Mám tady obrovský problém s jedním starým notebookem u známých. Je to Acer Travelmate 240LC. Odešel disk a protože prý nebyl k sehnání HDD IDE disk, sehnali takový jen SSD disk. A pak sehnali mne, abych ty disky vyměnil a nahodil tam systém

1) Nechce kopírovat instalační věci z CD
Tak jsem to vyměnil. A když chci instalovat ikspéčka, tak už při načítání věcí z CD to dělá problémy. Když jsem u 97-99 procent (to se mění), tak vždy u pár posledních souborů to napíše, že "soubor nelze kopírovat, když to přeskočíte, nemusí to fungovat". Tak dám opakovat a už to jde....

2) Je to tak pomalé!
No, pak instalace sama o sobě jde. Ale jak je tam hozený systém, je to taaaaaakhleeeee poooomaaalééééééééé. Vždycky to bylo pomalý, ale teď? Myslím, že čekat 7 minut na otevření prohlížeče je docela přehnané, dvě na načtení stránky (ne, připojení je vážně rychlé!), pár minut se otvírá průzkumník, a pokud jde o instalaci něčeho, ani člověk nevidí, že by ten komp něco dělal.
3) Nežere to ovladače
U 240LC byly vždycky problémy s ovladači, hlavně zvuku

i. Jak jsem nainstaloval jako první zvuk, tak šel, ale jak jsem poté nainstaloval grafiku, tak se to tvářilo, jako že tam ten ovladač není, nebyly ani možnosti změnit rozlišení, ani ikona v tray, ve správci zařízení vykřičník. Po instalaci vga driveru a druhém restartu PC jsem se ani nedostal na plochu....

ii. Jak jsem nainstaloval jako první obraz, šlo to, ale jak jsem nainstaloval zvuk, po restartu stejně nebylo nalezeno žádné zvukové zařízení. Tak bych do toho kopl, ale to nemůžu, tak jsem odebral ovladač ze správce zařízení, našel jich na netu asi 7 různých jiných, a ani jeden ten zvuk nenainstaloval. Pořád žádné zařízení. Přitom když jsem to instaloval z toho prvního v bodě i., šlo to bez problémů napoprvé

Q) Víte, čím to může být způsobené, a co s tím mohu udělat? S HDD to vždy šlo. Může to být tím, že je tam SSD? Nebo čím ještě? A proč? A jak? A dá se to spravit?

Děkuji za odpovědi.
Edit: Jo, a drajvr na tačped jde, ale je celkem zbytečnej, protože je tam myš. Užitečný to je akorát na zaškrtnutí volby "vypnout tačped, když je připojena myš", ale to jde udělat tím, že ho prostě odeberu.