Notebook - 98 stupňů CPU + 96 stupňů GPU. Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook - 98 stupňů CPU + 96 stupňů GPU.

Příspěvekod Martin63 » 14 úno 2014 23:23

Hraju BF3 - při něm má CPU 98 stupňů celsia a GPU 96 stupňů celsia. Nic se však nezpomaluje a ani neseká. Proto se ptám, je to na reklamaci??? :idea: Mohou mě snadno odkopnout, že vlastně žádný problém nemám.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Reklama
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Re: Notebook - 98 stupňů CPU + 96 stupňů GPU.

Příspěvekod Rewqa » 14 úno 2014 23:38

Co je to za notebook? Notebooky všeobecně více topí a jejich chlazení je ve většině případů nedokonalý. Nejsou primárně určený na hry, pokud teda nemáš zrovna nějakej nabušenej herní notebook.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 14 úno 2014 23:43

Pardon, zapoměl jsem to napsat. :oops: Jako člověk s tolika příspěvky by jsem se měl stydět... :oops: Je to: Acer Aspire V3-571G.

Já se přiznám, že si nějakou hru zahraji tak maximálně jednou za měsíc. Max. teplota u CPU, které já vlastním v tom notebooku je 105 stupňů celsia. To je norma, kterou uvádí Intel, takže by to mělo být OK, ne? :idea:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Peter357
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Peter357 » 14 úno 2014 23:53

Není to vůbec špatný notebook, ale BF3 se na tom smažit musí, když i na mé 660ti jdou teploty po 2-3 hodinách hraní na 60°C. Každopádně divím se že se při takových teplotách nevypíná, měla by tam být pojistka která v případě přehřátí vypne CPU, a 98°C to už je smrtelná hranice, při které se CPU ničí, je divné že se ti hra neseká při takových teplotách. Doporučená teplota CPU je 50°C, a max se obecně odhaduje na 75-80°C, a pokud máš 98°C, tak to až moc, a vsadím se že jádra uvnitř budou mít ještě víc než 98.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 15 úno 2014 00:01

Teď jsem to trošku profoukl a dosahuje to 93 stupňů celsia. Samozřejmě se bavím o půl hodině hraní a více... Někde jsem četl, že je to u těchto procesorů normální.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 15 úno 2014 00:06

Přijde mi to i na notebook trochu moc. Můžeš zkusit zakoupit chladící podložku.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 15 úno 2014 00:07

Peter, bavíme se tu o notebooku, zde jsou teploty na jiné úrovni než u stolních PC, zvláště u levnějších modelů.

K tématu, teploty nejsou nejnižší, ale ani ne žádné výjimečné, přehnané. Máš Acer, ty docela topí, navíc hraješ náročnou hru, není divu, že se tak "smaží".
Já se svým Acerem dosahuji při méně náročných hrách typu COD2 kolem 88°C, když jsem hrál Dirta3, šel jsem přes 90°C, kolem 92.
Zkus chlazení profouknout, budeš tam mít prach, nevím, jak to máš, já u svého jednou za čas vyndám klávesnici, pod kterou je vidět větráček, ten vezmu štětečkem a pořádně profouknu.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Notebook - 98 stupňů CPU + 96 stupňů GPU.  Vyřešeno

Příspěvekod Martin63 » 15 úno 2014 00:21

Chladící podložku mám doma... Ale na cestách, popř. v cizině, v hotelu ji používat nemohu. Už tak mi stačí, že sebou musím táhnout ten notebook. Ještě sebou táhnout chladící podložku... :crazy: S chladící podložkou jdou ty teploty dolů o cca 5 - 10 stupňů celsia. :-)
PS: Ta hra mi jede pěkně na ultra. :lol:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”