TV-karta - problém s s-videem
průběžné díky za rady, pánové
ještě tedy doplním: videonahrávka je v pořádku, úmyslně jsem vzala takovou, kterou mi kamarád už na DVD přetáhl a tudíž vím, že je to u ní možné. Problém s videem bych nevylučovala, mám videorekordér Panasonic HV61, který bohužel nemá s-video výstup. Na doporučení znalejších jsem dokoupila jakousi "s-video soupravu", která scartový výstup převádí na s-video. Nevím ovšem, jestli to zároveň nemůže být zdroj problému - byla jsem ale přesvědčována, že ne. (Omlouvám se za nepřesnou terminologii, ale jsem v tomhle laik.) Pokud by tohle byl zdroj problémů, je nějaká jiná pomoc, než nové video?... do čehož se mi pochopitelně vůbec nechce...
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Formáty s-VHS a VHS jsou nekompatibilní.S-VHS (hor.rozlišení 400řádků) provádí zápis ve složkách.VHS (240 řádků) provádí zápis do jednoho kanálů pomocí FM modulace. Nelze přehravat záznam v S-VHS na stroji VHS. Musíš sehnat stroj S-VHS.žádný kabel Ti nepomůže!!!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
jaro3, nesčítáš jablka a hrušky? S-VHS (S-video) je označení video vstupu/výstupu u kterého je signál rozdělený do dvou složek, jasové a barevné. Narozdíl od kompozitního, kde jsou obě složky sloučeny.
Ko_ki, pokud video neumí poslat S-VHS, pak je problém právě v tom. Tvoje karta by měla umět zvládat i kompozitní signál a bude to patrně jen věcí nastavení ovládacího programu.
Nastavení by mělo být prosté. V manuálu se píše, že když jsi v TV módu, máš klikáním na [video input button] přepínat mezi vstupy S-VHS, nebo CVBS (Color Video Blanc Sync).
Ko_ki, pokud video neumí poslat S-VHS, pak je problém právě v tom. Tvoje karta by měla umět zvládat i kompozitní signál a bude to patrně jen věcí nastavení ovládacího programu.
Nastavení by mělo být prosté. V manuálu se píše, že když jsi v TV módu, máš klikáním na [video input button] přepínat mezi vstupy S-VHS, nebo CVBS (Color Video Blanc Sync).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Mám dojem ,že záznam byl pořízen na kazetu S-VHS, a tu na stroji VHS nepřehraje (opačně to funguje).Máš pravdu, jsou to jablka s hruškami.S-Video(separate video -Y/C)jsou video vstupy či výstupy ,které umějí přenášet odděleně jasový a barvonosný signál.Tím disponují stroje S-VHS, Hi8, DV kamery atd.Její problém to neřeší.Musí si sehnat stroj S-VHS, jinak to tam nedá.Karty mají jak vstupy S-video tak kompozitní cinch, ale tam to normálním strojem VHS nedostane.
Pánové, všem velice děkuji za rady a pomoc
a speciálně Karlosovi za nasměrování na kompozitní video - jen mi chvilku trvalo, než jsem přišla na to, jak ho zapojit. Teď už to funguje, i když obraz je o trošku zrnitější, než je v dobré společnosti zvykem a trošku zlobí řádkování, ale to snad se podaří nějak doladit (pokud by někdo měl nápad, jak, budu ráda) - v každém případě je to ale proti minulosti veliký pokrok!
Téma zatím neodškrtávám jako vyřešené, protože co kdyby někdo poradil s tím vyladěním...
Téma zatím neodškrtávám jako vyřešené, protože co kdyby někdo poradil s tím vyladěním...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4192
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11