Co máte rádi za muziku? Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Co máte rádi za muziku?

Příspěvekod jarod72pm » 09 dub 2008 13:39

karlos píše:Jak mohu něco neuznávat? Jednoduše. Protože se mi to nelíbí. :lol: Možná jsem tě tímto utvrdil o své omezenosti, ale věř, že jsem za mixákem proseděl, nebo prostál, za dvacet let hodně času, hodně se toho o muzice naučil a hodně hudebních stylů mým aparátem prolezlo. Setkáním heligonkářů počínaje přes Barock, Plektrum, HomerStreet, Asmodeus,.. po hafo diskoték. Rozhodně si vážím každého muzikanta, který vezme jakýkoliv nástroj a zahraje na něj jakoukoliv písničku. Čistě a rytmicky přesně. Pokud toto vše produkuje na počítači, kde za něj rytmus a čistotu tónu obstará program, pak jej neberu za muzikanta. Někdo možná ano, taková je již doba, vedoucí k povrchnosti... :cry:

to je naprosto přesné !
muzikant a jeho produkce hudby vždy vycházela z fyzického nástroje který musel umět ovládat + noty dnes je vše zajištěno elektronikou kde postačí znát noty ( a to i mnohdy ne!) mět svou jakou-takou představivost o podobě skladby a hurá na to ( a to těmto lidem kolikrát chybí hudební sluch proto se většinou uchylují k monotoní muzice typu duc-duc-duc-duc-duc-duc trvající i 2 hodiny v kuse a pokud i tady strácí podstatu muzika proč do toho nenacpat prášky?
vždyť prožitek je lepší silnější (ale akorát to nemá s muzikou nic společného !) je to prostě nová doba -nové styly a klasická muzika se nám vytrácí stále víc a víc nakonec nám ke štěstí postačí dva tóny se nepravidelně zaskakující a euforie nám nastolená ne muzikou ale prášky.
opět pohled naší doby - když my jsme chodili na zábavu ten spěvák ze sebe vydal hafo energie jak u hlasivek tak i u rukou třeba na bicí,kytaru ,housle,harmoniku, dnes stačí mít program nahodit melodii nějak mixnout dát tomu název a hurá do rádia třeba se chytne :wink:
JE PRAVDA ŽE DOBA SE ZMĚNILA . Dřív to bylo více o LIDECH dnes je to více o KOMPJŮTRECH
ps:to Merlin66 : KSČ jsem nepleť v té době pokud člověk nebyl blbý mohl si klidně dovolit poslouchat co chtěl - možnosti byli (u někoho víc u někoho míň) říct že za orientaci v musice může strana je dost alibistické leč nepravdivé ( i když nechci být sprostý---> pokud si člověk neuměl k tomu najít cestu - dobře mu tak)
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Reklama
Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 09 dub 2008 13:46

Kein píše:kdyz uz to teda mam rozebirat..tak jich dost znam a plati stejne pravidlo jako kdekoli jinde nejde je hazet vsechny do jednoho pytle tak jako nekteri hiphoperi nemaji radi ty lidi co si na to hrajou maj bili ksiltovky a drahy hadtry tak neco takoveho plati i u teto muziky...ty vidis pod touhle hudbou lidi co jsou s prominutim kkti nemaji sajnu vubec proc se tak chovaji a nici stadiony - toto jsou lidi co si na tom pouze hrajou a vi o tom absolutni prd..navic mi osobne se ta hudba hlavne libi nez ze bych se snima stotoznoval...ale jo ..muzu rict verejne ze nemam rad cikany pokud to chces vedet ale myslim ze to je na jinaci diskusi ;)

Navic to ze tuto hudbu zakazujou porusuji zakladni prvky demokracie - svobodu slova to je ale taky na jinaci povidani...

hele,hiphoper může bejt tak maximálně k smíchu,když se přizabije při dobíhání tramvaje o vlastní kaťata.
nácek ale neni k smíchu. je to člověk vyjadřující sympatie s postoji a lidmi,kteří inicializovali jednu z nejkrvavějších lázní v historii lidstva. pro mě je to člověk v nejlepším pomatenej a v horším zlej,zamindrákovanej,nejspíš na základce šikanovanej nebožák, kterej si ventiluje agresivitu tím nejtrapnějším způsobem,kterej by moh člověka s alespoň minimální morálkou napadnout.

dále bych prosil aby si se ty,ale i ostatní drželi muziky a nemíchaly jí s politikou. to je fuj! :smile:

Merlin66
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Merlin66 » 09 dub 2008 14:04

jarod72pm píše:S Merlin66 : KSČ jsem nepleť v té době pokud člověk nebyl blbý mohl si klidně dovolit poslouchat co chtěl - možnosti byli (u někoho víc u někoho míň) říct že za orientaci v musice může strana je dost alibistické leč nepravdivé ( i když nechci být sprostý---> pokud si člověk neuměl k tomu najít cestu - dobře mu tak)

Nikde jsem nenapsal, že za orientaci v muzice mohla strana. Jen jsem se zmínil, že nařizovali, co je a co není "dobré". A na tom si trvám, žil jsem v té době. Samozřejmě, že člověk mohl poslouchat co chtěl, jen to vyžadovalo dnes již netušené úsilí a finance. Mě konkrétně to stálo objíždění různých burz, blešáků a překupníků, kde jsem se dostával k vytouženým vinylům - nemaje přímý kontakt na známého venku.
Ale koncertní - živá produkce (dle chutě mne jakožto mládežníka ) byla v té době těžko dostupná - dodnes mne mrzí, že jsem se nikdy nedostal třebas na koncert předrevolučních Plastic People Of The Universe. Tos musel mít známosti, který měly informace, který se tajily - a k tomuto lizu jsem se bohužel nedostal.

A svým předchozím příspěvkem jsem chtěl upozornit POUZE a JENOM na nutnou míru tolerance, nic víc, nic míň.
Můj první stroj: Atari 800XL

kuře
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kuře » 09 dub 2008 14:06

jarod72pm: prosím poslechni si tu to http://www.youtube.com/watch?v=ayYYt8_pN-g písničku a pak mi řekni názor, ja se ti to libylo či nelibí a jesli ti to přišo jen o 2 tónech na pilulky, díky :smile: Těším se na názor!!!

ps: Časti mi přijde že se zaměňuje Techno(např. skupina TDK http://www.youtube.com/watch?v=vROmHtPd ... re=related) za Trence, ano techno je jen tuc, tuc, tuc, ... - teké to neposlouchám a nelíby se mi to pač to je o ničem.... Trenc, jak je patrné z ukázky, má melodii, písnička se neustále mění, je tam krásný zpěv, spoustu ruchů, ....
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 dub 2008 14:15

..muzu rict verejne ze nemam rad...

Já taky ne, ale Gipsy.cz se mi docela líbí. Zkrátka není jeden pytel na všechno. Jsou i malé pytlíky pro radost... :wink: :lol: :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 09 dub 2008 14:28

karlos píše:Nicméně pánové musíte uznat, že je mnohokrát složitější sednout za bicí a zahrát naživo i ten nejprimitivnější polkový rytmus, rytmicky zcela přesně, než naprogramovat sampler, aby zahrál smyčky několika desítek paternů o tempu 200bpm.

Asi už jsem přišel na to proč si nerozumíme.Každý totiž mluvíme o jiné elektronické hudbě a hlavně o tom jak ji na sebe necháváme působit.Ale myslím že tohle je debata mimo možnosti diskuzního fóra.Jestli se někdy povede a bude pc-help sraz, rád si o tom s tebou osobně popovídám.
Baron Prášil:děkuji lépe bych to nenapsal...až na Keina vyběhnou pomatení příznivci té "hudby" kterou tak obhajuje tak bude mluvit jinak.Jen tak mimochodem mluví ze mě osobní zkušenost.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 09 dub 2008 14:29

to Merlin66
stačilo chodit mezi lidi na místní zábavy a kolikrát našels cos hledals a některé skupiny hráli taky dobře.
V podstatě když něco nařizuješ tak měníš orientaci na dané nařízení zapoměl jsem ti napsat to v uvozovkách jsem netušil že s to nepochopil -takže nehledej za tím nic skrytého.(nakonec pokud ti někdo mění rozum v to co není dobré a co je dobré - je to jistá forma nařizování nebo nátlaku tak či tak tu tohle téma ohledně komoušů nemá tu co dělat)
to kuře
poslechl jsem to až do konce a náznaky poslouchatelnosti se tam objevili pro mě.
ale více méně mě to neoslovilo.Špatné to rozhodně není a podobá se to některým relax. skladbám které taky občas pro dřímání používám :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

kuře
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kuře » 09 dub 2008 14:50

Jsem rád, že se ti to do určité míry libylo (chtělo by to pořádnou kvalitu zvuky aby všechno bylo slyšet.). Chápu jak to myslím. Je mi jasný, že když posocuháš třeba metál, tak je tohle pro tebe relax :smile: To co jsi si poslechnul byl tzv. Clasik Trenc, který tu je na scéně cca 15let... když tak pošly autory té relaksační hudby zajímaly by mě autoři.

PS: Uznáváš že to tedy není jen o 2 tónech :smile:
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 09 dub 2008 15:14

mám široké obzory pravda nejvíc si odpočinu u metalových a rockových baladách
ale i Mike Olfield nebo Jarre či moderna Animusic

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 dub 2008 17:58

Kuře, nevím proč, ale nenadchlo mě to. :-(
Ten maník s příčkou je dobrej :listen:

S autorem těchto videí, mě pojí dlouholeté přátelství a k muzice a lidem v nich zakletých mám úzké vazby:
Když se zamiloval bůh
Ve hvězdách první hlas zpívá a hraje moje dcera, katselán: karlovarský basák Ivan Šmejkal, průvodce: moderátor rádia Šumava Martin Švejda
Skupina Hewer-Letec na tuhle partu jsem zapoměl, ti také prolezli mým aparátem na Silvestra v Přešticích
Palice-Jsem Čech tady jsem si zahrál maníka v montérkách :wink: , kravaťáka moderátor Radek Nakládal a husity kluci z historického šermu Rectus z Chebu
Nalezení nová Alice, bez "Bártiče"
Neboysa-Neplač Martínku v roli zrzky opět moje dcera
Erotoplán tak tohle je srdeční záležitost, Homer Street je náš místní počin (na vesnici s 900 obyvateli dobrý ne?)
Palice-Poslouchej
Za pár dní zase doma :wink: ženský vokál zpívá zprávařka Bára Sudová (... pro čétéjedna Barbora Sudová :inlove: )
Mukanika krátký film beze slov, kde si zahrála řada našich kamarádů, včetně Honzy Révaie

Autorem hudby a textů u klipů Homer Street, Když se zamiloval bůh, Mukanika a Ve hvězdách je Tomáš Štěrba

Počin Páji Mouřence

Tak to je takové malé audiovizuální vysvětlení, proč jsou mé názory, takové, jaké jsou :wink:

A třešnička na dort. Zde jsem byl zneužit Tomášem k reklamě a mému světovému proslavení, zejména na Chebsku... :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 12 dub 2008 17:01

karlos píše:
..muzu rict verejne ze nemam rad...

Já taky ne, ale Gipsy.cz se mi docela líbí. Zkrátka není jeden pytel na všechno. Jsou i malé pytlíky pro radost... :wink: :lol: :lol:

Gipsy.cz opravdu nemusím. Není to tím, že jsem rasista, ale tím, že si o sobě až moc myslí... Samozdřejmě taky tím, jak zpívá.
Vždycky, když ho dávaj v TV, tak si radši jdu dát něco k jídlu.. :lol:

...jinak je to každýho věc a každýho názor...

S/M_Show
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod S/M_Show » 12 dub 2008 17:22

http://forum.lide.cz/redir.fcgi?http:// ... ser=1.Bill Taky možnost ´hudebního' :D stylu :D
EDIT: k tomu gipsymu. To je prostě strašné :shock: nic jineho k otmu nejde napsat
PC: AMD Phenom II X4 (3900 GHz), ATI HD 5750 DDR5 1GB, 8GB RAM, 64GB SSD, 1,5 TB HDD, Dell S2740L, LG BH7420P, GIGABYTE Aivia k8100 V2, Logitech G300, CREATIVE Sound Blaster Tactic 3D Alpha.
NTB: Acer Aspire V7-582PG, Intel i5-4200U, NVIDIA GT750m, 6GB RAM, 128GB SSD 840 EVO, 1TB HDD.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mají cenu IT kurzy ? Máte zkušenost ?
    od TeIkQ » 03 čer 2025 16:45 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    20
    5458
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    včera, 12:23

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”