Dobry den
Potreboval bych poradit s vyberem wifi routeru.Bydlime v rod.dome na vesnici a internet mame do domu zavedeny pres wifi. Mame celkem 3 noteboky doma a chtel bych po dome wifi zatim mame v par pokojich vystup na kabel. Pred rokem jsem koupil nejaky wifi kram co porad vypadava a je to nejaky pomaly stal asi 500,- a uz na to nemam nervy tak bych chtel neco lepsiho. Kdyz jsem se dival tak notebook nasel v okoli celkem hodne wifi siti. Nekde jsem cetl je wifi na 5 Ghz neni tak nachylna na ruseni ale musi notebook zvladat 5 ghz, tak se jeste ptam jestli muzu nejak zjistit jestli notebook podporuje 5 ghz nejak to nemuzu nikde najit.Na cene ani tolik nezalezi. Takze kdyz to shrnu tak bych chtel nejaky router ktery nebude vypadavat kdyz budou pripojene i 3 notebooky zaroven, vzdalenost od routeru bude max 10-15m. doufam ze staci ty to informace a budu rad za kazdou radu.
dik
Wi-fi router
-
- Pohlaví:
Re: Wi-fi router
Můžu ti poradit, aby sis nechal kabel. Jakou frekvenci ntb umí zjistíš ze specifikací síťové karty v ntb. (IEEE 802.11x) http://cs.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11
10-15m je k ničemu. Pouze pokud mezi anténami nebudou stěny, pak lze s tímto údajem pracovat.
10-15m je k ničemu. Pouze pokud mezi anténami nebudou stěny, pak lze s tímto údajem pracovat.
tak mam jen 2,4 ghz. A ten router bych potreboval ne kvuli me ,ale k vuli rodicum ti jsou na notebooku jen v obyvaku a loznici a tam kabel neni. Co se tyce te vzdalenosti to jsem psal jen tak, nevedel jsem jestli je to dulezite nebo ne ale radsi jsem to napsal a jeste router by byl u me v pokoji a signal by mel jit po dome pres 1 max 2 zdi vic ne. Co se tyce tech wifi v okoli a tech zdi bylo by to nejake velke ruseni nebo strata signalu a odezvy?
-
- Pohlaví:
Tak OK. přelož to do spisovné češtiny tak, abych ti porozumněl a můžu ti napsat, jak bych to řešil já. Kromě toho, jestli se zase něco změní, pak můžeš těžko očekávat sofistikované rozhodnutí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2399
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
17 lis 2024 17:23