To co jsi napsal je tzv. MAC adresa. IP adresa bude ve tvaru podobném 192.168.1.2 (čísla budou jiná). To potřebuji, abych měl skutečně jistotu. Pak popíšu postup jak to vyřešit.
PS: Je zajimavé, jak sem ti psal postup, když chci založit internetovou síť, tak na PC mi nezkonfiguruje router, ale jakmile LAN kabel přepojí s PC do NTB, tak se mi to v pořádku nabootuje a už se můžu dostat i do menu routeru, už se můžu i dostat do 192.168.1.1, ale na PC to prostě nejde.
Není to tím, že třeba není v biosu zakázaná integrovaná síťová karta?
Píšeš strašně zmateně a pokaždé něco jiného. Já se moc nemám čeho chytit...
1. Kde se vzal nějaký ntb, o kterém jsi doposud nepsal?
2. Síťovka v PC, pokud vím, nefunguje, proto jsi kupoval novou. Vypnutí v BIOSu by nemělo mít vliv.
3. Psal jsi, že když WAN kabel dáš přímo do PC, že internet jede a protože znám nastavení ze screenů, chci jakou IP to přiřadí.
4. Skutečně máš PC zapojeno do LAN kabelem z
nové síťovky?
5. Dostat se na 192.168.1.1 znamená, že se dostaneš do nastavení routeru, nebo se jen zobrazí přihlašovací dialog, nebo co vlastně?
Není problém provést restart routeru do základu a pak tě navést, jak to nasatvit. Ale to musím mít jistotu, že všechno uděláš přesně a správně. Zatím mi nejsi schopný dodat ani informace, které nutně potřebuju. A s tím, jak to motáš mě zrovna nepřesvědčuješ, že to zvládneš.