Malé a velké dotazy ohledně TV v PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Malé a velké dotazy ohledně TV v PC

Příspěvekod benik.martin » 23 zář 2007 20:23

Ahojky,jelikož mám PC u sebe v pokojičku a tak uvažuji že bych ho mohl využívat i jako tv... Co pro to musím vše udělat?? TV kartu bych už rád s příjmem digitálního vysílání, přece jen v dnešní době se to už vyplatí,a snad tam není tak velkej cenovej rozdíl...Takže kdyby měl někdo nějakej tip,bez rádia, příjem analog.a dig.vysílání,samozřejmě za co nejmenší peníz :-) Jo a do ní se strká jenom kabel koaxiál neo etě něco?
Potom musím k tomu mít nějaký spešl software?? Asi jo,pak na nahrávání a taaak...A jak je to s ovládáním?? Jak funguje dálkové ovládání,musím s ním mířit do nějakého bodu?? A jde přes něj vypnout i PC?? Abych třeba večer když budu koukat jenom cvaknul a nemusel vylejzat z postýlky :smile:
Děkuji,možná to pro vás jsou směšně dotazy, ale já jsem se s tím ještě nikdy nesetkal tak nevím co bych měl očekávat...
Děkuji všem za své postřehy,rady atd. :idea:
zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3

Reklama
krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod krtenek » 23 zář 2007 20:42

A rád bys externí nebo interní tuner? Dneska už snad každej umí i FM.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 23 zář 2007 21:27

Software na příjem a zachytávání videa bývá přibalen k TV kartě.Taktéž je přibalen kabel s čidlem pro dálkové ovládání,takže pak míříš ovladačem na to čidlo.Pro vypnutí PC tento ovladač nelze použít.Jedině kdyby jsi měl na PC Windows Media Center a příslušný ovladač.Do karty stačí pouze zapojit koaxiál,nainstalovat ovladače a software,naladit programy a hotovo.
Vcelku levná je tato http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42404
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

guest

Příspěvekod guest » 23 zář 2007 21:54

Na vypínání PC tam tlačítko není, ale je tam Sleep a to by mohlo PC vypnout. Dřív jsem používal Schedule na nahrávání a pak se to vyplo komplet - možná Sleep funguje stejně. Ale ta Schedule mi vždycky udělala nějakou paseku-vypínalo se to dost natvrdo. Vůbec to neukončilo systém a prostě to vyplo. Proto se mi ten Sleep nechce ani zkoušet.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 24 zář 2007 06:42

K otázce digitálního příjmu si dovolím jen malinkou úvahu. Pokud bydlíš v oblasti, která přijde na řadu až tak za tři roky, pak bych koupil čistě analogovou kartu. Za tři roky se hodně změní a tři roky stará karta je podobná deset let starýmu autu. Sice ještě jede, ale náhradní díly se nevyrábí a podobně je to s ovladači a podporou pro karty...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest

Příspěvekod guest » 24 zář 2007 11:16

Taky ještě něco dodám. Pokud jde jen o koukání na TV a ne o nahrávání apod., tak bych to řešil spíš přenosnou TV - 37" . 1/ Je zbytečné zatěžovat PC a monitor - ty komponenty jsou přece jen o něco dražší než díly do TV. 2/ Spotřeba - tu TV odhaduju tak na 60W /nechce se mi to hledat :smile: /, což je při CRT monitoru minimálně 5x méně než u PC.

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 24 zář 2007 12:28

asi ses trosku preklep: 37" velka televize neni zrovna idealni na prenaseni...;)
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

guest

Příspěvekod guest » 24 zář 2007 12:49

Tak jo, mělo tam být 37cm. :oops:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 24 zář 2007 17:10

No, když si představím panelákové pokoje našich dětí (2x4m), tak je další obrazovka v podobě přenosné televize zbytečným plýtváním místem. U nás vyhrály před pár lety karty (bez ohledu na spotřebu), bohužel nám to teď zmršila analogová tma a můžu si je akorát vetřít do prsou ve směru hodinových ručiček :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest

Příspěvekod guest » 24 zář 2007 17:25

To jo, ten digitální signál zamotá pár lidem hlavu. Pokud jde o TV, tak ta spotřeba není zase nějak zanedbatelná. Hlavně pokud je zvykem TV ráno zapnout a pak běží skoro celý den. Na nějakou konzoli /myslím do zdi/ se vždycky místo najde.

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 24 zář 2007 18:34

hh,mno pěkný názory toto:-) Já mám u sebe starou komunistickou černobílou telku,která mi leze na nervy:-D A tak sem začal přemejšlet jesi jít do nový TV nebo TV karty...Proto jsem sem napsal :-) Mno určitě o tom ještě hodně popřemýšlím,neplánuju to kupovat zejtra,ale aspoň mám o čem přemejšlet:-)
zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 24 zář 2007 19:25

Já bych šel do té TV karty pokud nemáš v dosahu digitální signál tak hybridní...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dotazy ohledně Plexu
    od Fargotroniac » 22 lis 2024 10:55 » v Vše ostatní (sw)
    0
    2533
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    22 lis 2024 10:55
  • Rada ohledně zdroje k pc
    od Lokna » 12 kvě 2025 12:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3306
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    12 kvě 2025 13:20
  • PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
    od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2148
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:36

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”