Ahoj, mám problém s vypínáním počítače. Někdy se mi stane, že když dám odhlásit uživatele nebo vypnout počítač, tak to chvíli jako by pracuje (svítí červená kontrolka), ale po chvíli to přestane a požadovaná operace neproběhne - prostě se nic nestane, uživatel zůstane přihlášený, nic se neděje. Jediný způsob, jak se dá potom regulérně počítač vypnout, je dát přenout uživatele a na úvodní obrazovce dát vypnout počítač.
Nevím, kde je chyba. Nejdřív jsem si myslel, že to je něco v systému (mám win XP professional), jenže to nepřestalo ani když jsem po nějaké době systém přeinstalovával. Sledoval jsem spuštěné procesy, zatíženost procesoru i paměti, ale vše vypadalo, jako by se prostě nic nedělo.
Začal jsem mít proto i obavy, zda to nemůže být hardwarová záležitost, třeba něco na desce, ale když jsem tento týden provedl důkladnou modernizaci svého PC (tedy ne kvůli tomuto problému), kdy jsem měnil desku, procesor, pamět, grafiku, zdroj, disk, když vlastně nezůstal kámen na kameni, tak se mi to večer hned potom stalo zase.
Vůbec nemám představu, co by to mohlo být... Navíc nestává se to nijak pravidelně, ale tak v 60-70% případů. Můžete mi prosím poradit?
vypínání počítače
-
- Pohlaví:
Na HW bych to netipoval. Zkus to pořádně projet antivirem apod. Potom zkontroluj nastavení antiviru - ten to může brzdit. Pokud se to nevypne vůbec, pak bych tam spíš hledal nějakou havěť. Požádej kluky o kontrolu logu z HJT případně MWAV, ale podle toho co píšeš to vypadá /už to bylo výše psáno/ na nějaký proces, který se ti neukončuje. To že se to nestává pravidelně, by opravdu mohlo být nějaké zapínání přes síť. To bys asi poznal tak, že před každým vypínáním nejprve odpojíš síť a pak vypneš. Pokud vypneš a už nějakej proces nastaruje, pak odpojení sítě nepomůže. Ale třeba je to jinak a někdo mne opraví?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 17857
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
06 kvě 2025 22:44