Wifi router a windows 7 Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Wifi router a windows 7

Příspěvekod zeus » 22 led 2014 18:35

l2p píše:tak na PC mi nezkonfiguruje router, ale jakmile LAN kabel přepojí s PC do NTB, tak se mi to v pořádku nabootuje a už se můžu dostat i do menu routeru, už se můžu i dostat do 192.168.1.1, ale na PC to prostě nejde.

Bud blokace MAC adres nebo mas na jednom z nich fixni IP.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Reklama
l2p
nováček
Stav:

Příspěvekod l2p » 22 led 2014 19:13

Prosím vysvětlení polopatě : )

edit: spíš vysvětlit, jak to řešit....

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 23 led 2014 10:51

To co jsi napsal je tzv. MAC adresa. IP adresa bude ve tvaru podobném 192.168.1.2 (čísla budou jiná). To potřebuji, abych měl skutečně jistotu. Pak popíšu postup jak to vyřešit.

PS: Je zajimavé, jak sem ti psal postup, když chci založit internetovou síť, tak na PC mi nezkonfiguruje router, ale jakmile LAN kabel přepojí s PC do NTB, tak se mi to v pořádku nabootuje a už se můžu dostat i do menu routeru, už se můžu i dostat do 192.168.1.1, ale na PC to prostě nejde.

Není to tím, že třeba není v biosu zakázaná integrovaná síťová karta?

Píšeš strašně zmateně a pokaždé něco jiného. Já se moc nemám čeho chytit...
1. Kde se vzal nějaký ntb, o kterém jsi doposud nepsal?
2. Síťovka v PC, pokud vím, nefunguje, proto jsi kupoval novou. Vypnutí v BIOSu by nemělo mít vliv.
3. Psal jsi, že když WAN kabel dáš přímo do PC, že internet jede a protože znám nastavení ze screenů, chci jakou IP to přiřadí.
4. Skutečně máš PC zapojeno do LAN kabelem z nové síťovky?
5. Dostat se na 192.168.1.1 znamená, že se dostaneš do nastavení routeru, nebo se jen zobrazí přihlašovací dialog, nebo co vlastně?

Není problém provést restart routeru do základu a pak tě navést, jak to nasatvit. Ale to musím mít jistotu, že všechno uděláš přesně a správně. Zatím mi nejsi schopný dodat ani informace, které nutně potřebuju. A s tím, jak to motáš mě zrovna nepřesvědčuješ, že to zvládneš.

l2p
nováček
Stav:

Příspěvekod l2p » 23 led 2014 13:49

1. NTB s tím nemá nic společného, je to jen na čem potřebuji chytat wifi (připojení k internetu), ale jelikož na něm je stejný operační systém, jako na PC, tak jsem instalaci zkusil a na ntb a ta se bez problému chytla a aninstlovala. Postup jsem psal hned v prvním postu, což si vůbec nepochopil.
2. Ano, integrovaná síťová karta je nejspíš poškozená, tudíž jsem zakoupil novou.
3. viz, příloha, jestli pomůže
4. Zase takový idiot nejsem ; )
5. Když jsem wifi router nainstaloval a podařil se zkonfigurovat z notebookem (nikoliv s PC), tak jsem se v pořádku dostal do nastavení routeru. Router restartovat do továrního režimu umím.
Přílohy
ip.jpg

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 23 led 2014 14:55

Dle přílohy - nemáš žádný WAN, ale už routovaný internet. Práce na místě tak na 10 minut a tady 3 strany psaní o ničem. Router TP-LINK TL-WR741ND nastav jako switch. Připojení nepůjde do WAN, ale do LAN portu, taktéž PC i ntb bude do LAN.

l2p
nováček
Stav:

Příspěvekod l2p » 23 led 2014 16:07

Aha, tak to funguje. Ale zase mám problém s instalací wifi sítě po domě.
Přílohy
wifi.jpg

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 23 led 2014 16:10

ITCrowd píše: Router TP-LINK TL-WR741ND nastav jako switch.

l2p
nováček
Stav:

Příspěvekod l2p » 23 led 2014 16:24

Mohl bych požádat o nějaký návod, jak na switch?

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 23 led 2014 19:07

Prohledej si toto fórum. Už jsem to psal tolikrát, že už mě to nebaví pořád opakovat.

l2p
nováček
Stav:

Příspěvekod l2p » 24 led 2014 13:06

stačilo by pouze přeposlat odkaz, ale ok.

l2p
nováček
Stav:

Příspěvekod l2p » 24 led 2014 16:34

Takže dneska ke mě přijel poskytoval internetu, podívat se na problém, zkoušel router nastavit jako switch. Router detekoval 2 porty, i když tam byl jenom jeden LAN kabel a jedna kontrolka svítila pořád, i když by neměla. Zkusil ho párkrát jestli se nahodí, ale nic. Takže router je kantáre, protože se někde uvnitř uvařil čip, který mi odpálil integrovanou síťovou kartu. Pak není divu, že jsem se mohl snažit instalovat síť, jak chtěl. Jinak router už mám nainstalovaný nový, takže mi nezbývá než ti poděkovat za snahu a trpělivost.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Administrace sítě”