Dobrý den. Zapojil jsem SSD a udělal formát HDD - přehodil jsem SATA, aby primární byl SSD. Na SSD jsem nainstaloval WIN8, a po každém spuštění
mi (asi BIOS) nabídne zda chci spustit WIN7/WIN8 i přesto, že jsem udělal formát HDD. Takže by v PC neměla být žádná stopa po win7... Nevíte co s tím? Děkuji.
Výběr OS - zapnutí
Re: Výběr OS - zapnutí
Mel bys odstranit všechny oddíly systémové casti a do uvolneneho místa to bez formatu (formát proběhne automaticky) nainstalovat
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Stačí když dáš win+r,tam napíšeš msconfig a v záložce "Spuštění počítače" a tam jsi nastavíš jako výchozí os.
-
- Pohlaví:
Benda0 píše: přehodil jsem SATA, aby primární byl SSD.
1. SATA nemá žádný primární ani sekundární, ani jiný. Port jako port. Pořadí bootování se nastaví v BIOSu.
2. Wokna (7 a výš) mají takovou pitomou vlastnost, že si zavaděč nainstalují kam je napadne. Chceš-li mít vše skutečně v pořádku, pak jediný správný způsob je před instalací odpojit všechny disky, kromě toho, na kterém chceš systém, a připojit je až po nainstalování systému.
3. Ve tvém případě bych zkusil ještě odpojit HDD, - pokud mám pravdu, tak z SSD nenabootuješ -, vložit instalační DVD, spustit, zvolit opravu a vybrat opravu zavaděče. Tím se na SSD vytvoří zavaděč a stačí v BIOSu nastavit boot SSD na první místo. Na HDD pak odstranit všechny oddíly a vytvořit nový (nové) dle požadavků (touto operací přijdeš o data na HDD) a tím pádem bude HDD čistý a bez zavaděče.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
V jakém režimu je bootování ? UEFI/Legacy?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1815
-
od MrVoltz
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 14:29