Zdravím, stala se mi tato opravdu nemilá věc.
Disk není můj, mám ho jen u sebe, už od počátku byl trochu problémový. Například při pohnutí kabelem se odpojil, a tak dále. Ale vše jinak fungovalo dobře až jednoho dne, co jsem to zapojil do PC a disk byl plný nesmyslných souborů. Odpojil jsem to, připojil a disk je prázdný. Ukazuje, že má zaplněno 250 Gb, ale je prázdný. Můžete mi poradit nějaký způsob, jak tohle zpravit? Poslal bych vám nějaký log, ale musíte mi říct jaký, s disky opravdu nemám zkušenosti..
Děkuji
Ztráta dat z externího disku
Re: Ztráta dat z externího disku
Jaký disk?
První a nejjednodušší, co můžeš udělat, je vyndat ten HDD z futrálu a připojit jej přímo do PC a zkusit přečíst. Problémy může dělat elektronika ve futrálu toho exteráku
2krtenek: Myslím, že externí

Co se týká logu, "pusť" na ten HDD CDI (CrystalDiskInfo) a log sem vlož pomocí Úpravy - Kopírovat. Ale ten HDD musí už být připojen přímo v PC, přes USB Ti to CDI nic nenačte!

2krtenek: Myslím, že externí

Co se týká logu, "pusť" na ten HDD CDI (CrystalDiskInfo) a log sem vlož pomocí Úpravy - Kopírovat. Ale ten HDD musí už být připojen přímo v PC, přes USB Ti to CDI nic nenačte!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
To musím vyndat původní HDD? Na tom externím není Windows
Nemusíš, vlastně ani nesmíš, ten externí po vyndání z futrálu připojíš do PC jako druhý HDD. Budeš k tomu potřebovat jeden datový SATA kabel a jeden volný napájecí SATA konektor na zdroji. Při absenci toho napájecího SATA konektoru ho lze nahradit redukcí Molex - SATA.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Dobrá, jakmile seženu kabel a udělám Log, pošlu ho sem.. Díky
A než začneš s tím logem, jestli se Ti na tom disku objeví původní soubory, tak je okamžitě zazálohuj, druhou možnost už nemusíš mít! 

- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
nemusíš, CrystalDisk pozná i USB disky.
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
Musíš, CDI je sice pozná, ale nepřečte jejich S.M.A.R.T 

U naproste vetsiny USB disku precte (zalezi pouze na elektronice toho USB rozhrani).
Petr22: Pravdu máme oba, bohužel mám trochu starší jak PC, tak externí HDD a nedostanu se do něj. I na netu většinou píší, že CDI podporuje/nepodporuje některé USB externí HDD. Takže je to hlavně o vyzkoušení.
Druhý fakt je, že přímým připojením do PC se vyloučí případná vada elektroniky "futrálu"
Druhý fakt je, že přímým připojením do PC se vyloučí případná vada elektroniky "futrálu"

- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Na 2 discích mám 100% úspěšnost.
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5003
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
- 8
- 3122
-
od sabrik
06 pro 2024 15:35
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3141
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1930
-
od Jirka88