Některé stránky v html se mně chybně zobrazují, jako by byly částečně psány cyrilicí nebo azbukou. Při kliknutí na Informace o stránce je kódování W1251, nebo KOI8-R, nebo x-mac-cyrilice, jako třeba tato stránka:
http://62.168.39.166/paichl/knihy/vandr.htm
Jak jsem zjišťoval, jiným se tyto stránky zobrazují korektně česky. Mohu s tím něco udělat?
Chybné zobrazování stránek
Je to kódování Windows-1250. Pod tímto kódováním se mi zobrazí stránka bez chyb.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Pro Radixe: sleduješ vůbec sled odpovědí? Hned na začátku jsem ti psal, že stránka je kódovaná v běžném kódování Windows-1250, takže nějaké šmejdy kvůli tomuto určitě nehledej. Také s instalací jiných fontů neuspěješ. Prostě si přepni čtení této stránky na uvedené kódování a je vymalováno. V Opeře je to Zobrazit / Kódování / Středoevropské / Windows-1250, v Internet Exploreru zase Zobrazit / Kódování / Středoevropské jazyky (Windows).
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem - 8
- 2488
-
od PARKR