HDD přestal fungovat
HDD přestal fungovat
Zdravím, včera večer mi z ničeho nic přestal fungovat HDD v notebooku. Nejdřív se normálně spustil a když jsem chtěl následně otevřít int. prohlížeč, najednou se notebook sekl. Myslel jsem, že je to chyba Winu, tak jsem ho resetoval a ejhle. Při dalším spuštění mi nějakých 10 minut trvá než zmizí loading "Probíhá spouštění Windowsu" či jak ta věta je (u W7) a poté už zůstanu jen viset na černý obrazovce s šipkou myši (s kterou se dá jen hýbat). Na HDD je slyšet, že chce ještě načítat, ale pořád v něm dokola jakoby cvaká nebo jak bych to popsal, jako by mu v tom něco bránilo. Když ho odnesu do servisu, je tu ještě nějaká šance že by mohl fungovat? Nebo je to klasický znak, že šel do kytek? Když jsem někdy před 3 měsíci koukal na jeho stav přes program ChDisk, ukazovalo mi to stav "Dobrý". Díky.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: HDD přestal fungovat
Stáhni si nějaký LiveCD linuxu a zkus nabootovat z něj.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Pohlaví:
To vypadá na mechanickou závadu disku a servis s tím nic neudělá. Ale ten Linuxmůžeš zkusit na záchranu dat - pokud se tedy HDD rozeběhne.
Kdyz odneses notebook do servisu, tak ti harddisk vymeni a preinstaluji system.
Jestli tam mas nejaka data, tak se je musis pokusit zachranit sam, treba pomoci live CD s linuxem.
Jestli tam mas nejaka data, tak se je musis pokusit zachranit sam, treba pomoci live CD s linuxem.
Můžete mi prosím dát návod jak postupovat a případně i link na to Live CD? Vůbec s tímhle nemám zkušenosti a Google mi moc nepomohl.
-
- Pohlaví:
Naposledy upravil(a) guest dne 07 úno 2014 12:07, celkem upraveno 1 x.
Vypalit na CD a nabootovat. Nic se neinstaluje, je to ISO image.
-
- Pohlaví:
Pravda, zmátlo mne
Operační systém:Windows 2000/XP/Vista/2003 Server/7
Mám ten Linux stáhnout x86 nebo x64 když mám W7 x64 nebo je to jedno?
Je to jedno, programy jsou tam v obou pripadech stejne.
Tak mám stažený Ubuntu x64, to vypálím, nabootuju a jestli chápu správně, tak při trošce štěstí se mi spustí ten Win co mám na HDD?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2618
-
od pee.tr
Zobrazit poslední příspěvek
03 říj 2024 20:14
-
- 6
- 1955
-
od petr22
15 pro 2024 17:59
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 8935
-
od rhsCZ
14 kvě 2025 18:57
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”