BS prestan. Posilal na dobirku a za celou castku. Hlavne, ze Ty vis vsechno. Ja bych na takto jednostrannou dohodu nepristoupil a chtel bych po takoveto zkusenosti osobmi setkani.
Jeste pro uplnost by bylo od Gevana dobre aby se vyjadril k nekolika narcenim.
1. Zaruka u Alzy
2. Opravdu nevedel, ze jde o kopii
3. Postnout kopii inzeratu
Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk
Padělaný iPhone - Jak postupovat ? Vyřešeno
Re: Padělaný iPhone - Jak postupovat ?
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
-
- Pohlaví:
Akem uzavřu to následujícím. Já právě nevím nic, jenom znám dva názory které si odporují.
A můj názor:
K 1. se vyjádřil
K 2. vědět to nemusel
K 3. kopii by měl mít především kupující
Občas také nakupuji, screenshoty si dělám naprosto u všeho, dokonce i u e-mailů, které mám navíc uložené. A platím klidně předem převodem na účet.
A můj názor:
K 1. se vyjádřil
K 2. vědět to nemusel
K 3. kopii by měl mít především kupující
Občas také nakupuji, screenshoty si dělám naprosto u všeho, dokonce i u e-mailů, které mám navíc uložené. A platím klidně předem převodem na účet.
Tak pozor - pokud se jedna o nevedomy prodej padelku, porad se jedna o podvod. Navic to, ze dotycny nevi o tom, ze se jedna o padelek je ta nejrozsirenejsi vymluva co, existuje.
"Telefon o který jde, jsem vyhrál v soutěži s tím, že je to iPhone. Já takovým telefonům nerozumím tak jsem ho chtěl prodat. U inzerátu jsem jasně uváděl, že je vyhraný a nemohu za to nijakým způsobem ručit, tak nevím, kde jste přišel k takovým bludům které tu píšete."
Tedy na miste je okamzita omluva a okamzite vraceni penez! Kdyz nevim co to je, tak to nevydavam za Iphone, protoze v tuhle chvili uz se jedna o trestny cin a zalezi pouze na kupci, zda poda trestni oznameni.
Prodejci by udelal nejlepe, kdyby se dojel osobne omluvit, vratil penize a vzal si zpatky svuj telefon.
"Telefon o který jde, jsem vyhrál v soutěži s tím, že je to iPhone. Já takovým telefonům nerozumím tak jsem ho chtěl prodat. U inzerátu jsem jasně uváděl, že je vyhraný a nemohu za to nijakým způsobem ručit, tak nevím, kde jste přišel k takovým bludům které tu píšete."
Tedy na miste je okamzita omluva a okamzite vraceni penez! Kdyz nevim co to je, tak to nevydavam za Iphone, protoze v tuhle chvili uz se jedna o trestny cin a zalezi pouze na kupci, zda poda trestni oznameni.
Prodejci by udelal nejlepe, kdyby se dojel osobne omluvit, vratil penize a vzal si zpatky svuj telefon.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 16 led 2014 10:33, celkem upraveno 2 x.
BS tak jeste, ze jsi tak peclivej, to ted kupujicimu opravdu pomohlo.
Je dobre, ze se prodavajici vyjadril, ale zase je to jen tvrzeni proti tvrzeni. Zde to asi nedokaze nikdo vyresit.
Doporucuju osobni setkani a hotovo. To uz je na obou jak se k tomu postavi.
Je dobre, ze se prodavajici vyjadril, ale zase je to jen tvrzeni proti tvrzeni. Zde to asi nedokaze nikdo vyresit.
Doporucuju osobni setkani a hotovo. To uz je na obou jak se k tomu postavi.
Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1
-
- Pohlaví:
Petře s poslední větou bych s jistými výhradami souhlasil. S tou první ale ne, u tr. činu podvodu se musí jednat o úmysl a ten úmysl "že věděl" se musí prokázat.
Ano, prave proto je "ze to nevedel" nejcastejsi vymluva podvodniku. Protoze to, ze vedel je obtizne dokazatelne.
Mam ale dojem, ze se tu mluvilo i o nejakem nakupu na Alze, ne? A ted vyhra?
Mam ale dojem, ze se tu mluvilo i o nejakem nakupu na Alze, ne? A ted vyhra?
To, že chci provézt nějakou zpětnou výměnu je moje dobrá vůle. Protože kupující dobře, věděl, že za to nijak neručím a souhlasil.
To je komedie. Telefon kupoval syn, platil rozvedený otec a klamavý příspěvek s křivými informacemi sem vystavil bratr (otce). A řeší to cizí lidé.
Ať si pan Kárník přečte emaily, které syn psal a uvidí, že tam není nic o žádné záruce.
To je komedie. Telefon kupoval syn, platil rozvedený otec a klamavý příspěvek s křivými informacemi sem vystavil bratr (otce). A řeší to cizí lidé.

Ať si pan Kárník přečte emaily, které syn psal a uvidí, že tam není nic o žádné záruce.
Za nic nerucim = mohu beztrestne prodavat padelky? No to snad ne.
"To, že chci provézt nějakou zpětnou výměnu je moje dobrá vůle. Protože kupující dobře, věděl, že za to nijak neručím a souhlasil."
Ne dobra vule, ale ve slusne spolecnosti povinnost.
"To, že chci provézt nějakou zpětnou výměnu je moje dobrá vůle. Protože kupující dobře, věděl, že za to nijak neručím a souhlasil."
Ne dobra vule, ale ve slusne spolecnosti povinnost.
-
- Pohlaví:
Petře ano, výmluva to bývá, ale ne vždy je. Ono to v životě bývá trochu složitější a v českých zemích, kde vymahatelnost práva je nulová, obzvláště.
Tazatel se zeptal jak postupovat a relevantní rady dostal. Zbytečně se to dále rozebírá a někteří si hned hrají na soudce.
Představme si tu situaci obráceně.
Prodávající něco vyhrál, něco čemu nerozumí. Nepotřebuje to a tak si na inteternetu vyhledá cenu a za tu to prodá.
Následně mu kupující napíše že je to padělek, pošle mu to něco zpět a dostane zpět peníze.
A co když to první něco byl originál a to druhé něco padělek?
Tazatel se zeptal jak postupovat a relevantní rady dostal. Zbytečně se to dále rozebírá a někteří si hned hrají na soudce.
Představme si tu situaci obráceně.
Prodávající něco vyhrál, něco čemu nerozumí. Nepotřebuje to a tak si na inteternetu vyhledá cenu a za tu to prodá.
Následně mu kupující napíše že je to padělek, pošle mu to něco zpět a dostane zpět peníze.
A co když to první něco byl originál a to druhé něco padělek?
Gewan a vy jste to zase prodaval pres kamarada... Kdyz se dva nedohodnou, tak to musi resit nekdo cizi...
Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1
"A co když to první něco byl originál a to druhé něco padělek?"
Komunikace s prodejcem napovida, ze se jednalo o prodej padelku. Uz ted existuje nekolik verzi o puvodu telefonu.
Komunikace s prodejcem napovida, ze se jednalo o prodej padelku. Uz ted existuje nekolik verzi o puvodu telefonu.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 16 led 2014 10:46, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Akem: Myslíš, že by byl někdo tak blbý, aby ho zkusil "okrást" ještě jednou, když na něj Carny ví osobní údaje? Kdyby se jednalo o miliony a pak uletěl na Bahamy možná, za 10k snad nebude mít ani na tu letenku.
Pravdou je, že se tu tvrzení mění z hodiny na hodinu. Jednou je to z alzy, pak je to výhra a teď to někdo koupil kdo ví kde...
Gewan a Carny (nebo alespoň jeden z nich) jsou jediní, kdo ví skutečnoou pravdu jak to proběhlo, kontakt na sebe mají a teď by bylo myslím nejlepší, kdyby komunikovali spolu a netahali nás do toho. Pak nám třeba napište, jak to nakonec dopadlo
Pravdou je, že se tu tvrzení mění z hodiny na hodinu. Jednou je to z alzy, pak je to výhra a teď to někdo koupil kdo ví kde...
Gewan a Carny (nebo alespoň jeden z nich) jsou jediní, kdo ví skutečnoou pravdu jak to proběhlo, kontakt na sebe mají a teď by bylo myslím nejlepší, kdyby komunikovali spolu a netahali nás do toho. Pak nám třeba napište, jak to nakonec dopadlo
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 4575
-
od Søren
Zobrazit poslední příspěvek
19 zář 2024 21:59