Text to speech
Text to speech
Zdravím, chci se zeptat jestli někdo nezná program který by mi převedl text na mou vlastní řeč..Že bych třeba nahrál zvukoví soubor s nějakými slovy a program je rozpoznal a text by převáděl na ten hlas ze zvukového souboru.. 

Re: Text to speech
Nechtěl by jsi to napsat trochu srozumitelně? Vůbec ti nerozumím co vlastně chceš.
http://www.acapela-group.com/
http://www.acapela-group.com/
-
- Pohlaví:
Napsal to jasně, chce text převést na řeč, ale ta řeč musí být jeho vlastní hlas, ne nějaký strojový.
Pochybuji že něco takového existuje.
ale ano musí něco existovat.. není to zas tak těžké.. přes audacity se s hlasem může dělat téměř cokoli..
tak určitě by to šlo že jo dokonce bych si to dovedl představit i v delphi ale na to je potřeba nějaký to programování. že si vlastně nahraješ písmenka a podle toho co napíšeš by ti to popořadě přehrávalo jednotlivý písmenka
nikdy neříkej že něco nejde, protože vždycky se najde blbec přijde a udělá to
Existuje to už desítky let, ale není to tak jednoduché. Jednotlivá písmenka totiž skládat nestačí, protože různé kombinace hlásek na sebe různě navazují. Dokonce ani když nahraješ jednotlivá slova, tak není výsledek dokonalý, kvůli odlišné intonaci, i když to namlouvá profesionál. Zkuste si to přehrát (tím tlačítkem s reproduktorem v pravém dolním rohu okének) tady: http://translate.google.com/#cs/en/Ahoj ... pokecat%3F
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Tu podmínku s vlastním hlasem si vyřeš jak chceš, reaguji na text > audio:
Aldo's Text-to-WAVE 3.0 SW 691kB převod textu do mluveného slova WAV-MP3.exe
Alive Text to Speech 5.2.1.0 TW 11,5MB kovertuje textové soubory do MP3, WAV, WMA, OGG, VOX.exe
CS-Voice 2.0 CZ - psaný text převádí na mluvené slovo.exe
Paraben's Text-To-Voice 2.0 SW 4,8MB převádí psaný text na řeč.exe
River Past Talkative 4.1 TW 2MB převede text do mluveného slova, podpora- MP3, WAV, WMA, OGG.exe
TextAloud 2.221 TW 6MB přečte psaný text a uloží ho do MP3.exe
Willow Talk 2.5 - převod textu do audia.exe
A jako bonus:
Morseovka CZ - napsaný text převede do zvukové podoby Morseovy abecedy.exe
Morseovka 2.5 - pro překlad textu do morseovky a naopak.zip
Poznámka: a protože inteligence lidí klesá, tak upozorňuji, že tučný text je to, na co se máte zaměřit, verze jsou neaktuální, proto slabě. Už se mi zde nedávno stalo, že nějaký "chytrolín" poznamenal, že je již novější verze
Aldo's Text-to-WAVE 3.0 SW 691kB převod textu do mluveného slova WAV-MP3.exe
Alive Text to Speech 5.2.1.0 TW 11,5MB kovertuje textové soubory do MP3, WAV, WMA, OGG, VOX.exe
CS-Voice 2.0 CZ - psaný text převádí na mluvené slovo.exe
Paraben's Text-To-Voice 2.0 SW 4,8MB převádí psaný text na řeč.exe
River Past Talkative 4.1 TW 2MB převede text do mluveného slova, podpora- MP3, WAV, WMA, OGG.exe
TextAloud 2.221 TW 6MB přečte psaný text a uloží ho do MP3.exe
Willow Talk 2.5 - převod textu do audia.exe
A jako bonus:
Morseovka CZ - napsaný text převede do zvukové podoby Morseovy abecedy.exe
Morseovka 2.5 - pro překlad textu do morseovky a naopak.zip
Poznámka: a protože inteligence lidí klesá, tak upozorňuji, že tučný text je to, na co se máte zaměřit, verze jsou neaktuální, proto slabě. Už se mi zde nedávno stalo, že nějaký "chytrolín" poznamenal, že je již novější verze

-
- Pohlaví:
Text mu přehraje zdarma i Google translator, ale jde o tu vlastní řeč. Takový program který to dokáže "věrně" napodobit jistě bude, ale také bude mimo finanční možnosti tazatele.
Já používám Epos - http://epos.ure.cas.cz/ stránka je v angličtině, ale program umí mluvit česky (je nutné stáhnout české hlasy, např. machac). Já osobně jsem měl trochu problém s instalací na jednom PC - u aktuální verze je nejdříve potřeba nainstalovat službu epos.exe, spustit ji ve správci služeb, po té nainstalovat program podporující rozhraní SAPI 5 (např. Balabolka). Problém byl v tom, že se na onom PC Epos nechtěl propojit s Balabolkou.
Jinak u jedné ze starších verzí je součástí instalace i aplikace WinSay, které Balabolku nahradí.
S vlastním hlasem bude dost problém, na webu jsou tuším tutoriály jak vytvořit vlastní hlas, ale pravděpodobně bude potřeba umět nějaký programovací jazyk.
Jinak u jedné ze starších verzí je součástí instalace i aplikace WinSay, které Balabolku nahradí.
S vlastním hlasem bude dost problém, na webu jsou tuším tutoriály jak vytvořit vlastní hlas, ale pravděpodobně bude potřeba umět nějaký programovací jazyk.