Omezení souštění dat - systém windows Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

kutak
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Omezení souštění dat - systém windows

Příspěvekod kutak » 11 zář 2007 02:49

zdravím.. prosím vás nevím proč, ale začalo se objevovat okno "Omezení souštění dat - systém windows" - pod tím je "V zájmu ochrany počítače systém Windows tento program ukončil." Jenže on mi uzavíra Průzkumníka. Pokáždý když si otevřu složku s mými Dokumenty nebo i jinde a zavře ji, pak objeví hlášení "V aplikaci explorer.exe došlo k problému a je třeba ji zavřít. Omlouváme se za vzniklé potíže." jak se tam kliká na "neodesílat". Pak mam na obrazovce jen wallpaper a načítá se znova Windows (jako po přihlášení do systému. díky za radu co s tim

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 zář 2007 17:00

Co je souštění? Máš to jak v titulku, tak v dotazu. Tahle fičura je normálně pro zvýšení bezpečnosti, ale neměla by zápasit s Průzkumníkem ani zavírat program, takže to vidím na vir ...
Naposledy upravil(a) X dne 11 zář 2007 19:55, celkem upraveno 1 x.

kutak
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kutak » 11 zář 2007 17:05

promin za překlep, psal jsem to unavenej v noci... ok ale vir spyware ani spybot to neni... několikrat jsem to tim protáhnul...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 zář 2007 17:36

Spybot je program na kontrolu proti různým potvorám a ne nějaká škodlivina. Zkontroluj to pořádně programem Mwav.exe.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

wichin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod wichin » 11 říj 2007 15:44

ahoj, jak to dopadlo? Mě to začalo dělat taky. Udajně to dělá nějaká z posledních aktualizací. Poradí někdo jak se toho zbavit? Šmejdama to není. Dík
ted jsem našel tohle:

Průzkumník jako virus

Nová instalace Windows XP po instalaci asi 80 aktualisací začla chránit sama sebe (DEP) a začla blokovat spouštění explorer.exe touto hláškou:
Omezení spuštění dat
V zájmu ochrany počítače systém Windows tento program
ukončil.
Příčinou byl ovladač grafiky Intel 82945G stažený přímo z Windows update.

wichin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod wichin » 11 říj 2007 16:00

pomohlo mi toto:

1. Klepněte na tlačítko Start, potom na příkaz Spustit, zadejte příkaz sysdm.cpl a klepněte na tlačítko OK.
2. Na kartě Upřesnit klepněte v rámečku Výkon na tlačítko Nastavení.
3. Na kartě Omezení spouštění dat (DEP) použijte jeden z následujících postupů: • Klepnutím na přepínač Zapnout omezení spouštění dat pouze pro důležité systémové programy a služby
• Klepnutím na přepínač Zapnout omezení spouštění dat pro všechny programy a služby kromě průzkumníka

Dal jsem tu druhou a zaškrtl průzkumníka. Problém to vyřešilo, ale tuhle službu nechci mít v pc zaplou ale pořád nevím jak ji vypnout uplně

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 14 říj 2007 10:04

Jde vypnout úplně, ale v tomto případě bych to zatím nedělal, protože opravdu není normální, aby blokovala explorer.

Já bych možná zkusil obnovit explorer.exe z instalačního CD. :bigups:
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

nejsemzprahy
nováček
Stav:

Re: Omezení souštění dat - systém windows  Vyřešeno

Příspěvekod nejsemzprahy » 22 črc 2010 11:31

Reinstall zde není na místě. DEP může způsobovat problémy buď na starších softwarech, anebo taky v Internet Exploreru, ve kterém jsou nainstalovanéurčité doplňky třetích stran nekompatibilní s DEP. Pokud si ho reinstaluješ a ty doplňky si tam hodíš znova, tak si moc nepomůžeš :smile: nejlepší je prostě udělat výjmku v DEP pro Internet Explorer, jak je popsáno výše :evil:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”