Po přehřátí s grafikou nenajede PC.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Po přehřátí s grafikou nenajede PC.

Příspěvekod tux » 17 led 2014 23:07

Čau, asi tak před rokem jsem předělával chlazení v počítači, jenže jsem neměl doma pastu, takže jsem jí tam nedal s tím že jí tam dám až bude, no nějak jsem na to zapoměl, dneska jsem si trochu zahrál, a počítač chcípnul.
Hrál jsem hitmana 5, asi po čtyřech hodinách hraní se počítač restartoval, nějak jsem to neřešil, první restart, se stává, no hrál jsem dál asi půl hoďky, na to se počítač zničeho nic vypnul. Tak jsem si řekl že je čas to řešit, zmáčknu vypínač, bliknou kontrolky, a nic.
Rozeberu bednu, chladič na grafice rozpálenej že by se na něm dali smažit vajíčka, no po delším pátrání jsem zjistil že se PC bez grafiky rozjede, jakmile tam ale grafiku dám a zapnu, tak zase jen bliknou kontrolky, a znova to nezapnu, pokud ale vytáhnu napájecí kabel, a spojim zelenej drát s černým, zdroj se rozjede, po vypnutí a připojení na desku (bez grafiky) se zase spustí. A pak se to furt opakuje..

Mám ještě nějakou šanci to rozchodit, nebo je grafika definitivně v prdeli? Přece by snad měla mít nějakou ochranu proti přehřátí ne?
Divný je že chladiče na pamětech, který původně chlazený nebyli, byli snad žhavější než chladič na GPU.

Grafiku ještě zkusím v jiným počítači, až bude možnost, a taky nějakou jinou v mým, ať vím jestli je to stoprocentně grafikou, nebo to třeba schytala sběrnice na desce, ale to až tak za týden, doma nic jinýho co jede na PCIex nemám :D

Jinak grafika je HD5670, zbytek v profilu.

Nějaký tipy/rady/projevení soustrasti?
Just Fucking Google It!

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Po přehřátí s grafikou nenajede PC.

Příspěvekod El Diablo » 17 led 2014 23:18

RIP
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 18 led 2014 00:04

Sup do pece.

Vic rozbit uz to stejne nejde.

Nebylo to prehrate natolik aby se to vyplo, ale dost na to aby to nevydrzel spoj pod GPU.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 18 led 2014 23:22

Nojo, jenže starej pecař není doma a mladej to neumí.
Naposledy když jsem pekl notebook taky rozbitej vlivem přehřátí tak se nic nestalo, takže nevidím důvodu proč by se mi to teď mělo povýst :D

Jinak zkusil jsem grafiku v jiným PC, a chová se stejně.

Nedávalo AMD na grafiky delší záruku než dvouletou? Že bych to zkusil reklamovat.
Just Fucking Google It!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 19 led 2014 15:43

Mrkni na fakturu, nebo se poptej u prodejce.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 led 2014 15:50

Pekl jsi to jak dlouho a s jakou teplotou?

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 24 led 2014 18:40

Co já vim, to je už přes rok zpátky. Ale dělal jsem to podle nějakýho návodu, někde by tu mělo být i téma ohledně toho, tam jsem to možná psal.
Na faktuře mám záruku 24 měsíců, ale to je záruka u prodejce, ne výrobce. Obávám se že pokud si od nich nebudu chtít nic koupit tak se se mnou nebudou bavit.

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Led 2014 00:19) ---

Tak téma jsem našel, dokonce si mi v něm i radil, ale pak se na něj asi nějak zapomělo.
Každopádně, zpět ke grafice, s notebookem si budu hrát až když se mi podaří opravit grafiku :D

viewtopic.php?f=44&t=92319&hilit=pe%C4%8Den%C3%AD

Naposledy oživil tux v 24 led 2014 18:40
Just Fucking Google It!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”