Mechanika (Vyřešeno) Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cranberiss
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Mechanika (Vyřešeno)  Vyřešeno

Příspěvekod cranberiss » 25 zář 2007 23:45

Mám problém s ovladačemi od mechaniky, při bootování se mi ukazuje normálně a v BIOSu je taky dobře nastavená, problém příde tehdy, až otevřu Tento počítač a tam ani písmenko o mechanice.

Zkoušel jsem odebrat a znovu přidat v ovladačích, ale nic, nevím si rady, mechaniku docela často používám a mám docela problém, poraďte prosím. (Problémy začaly po vypršení Alcohol licence tuším, po odinstalaci se nic nezměnilo, ale jen si to myslím, problém bude asi někde jinde :idea: .)
Naposledy upravil(a) cranberiss dne 07 bře 2008 11:42, celkem upraveno 1 x.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 26 zář 2007 06:50

Máš mechaniku dobře najumperovanou? Master, Slave, CableSelect...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

cranberiss
Level 2
Level 2
Stav:

Mechanika

Příspěvekod cranberiss » 26 zář 2007 08:37

Já jsem uvnitř bedny nic neměnil, jen jsem se kouknul, jestli je vše připojené atd, jumper by neměl jen tak vypadnout, ale dobrá úvaha, to mě nenapadlo, problémy se vyskytly softwarově (nevím jak jinak to popsat) nikoliv nějakým zásadním vyměnováním.

Ale je ještě zajímavá jedna věc, mněl jsem 3 virtuální mechaniky přes Alcohol, a jednu fyzickou moji, vše fungovalo, potom došla licence Alcoholu a ty virtuální mechaniky tam byly pořád, ikdyž jsem ten Alcohol odinstaloval. Vyjímka byla v tom, že systém u těchto mechanik zobrazoval vykřičník žlutý, klasicky u hardware, když něco nefunguje, tak jsem je odebral ručně, rest. pc a po rebootu tam znova byly i s vykřičníkem, všechny 4 mechaniky. Doufám, že to nějak chápeš, jsem to napsal trochu polopatě, ale jak příjdu domů, tak pošlu screen, líp to pochopíš. :idea:

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 26 zář 2007 09:30

Zkus nejprve /při vypnutém PC/ odpojit mechaniku /datový kabel/.
Potom ve správci odeber ručně zbývající mechaniky a dále odeber všechno co se týká Alcoholu.
Start - Hledat - Alcohol - a odebrat vše co to najde. Následně ještě projeď třeba CCleanerem.
Vypni PC a zapoj mechaniku. Po startu by ji to mělo najít.

cranberiss
Level 2
Level 2
Stav:

Mechanika

Příspěvekod cranberiss » 26 zář 2007 12:17

Díky za pomoc, jak příjdu domu, tak to hned zkusím.
Doufám, že se to povede. :idea:

cranberiss
Level 2
Level 2
Stav:

Mechanika

Příspěvekod cranberiss » 28 zář 2007 09:37

Odpojil jsem mechaniku, zapl pc, odebral všechny mechaniky v systému, alcohol odinstaloval, zapl cleaner, vypl jsem pc.
Zapojil jsem mechaniku, zapl pc podíval jsem se do systému a vypadá to, že mechanika je v pořádku, ale kupodivu je u ní ještě jedna cd-rom mechanika, kterou určitě nemám, potom otevřu Tento počítač a mechanika tam stále není, přitom v systému nezobrazuje žádnou chybu, hmm. :idea:

Posílám obrázek, abyste to mohli i zkouknout.
(Mrknu se ještě do BIOSu, ale tam není problém si myslím.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 28 zář 2007 11:42

Koukni se v tom Správci zařízení, zda má ta mechanika namapované volné písmeno.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

cranberiss
Level 2
Level 2
Stav:

Mechanika

Příspěvekod cranberiss » 28 zář 2007 11:54

V tom správci jsem nikde nenašel, kde namapovat volné místo, mohl by jsi prosím napsat podrobný postup ?

(Ještě přidám další screen, obsahuje víc informací, než ten předtím)

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 28 zář 2007 12:16

Já se omlouvám, Windows XP používám teprve měsíc a ve Windows 98SE, které jsem předtím používal, se to dělalo ve Správci zařízení...

Takže:
Start-Ovládací panely-Nástroje pro správu-Správa počítače

Tam klikni na Správa disků.

Najdi si tu svoji mechaniku a klikni na ni pravým tlačítkem a zvoj Změnit písmeno jednotky a cestu.

Tam už jednoduše zvolíš Přidat a tam si pro ni vybereš nějaké volné písmeno.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 28 zář 2007 12:18

Domnívám se, že jsi měl nainstalován nějaký program s virtuální mechanikou (Alkohol a p.) a před jeho odinstalování jsi opomenul odstranit virtuální mechaniku. Můžeš zkusit, pokud je to tak, znovu uvedený program nainstalovat, odstranit virtuální mechaniku (odškrtnout v nastavení) a znovu jej korektně odinstalovat (přes přidat a odebrat v ovládacích panelech). Pokud to nepomůže, pak jedině odkazy odstranit v registru, pokud víš jak. Domnívám se, že po odebrání té mechaniky, která v PC není instalovaná (dle toho, co píšeš), že se po restartu znovu objeví.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

cranberiss
Level 2
Level 2
Stav:

Mechanika

Příspěvekod cranberiss » 28 zář 2007 12:24

Ve spráci disku nemohu tu svou mechaniku najít, systém ji ukazuje, ale ve složce Tento počítač není, přitom při startu os normálně bliká a v BIOSu je taky vidět, mám tu ale další problém s tou mechanikou CD-rom, je to docela zajímavé, odebral jsem ji, rest. pc a znova se tam objevila, tak jsem dal do Koše její ovladače, vymazal ji rest pc. a znova se tam ukázala jen s vykřičníkem žlutým, a bylo napsáno, že nemá ovladače, Koš jsem nevyssypoval, tak ovladače pořád mám, zajímavé je to, že když odpojím DVD-rom, tak mi tam pořád naskakuje ta CD-rom mechanika, přitom ji v PC nemám vůbec připojenou, jak je to možné ??? Že by Alcohol nechal nějaké virtuální mechaniky v systému ? I po jeho odinstalaci ? Nevím si teď vůbec rady a už ani nevím, jak by se to dalo napravit, projížděl jsem antivirakem včera 2x pc a nic. hmm... :idea: :idea: :idea:

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 28 zář 2007 12:28

Tak promiň, teď jsem z toho trochu zmatený-ty ji vidíš ve Správci zařízení?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”