je kliknout na ikonu Tento počítač na ploše pravým a dát spravovat, ale to je podmíněno tím že na ploše je opravdu ikona Tento počtač a ne jen zástupce. Proto to radši vždycky píšu složitějc přes Ovládací panely

A taky si myslím že je to možná průšvih... V podstatě asi jediný co mě napadá je pokusit se to převést na nějakej normální (nejlíp NTFS) formát, jestli se to obejde beze ztráty dat suď bůh. No hele, mrkni do Správy disků. Dopracuješ se tam třeba přes Ovládací panely->Nástroje pro správu->Správa počítače a tam je vlevo položka Správa disků. Zkus na onu nešťastnou partition kliknout pravým, jestli ti nenabídne něco jako převést, či připojit...
P.S.: Kratší cesta je kliknout na ikonu Tento počítač na ploše pravým a dát spravovat, ale to je podmíněno tím že na ploše je opravdu ikona Tento počtač a ne jen zástupce. Proto to radši vždycky píšu složitějc přes Ovládací panely

Tak s diskem je asi ámen.Udělal jsem všechno,jak si napsal a nikde tam ta nabídka nebyla.Tak jsem si nakonec řekl,že kašlu na data a zkusil jsem ho zformátovat.Nejdříve jsem zkusil rychlé zformátování a nešlo to,tak jsem spustil normální zformátování a jelo to v pohodě,ale na konci,kdy se má objevit zpráva,že zformátování proběhlo v pohodě ,se objevilo,že formátování nebylo dokončeno.To jsem udělal 2x a stejný výsledek.Ještě jsem přemýšlel,že bych z těch dvou oddílů udělal jen jeden oddíl,ale to mám zase strach,že pak už nepůjde vůbec.Jsem opravdu vytočenej.
Škoda, že jsi vletěl tak rychle na fomát.
Ten disk, ale zatím nevyhazuj. Zkus, jestli to ještě nepůjde opravit některým, z těchto prográmků:
ImageIT
Partition magic
Kdybys potřeboval pomoct s některým z nich, tak se ozvi.

Ten disk, ale zatím nevyhazuj. Zkus, jestli to ještě nepůjde opravit některým, z těchto prográmků:
ImageIT
Partition magic
Kdybys potřeboval pomoct s některým z nich, tak se ozvi.
Zpět na “Problémy s hardwarem”