Dobrý den,
doma mám stolní počítač, kde stříhám videa. Občas ale jezdím na chalupu, kde bych chtěl pracovat na projektech (mám tam internet). Měl bych si koupit NAS a na něj si potřebná videa nahrávat, abych se k nim dostal i z chalupy? Nebo pro tyto účely slouží něco účinnějšího? Děkuji.
PS: Pokud si myslíte, že můj dotaz do této sekce nepatří, tak to je proto, protože si myslím, že sem se to hodí nejlíp.
NAS pro přístup k videím?
Re: NAS pro přístup k videím?
Záleží, jaký máš doma upload a po svých zkušenostech dodám, že bude záležet i na OS.
Upload? Os mám Windows 7 na obouch zařízeních.
Prenosova rychlost pres internet bude nepouzitelna pro jakoukoliv praci.
Leda ze by sis ten NAS vzal sebou na chalupu.
Leda ze by sis ten NAS vzal sebou na chalupu.
Připojení optickou linkou se 100/100 Mb/s už u nás není až takovou vzácností, takže bych nevynášel unáhlené soudy. Kdyby naše ulice nebyla z rodinných domků, tak už z vedlejší ulice mám optické přijení také ...
Pravdepodobnost, ze by mel na chalupe optiku je pomerne mala. Nejspis to bude ADSL.
Pracovat pres ADSL ze vzdaleneho uloziste se soubory o velikosti desitek GB je prakticky nepouzitelne. Vyrazne jednodussi jhe to nahrat na lokalni disk nebo externi disk a ten vzit sebou.
Pracovat pres ADSL ze vzdaleneho uloziste se soubory o velikosti desitek GB je prakticky nepouzitelne. Vyrazne jednodussi jhe to nahrat na lokalni disk nebo externi disk a ten vzit sebou.
O chalupě nemluvíme, tam na uploadu až tak nezáleží. Když bude na chalupě ADSL, bude relativně v pohodě, nebude si moci nějak pískat, ale relativně si s tím vystačí, rychlost jak jí známe například z YouTube. NAS není určen na neustále přenášení!
Youtube videa streamuje.
Kdyz video otevres ve strihovem softu, kliknes nekam na casovou osu - a cekas 10 minut, nez si to nacte potrebana data. Kliknes jinam, znova.
Pri nahledu potrebujes otvirat video, co muze mit datovy i tok 10 MB/s, to zadna bezne dostupna linka nedava.
Kdyz video otevres ve strihovem softu, kliknes nekam na casovou osu - a cekas 10 minut, nez si to nacte potrebana data. Kliknes jinam, znova.
Pri nahledu potrebujes otvirat video, co muze mit datovy i tok 10 MB/s, to zadna bezne dostupna linka nedava.
Chytřejší lidé si tedy video stáhnou, což z NAS samozřejmě lze.
Potom ovsem ten NAS nepotrebuje.
Z tvého pohledu. Ale ten mě nezajímá, protože NAS je opravdu skvělá vychytávka a on ho také využije ...
Zpusob, kterym ho chce vyuzivat napsal.
Kdyz zjisti ze mam pravdu, vratis mu penize ktere za NAS utratil?
Podle me na uloziste zdrojovych souboru ke strihu videa je externi disk mnohem lepsi.
Kdyz zjisti ze mam pravdu, vratis mu penize ktere za NAS utratil?
Podle me na uloziste zdrojovych souboru ke strihu videa je externi disk mnohem lepsi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Vzdálený přístup z mobilu na mobil
od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4170
-
od czTANIScz
Zobrazit poslední příspěvek
11 črc 2024 21:11
-